Archívum: 2010. augusztus 18.

S.O.S. !!! Sárika segítséget kér, avagy apró kutyus nagy bajban!!!

2010. augusztus 18., szerda

Sárika egy utcáról mentett, kb. két hónapos, oltott, bolhátlanított kislányka, aki pár hete Ózdról került fel Pestre ideiglenesbe. Sajnos, csak a holnapi napig maradhat jelenlegi helyén, és aztán mennie kell…de nincs hova. Sárika nagyon kedves, aranyos és ragaszkodó kiskutya, aki most abba a helyzetbe került, hogy ha valaki nem szánja őt meg, akkor oltalom nélkül marad a nagyvilágban. Németjuhász beütésű, de attól kisebb lesz, most pedig még igazi plüsskutyus. Egészséges, mindenből kikezelt, állatorvosi alapellátást megkapott lányka, aki vagy gazdit, vagy ideiglenes befogadót keres, de extra-gyorsan, lehetőleg Pesten vagy környékén. Kérlek szépen, segítsetek megoldást találni, Sárikát én indítottam útnak annak idején Pestre, azért, hogy itt nálam ne essen bele a gyilkos kölyökkórba, és megígértem Neki, hogy boldog lesz. Kis életében annyi minden történt már vele, és mégis bizakodó, optimista kutyus maradt. Megígéri, hogy visz magával új otthonába egy tonna ragaszkodást és vidámságot, nagy igényei pedig nincsenek, csak szeretetet és gondoskodást kér cserébe. Nagyon játékos, más háziállatokkal kitűnően elvan, szereti az embereket, és néha elalszik játék közben:) Ha valaki csak ideiglenesen fogadná be, a továbbiakban mindenben segítenénk. Ha pedig valaki örökre szeretné őt, akkor egy igaz baráttal lesz gazdagabb az illető. TÉNYLEG NAGYON SÜRGŐS! Sárikának holnap már nincs hol álomra hajtania kis fejét…

Érdeklődni pesti pártfogójánál a
0620/541-7885-s számon vagy nálam a
dikuszka(kukac)gmail(pont)com-on (tárgy: Sárika). 08.18.

Lalacica elveszett

2010. augusztus 18., szerda

Megtalálták

Elveszett LALA cicám 2010.08.16-án, a II. kerület, Endrődi Sándor utcából, még a vihar előtt. 10 éves, ivartalanított cirmos kandúr, piros, csörgős gumi nyakörvvel, amit persze el is veszíthetett. (A nyakán, a bundáján a nyakörv nyoma látszik.) Ha valaki tud róla, kérem jelentkezzen! Köszönöm.

SEGITSETEK TRENCSÉNYI MÁRIÁNAK,30 CICÁNAK ÉS 11 KUTYÁNAK !!!!!!!!!!!!!

2010. augusztus 18., szerda

sziasztok

kérek minden természet és állatvédőt,
minden természet és állatbarátot hogy segítsen trencsényi máriának akit 30 cicával és 11 kutyával kiköltöztetnek a bérelt házukból holnap 11 órakor
én amióta megtudtam keresem a lehetőséget ahol ennyi állattal” befogadják” őket
erőfeszítésünk lassan beérik de , sajnos előbb el kell költöznie mint a bérelt házba költözhetne
ehhez sajnos szükség van még egy pár napra
ha másba nem tudtok ,abban próbáljatok segíteni hogy holnap 11 órakor ne legyen egyedül a főbérlővel és a hatóságokkal szemben akik kirakják
én a házakat nézem és az ingatlanosokkal találkozom, A 7.napja folyamatosan csinálom, nem biztos hogy ott tudok lenni
megadom az élérhetőséget, aki tud és akar segítse őket !!!!!!!!!!!

Trencsényi Mária
06 70/ 431 10 55 ,
06 20/50 37 207,
e mail: tmallatvedo(kukac)gmail(pont)com

köszönettel mindenkinek
kovács marcsi /Fauna Alapitvány/
e mail: tigris(kukac)barcsay(pont)com
telsz: 06 20/ 381 51 11

Tacsi

2010. augusztus 18., szerda

HA ELVISZEL. ÉN EGY ÉLETEN ÁT IMÁDNI FOGLAK!!! MÉG 7 NAP AZ ÉLET ITT A ZALASZENTGRÓTI GYEPMESTERI TELEPEN!!! GYORSAN GYERE ÉRTEM! NÉZZ MEG JÓL MILYEN ÉRDEKES KUTYUS VAGYOK! Ha első látásra nem tetszem akkor nézz meg még egyszer és szépnek fogsz látni! Tacsi imádnivaló, kedves, különleges szépségű kis-közepes tacskókeverék fiatal fiú. Vidám, élénk, de rendkívül okos és szófogadó. KÉSZ FŐNYEREMÉNY! Családi kutyának, gyermekek vagy idős emberek mellé is ideális, de lehet házőrző is. Azt még nem tudjuk, hogy kijön-e a macskákkal.

Ökorégió Alapítvány a Fenntartható Fejlődésért
8799 Dötk, Fő út 39. (Zala megye északi része, Zalaszentgróttól 8 km-re)
Tel/fax: 83/376-178
E-mail: okoregio(kukac)t-online(pont)hu
Lantzky Judit: 06-30-916-4524
Kocsis Anikó: 06-30-273-3591


Szendi

2010. augusztus 18., szerda

MÉG 7 NAP AZ ÉLET ITT, GYORSAN GYERE ÉRTEM! KEDVES SZOMORÚ SZENDI VÁRJA MEGMENTŐJÉT A ZALASZENTGRÓTI GYEPMESTERI TELEPEN!!!
Szendi nagyon kedves, fiatal szuka keverék. Nagyon rossz helyről származik, ezért még félénk, sok-sok szeretetre van szüksége, de nagyon barátságos családi kutya, gyermekek vagy idős emberek mellé is ideális. Lehet egyedüli kedvenc, de jól kijön a többi kutyával is. Házőrzőnek valószínűleg nem alkalmas. Azt még nem tudjuk, hogy kijön-e a macskákkal, de biztosan összeszoktatható.

Ökorégió Alapítvány a Fenntartható Fejlődésért
8799 Dötk, Fő út 39. (Zala megye északi része, Zalaszentgróttól 8 km-re)
Tel/fax: 83/376-178
E-mail: okoregio(kukac)t-online(pont)hu
Lantzky Judit: 06-30-916-4524
Kocsis Anikó: 06-30-273-3591


Táblázathoz segítséget kérek!

2010. augusztus 18., szerda

Sziasztok!

Elhatároztam, hogy összegyűjtöm azokat az albérleti címeket, neveket és telefonszámokat, ahová egyértelműen vihető háziállat is!

Sokan keresünk és sokan nem találunk ilyen albérleteket. Nem feltétel a kosz, működésképtelen kapcsolók, vagy csöpögő csap a lakásban, ahogyan nem egyenesen arányos a kosz és a rendetlenség azoknál az embereknél, akik tartanak állatot. Gondolom, Nektek, akik legtöbben tartotok valamilyen állatot, nem kell ecsetelnem a helyzet igazságtalanul történő megítélését!

Na, a helyzet javítására és egymás segítésére gondoltam én, hogy összegyűjtöm a kiadó, vagy a későbbiekben kiadásra kerülő lakásokat.

Kérlek Titeket, segítsetek mindannyiunknak azzal, hogy megírjátok nekem a tudomásotok szerint kiadó ilyen jellegű lakásