Archívum: 2011. november 06.

elveszett cica

2011. november 06., vasárnap

2011. nov. 2-án eltűnt Luca, másfél éves nőstény cirmos cicánk. Bundája szürke, oldalt pettyes, szeme zöld. Világosbarna kullancs-irtó gumi-nyakörvet visel.

Talált cica

2011. november 06., vasárnap

„Találtunk” egy fehér alapon fekete foltos cicát 2011-11-02 este. A cicát a XIV. kerület Öv utca és az Erzsébet királyné utca (odébb Kolozsvár utca) kereszteződésben elütötték, de kisebb sérülésekkel megúszta (Orvos is látta, szerinte magától rendbe jön nemsokára :). A cica viszont hazavágyik. Egy fekete nyakörv van rajta (különös ismertető jele, hogy gyorskötözővel van összefogva). Várjuk a cica gazdájának jelentkezését, ugyanis nem tudjuk sajnos hosszútávon elszállásolni „Boci”-t. Kinézetre fél-1 éves lehet.

E-mail:
b.fanny(kukac)freemail(pont)hu
agnetoth(kukac)gmail(pont)com
Tel: +36 30 3434409

Talált cica IX. kerület

2011. november 06., vasárnap

Ezt a kis cicát Budapest, IX. kerületben találtam a Könyves Kálmán krt. Lurdy Ház környékén. Napokig egy bokorban húzta meg magát és mindig odaszaladt az emberekhez, akik jöttek ki az irodaházakból, illetve a SAAB autószalonból ( a Ferencvárosi Vasútállomás mellett).
Elhoztam magamhoz, nincs ivartalanítva, kicsit megvolt fázva, látta állatorvos is. Kb. 5-7 hónapos lehetett.
Szeretnék neki gazdit találni, mert itt, az albérletemben nem maradhat sajnos.

Köszönöm szépen!

Telefon:
06-70-614-5490

ÓZD: Legfontosabb teendőnk most a területtel kapcsolatban…

2011. november 06., vasárnap

Nem feledhetjük, hogy nincs más esélyünk, a jelenlegi és a jövőbeli védenceim előtt egyetlen járható út áll: az ideiglenes befogadó állomásunk felépítése!!!Mint hírül adtam már,a Centeri úton kapott, ózdi önkormányzattól rendkívül jelképe összegért bérelhető területünk már csak a dolgos és adni vágyó kezekre vár, és mielőbb el kell, hogy kezdjük a munka tényleges részét odakint! Kérlek, olvassátok végig levelem, hátha tudtok bármiben segíteni, vagy egy jó ismerősötök tudna. Össze kell fognunk, és fel kell építenünk az álmot!

A legfontosabb teendőnk mielőbb a terület bekerítése.Egy 3000nm-s területről van szó,melyen közmű jelenleg nincs.A lekerítéshez szükség van kb. 120 db. beton oszlopra,kb. 260-270 m. legalább 1.70 magas dróthálóra.Szükséges továbbá feszítő drót /kb.900 m./,és drótfeszítő,valamint kötöződrót.Szükség van a betonozáshoz cementre és sóderra,és egy betonkeverőre,ha valaki kölcsönbe felajánlana egyet,azt is hálásan fogadnánk!A kapuhoz szükség van zártszelvényre.
Ezekből az anyagokból bármilyen mennyiséget szívesen fogadunk!
A területen szükség van legalább egy épületre. Ez lehet akár egy kiszuperált konténer,vagy lakókocsi is. De szívesen fogadunk minden bontásból származó,vagy egyéb építő anyagot:ablakokat,ajtókat,zsaluanyagokat,bármilyen fa anyagot,mely majd a kennelek építésénél és a kutyaházak készítésénél is szükséges lesz.Jöhet bármi,ami építéssel kapcsolatos:bontott vagy új téglák,szögek,csavarok,zárak,reteszek,deszkák,lécek,ereszcsatorna,PVC csövek,bármi.Továbbá szükség lesz homokra,mészre,korrózió gátló festékekre.Bontott cserép,és pala is nagyon jó lenne.A szigetelésekhez szükségünk van kátránypapírra,hungarocellre,fóliára.
Mivel közmű jelenleg nincs,nagyon nagy szükség lenne egy aggregátorra,és egy vízgyűjtőre,műanyag hordókra,valamint a jövőben fúrt kúthoz egy házi vízműre.
Továbbá hálásan fogadnánk használt /vagy új/ gázpalackot,palackos gáztűzhelyet,és valamilyen fa tüzelésű kályhát /vaskályha,vagy kandalló betét,vagy egy hordozható cserépkályha/.A fűtéshez hulladék fa anyagot is köszönettel elfogadunk bármilyen mennyiségben.
Ha valaki fel tudna ajánlani egy riasztó rendszert,az is nagyon nagy segítség lenne,mert a területet őrizetlenül nem hagyhatjuk a bekerítés után sem,tekintettel a helyi viszonyokra!
Önkéntes munkára való jelentkezéseket folyamatosan nagyon szívesen veszünk!
Anyagi segítséget is hálásan fogadunk, a védencek ellátása, ivartalanítása, megmentése, illetve a befogadó állomás kiépítése tekintetében is, ezt bárki megteheti a HEROSZ Ózdi Szervezete OTP 11734121-20043678 számú számlaszámán, közleménybe beírható, miben szeretnétek támogatni.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, azoknak is, akik eddig is fogták a kezünket, és azoknak is, akik a jövőben mellénk állnak! Köszönöm az ózdi védencek és a magam nevében is:

Fazekas Ildikó
Ózd, 2011 .november 4.

www.gportal.hu/heroszozdiszervezete
dikuszka(kukac)gmail(pont)com
0670/597-8277
Facebookon

Virsli, a talált kiskutyus

2011. november 06., vasárnap

Budapest 19. kerületében találtuk ezt a 6-7 hetes apróságot a fagyos hidegben, egy teherautó alatt remegett. Kan, keverék, az állatorvos szerint közép vagy nagytestű kutya válik belőle. Teljesen egészséges, bolhairtva és féregtelenítve lesz. (a mai nap folyamán)
Vidám, bújós és rendkívül játékos, rendesen (jó étvággyal) eszik husit és tejet, és már most látszik rajta, hogy nagyon okos kutyus válik majd belőle.

Teljes képgalériája megtalálható itt.

Ideiglenesen elhelyeztük a kerületben, de jó lenne mielőbb végleges gazdit találni neki!

Érdeklődni a
0620/250-6333 és
0630/407-9205 telefonszámon, és a
kekesiagi(kukac)gmail(pont)com e-mail címen lehet.


Elcsavargott kiscica gazdáját keresi!

2011. november 06., vasárnap

Pécelen, november 2-án érkezett hozzánk egy elcsavargott, kék nyakörvvel rendelkező teknőctarka 10 hetes körüli kiscica. Mivel elég picike, így befogadtuk, amíg gazdája megkerül vagy új gazdára lel. A környéken közzétettük, de eddig még senkinek nem hiányzott, pedig a kiscica nagyon szelíd és kedves, alkalmazkodó és dorombolós. Várjuk elsősorban régi, végső esetben pedig új gazdája jelentkezését!

Tel: 20/562 9403