Archívum: 2011. július 24.

talált cica

2011. július 24., vasárnap

Egy héttel ezelőtt, július 17-én találtunk Zuglóban az Amerikai úton egy ápolt, közepes termetű, fényes fekete szőrű (talán Bombay fajtájú), sárgás szemű cicát. Valószínűleg herélt hím. Zöld kutyanyakörv volt rajta, amit azonban néhány nappal ezelőtt leszedett magáról. Nagyon barátságos, játékos, úgy tűnik korábban családi házban lakhatott, mert szeret kijárni a kertbe (az utcára már nem megy, és hamar visszajön.)
Szeretnénk megtalálni a régi gazdáját, esetleg újat keresni neki, mert megtartani sajnos nem tudjuk (allergiások vagyunk.)

Érdeklődni lehet:
20/4243498
izsozita(kukac)gmail(pont)com


6 tagú husky család bajban

2011. július 24., vasárnap

6 tagú husky család bajban

BORA-mamakuty

2011. július 24., vasárnap

BORA, egy év körüli, vagyis nagyon fiatal anyuka. Borzalmas körülmények
közül mentették meg Őt állatvédők néhány napos kölykeivel együtt.
Becsülettel nevelgette a piciket, de elérkezett az idő, amikor a cseppek is
új otthont, és Ő is új otthont kell, hogy keressen. Nagyon kedves, nagyon
nyugodt, kifejezetten kiegyensúlyozottnak mondható kutyus, imádnivaló,
visszafogott, de nem félős. Imád sétálni, jól kijön minden kutyussal,
cicákkal. Szobatisztaság alakul, nevére hallgat. Kinti-benti tartással,
ivartalanítva, oltva csipezve, örökbefogadási szerződéssel fogadható örökbe.
/az orvosi költségekhez hozzájárulást kérünk/

tel: voda: 06- 30-252-60 38,
06- 30-521 90 14.


Kölök Málna

2011. július 24., vasárnap

Málna, 9 hetes csöpp kislány. Anyukája 10 kilós kistestű, nagyon kedves,
nyugodt, nagyon szeretni való kutyus. Ő is közepes-kistestű kutyus lesz. A
kicsi jól eszik, nagyon eleven, de nem izgága. Okos, hamar megtanulta a
saját nevét, jól reagál az emberi hangra. Irtózatosan tud farkat csóválni.
Eddigi kis életét ketrecben töltötte, jó lenne, ha minél előbb családba
kerülhetne. Július végén oltva csipezve, örökbefogadási szerződéssel, az
oltások, csip áráért fogadható örökbe.

Tel: 06- 30 521 90 14, vagy
06-30 252 61 38


Kölök-Szederke

2011. július 24., vasárnap

Szederke, 9 hetes csöpp kisfiú. Anyukája 10 kilós kistestű, nagyon kedves,
nyugodt, nagyon szeretni való kutyus. Ő is közepes-kistestű kutyus lesz. A
kicsi jól eszik, nagyon eleven, de nem izgága. Eddigi kis életét ketrecben
töltötte, jó lenne, ha minél előbb családba kerülhetne. Július végén oltva
csipezve, örökbefogadási szerződéssel, az oltások, csip áráért fogadható
örökbe.

Tel: 06- 30 521 90 14, vagy
06-30 252 61 38


Kölök-Áfonya

2011. július 24., vasárnap

Áfonya, 9 hetes csöpp kisfiú. Anyukája 10 kilós kistestű, nagyon kedves,
nyugodt, nagyon szeretni való kutyus. Ő is közepes-kistestű kutyus lesz. A
kicsi jól eszik, nagyon eleven, de nem izgága. Eddigi kis életét ketrecben
töltötte, jó lenne, ha minél előbb családba kerülhetne. Július végén oltva
csipezve, örökbefogadási szerződéssel, az oltások, csip áráért fogadható
örökbe.

Tel: 06- 30 521 90 14, vagy
06-30 252 61 38


Cicák gazdit keresnek Tahiból

2011. július 24., vasárnap

JÓ GAZDIT KERESÜNK

A három, gazdát kereső macskakölyök május első hetében született. A fekete lány, a cirmos és a szürke fiú cica. Megtekinthetők időpont egyeztetés után:

06-20-526-0200

Csömörről ELVESZETT – SACI!

2011. július 24., vasárnap

Saci, 8 éves szuka, fekete színű, középtermetű németjuhász kinézetű rövidre nyírt szőrrel. Nagyon félénk.

Kérem, ha valaki látta vagy tud róla, hívjon a
0630 258 8448-as számon.

2011.07.18.-án veszett el Csömörről a József Attila utcából.

Az egész család nagyon keresi, aggódik érte és várja haza!

Bohókás kiskandúr extrákkal!

2011. július 24., vasárnap

Szerető, gondos gazdik keresek 4-5 hónapos fiúcicának, Dinnyének. Barátságos, dorombolós, vidám, életrevaló cica, akinek sajnos aggályos az összeszoktatása jelenlegi otthona őslakosával, egy rugalmatlan bulldog hölggyel – ez a tervezett költözés oka. Kijárós cicának javaslom a jelentős mozgásigénye miatt, és nem ajánlom kisgyerekes (<5-6 év) családba, mivel egyelőre olykor vadóc módon játszik (hiszen kölyökmacska, majd kinövi). A nádasban találtuk elég ramaty állapotban, de hamar kirúgta magát, igazi szörvájvör! Féreghajtva, parazitamentesítve van, esedékes oltásait megkapta, a veszettség elleni van még hátra. Az extrák: Dinnye mellé jár egy szinte zsírúj (2x használt) fullextrás szállítódoboz, tollas-csörgős cicajáték, egy raklap Fit+Fun alutasakos táp, illetve a dunakeszi Blöki Bt. felajánlása az ingyenes ivartalanításra, amikor majd eljön az ideje. Utóbbit köszönjük mi mind, kivéve Dinnyét és a macskanőket… Helyszín: Pest megye, Őrbottyán, de igény esetén 50 kilométeren beszül házhoz szállítom. Érdeklődni: +36302505255

Elveszett cica! Ribizli

2011. július 24., vasárnap

Ribizli 2011. 07.19-én este a 11. kerületi Ábel Jenő utcából (Villányi út közelében) kóborolt el, még a vihar előtt és nem jött haza.
Egy Kitty Cat feliratú fekete hám van rajta, kicsi, fekete-vörös, foltos (teknőctarka) színű 1 éves ivartalanított lánycica!
Ha valaki látta őt a környéken, esetleg befogadta, kérem, legyen olyan kedves és hívjon engem az alábbi telefonszámon:

06 30 897 6337

Köszönöm szépen!!!!!!
Emese

Két árva kölyök gazdira vár!!!!

2011. július 24., vasárnap

Kisorosziból mentett kutya-családból két kis szuka kölyök gazdit keres.
Jelenleg 10 – 11 hetesek lehetnek. Oltási programjukat megkezdték.
Anyjuk kis termetű pumi (?) keverék, apjuk ismeretlen. Mindkettő korom fekete.
Az anya kutya sorsa már rendeződött, a kölykök el vannak választva, teljesen önállóak.
Jelenleg ideiglenes befogadó családnál nevelkednek – nálam – és várják az álomgazdit!!!!

FRUZSI és FRANCI boldog, vidám, játékos és egészséges kiskutyák. Jó étvággyal esznek, rohangálnak, játszanak, mindent megrágnak és alszanak egész nap.
Apró termetűek és valószínűleg azok is maradnak, ezért elsősorban szoba kutyának ajánljuk, bár jelenlegi helyükön a kertben is ragyogóan feltalálják magukat.
Fruzsi még egy kicsit kisebb és törékenyebb, bár a hangja és a temperamentuma legalább akkora!!!!!
Szeretetre, gondoskodásra, figyelemre és a gazdi állandó közelségére vágyakozó kutyusok, egy szerető gazdi igazi társa lehet mindegyik.

A második oltás és a chip beültetés után kb. augusztus elején fogadhatók örökbe és vihetők el.

Érdeklődés: 06 20 220 0223


A ROSSZINDULAT ÚJRA TÁMAD ÓZDON…

2011. július 24., vasárnap

A vad kiscicát megszelídítettük, péntek óta bent van velünk a szobában, Kakadu nevet kapta, és már nem sír, csak ha enni kér. A drága Lénártka, az elütött kutyus, már csodaszépen jár, megmaradt fél szemével rajongással néz rám, eszik, bohóckodik, ragaszkodik, tehát győzött… Madam, a vérő testtel, csontsoványan hazavitt öreglány mára igazi, egészséges németjuhásszá vált, hálás, kedveskedő, és labdáját sosem téveszti szem elől: valószínűleg életében először nálunk van ereje és lehetősége játszani…Szaki, a kis szakadt kölyök mára igazi, tömött bundájú, játékos kutyagyerekké vált, az ennivaló, a vitaminok és a szeretet nála is megtette hatását… De valakinek ez mit sem számít… Van, akiben végtelen mély a rosszindulat, onnan gyökerezik, ahol mi bennük a segíteni akarás lakik… Ez a valaki egy másik utcából aláírásgyűjtésbe kezdett ellenem és a megmentett kutyáim ellen a környékünkön… Tehát újra támad a gonoszság, újra félhetünk, a hála és a vidámság mellé félelem költözött Ribizli, Kósza, Gyurika és a többiek szemébe…Akik nekem szóltak, és akiket én megkérdeztem, azok nem írták alá, illetve, ha megkeresnék, nem írná alá, de sajnos, a rosszindulat társakra talált, és voltak, akik nevüket adták ehhez a szívtelenséghez. Már tudjuk, ki kezdte, de ő talán semmit nem tud, ő azt hiszem, az az ember, aki nem tud, csak tudni vél… Fogalma nincsen arról, hogy mit jelent az én házam, minden egyes zugával együtt, a senki másnak nem kellő állatok számára, akik a szükség idején ide költözhettek, hogy aztán megerősödve, beoltva, ivartalanítva tovább induljanak a valódi otthonukba…Még nem tudjuk, mi lesz ebből az egészből, az engem ismerő környékbeliek fel vannak háborodva, nem értenek egyet a kezdeményezéssel, és annak sem örülnek, hogy hírül adtuk: ha a kutyáknak innen mennie kell, akkor megyek velük én is, azonban azt biztosra vehetik, hogy a legrosszabb, nagyon sok tagú családnak fogom ez esetben eladni a házat és a kertet, és akkor majd visszasírják az aláírók is a kutyákat, akik elüldöztek a környékről minden gyanús alakot, és akikre mi mindig is nagyon vigyáztunk, hogy ne zavarják a szomszédságot. Soha nem szöktek, soha nem támadtak, igaz, néha ugatnak, de semmivel sem többet, mint mások kutyái. Mi még éjszaka is rájuk szóltunk, ha valamelyik hangoskodott, de úgy látszik, van, akinek ez sem számít, és úgy döntött, megöl egy álmot, és megöli az összes életet, amely az én házam kapuján belül kapott egyedül lehetőséget a boldogságra…
Kérek mindenkit, hogy segítsetek gazdát találni az örökbe adható kutyusoknak, Sprotninak, Snopynak, Ribizlinek és a többieknek, kérem, aki tud, segítsen a még nem ivartalanított Saci, Madam és Naomi műtétjének költségeiben (OTP 11734121-20043678) és kérem, aki nem ért egyet ezzel a rosszindulatú kezdeményezéssel, az valamilyen módon adjon hangot ennek. Nem írom ki, hogy ki volt az ötletgazda, az a „korrekt hölgy”, aki nem tudott elém állni problémáival, hanem a hátam mögött kezdett gonosz akciójába, de talán ha sokan álltok mellénk, megakadályozhatjuk, hogy –átadva helyünket egy sokgyerekes cigánycsaládnak- el kelljen költöznöm a házból, ahol 19 éve lakok, és ahol több, mint 10 éve mentem az állatokat. Területigényemet –erről még mit sem tudva- a napokban újra beadtam az ózdi önkormányzathoz, hiszen fő célom nekem is egy ideiglenes befogadó állomás létesítése lenne, de mi valamiért erre sosem kapunk lehetőséget, most sem biztattak semmivel a hivatalban…
Valami nagyon csúnya dolog zajlik a mi hátunk mögött, aminek nem sok köze van a jóhoz, az élni akaráshoz, és ami semmit sem lát a Fregolik, a Lénártkák, a Leilácskák, a Picúrok boldogságából, az utolsó esélyből, ami Számukra az életet jelentette, az évek alatt sok száz alkalommal…

Fazekas Ildikó
Ózd, 2011. július 21.

Zoé és családja otthont keres!

2011. július 24., vasárnap

Zamárdiban találtunk egy ötfős macskacsaládod, befogadtuk őket és most Pesten laknak.
Az anya rettentően le volt soványodva-4 kiscicát kellett ellátnia úgy, hogy ő maga is éhezett.
A soványságon kívül szerencsére semmi bajuk nincs, teljesen egészségesek.
Az anyamacska ( Zoé ) jegyei alapján Maine Coon, talán nyaralás során veszhetett el. Mi csak ideiglenesen
tudjuk őket ellátni mivel van másik három cicánk akikkel sajnos Zoé nem jön ki túl jól.
A kiscicák nagyon életrevalóak, bár még csak két hetesek, így az elvitelükre legkorábban
augusztus végén kerülhet sor.

lolka692(kukac)gmail(pont)com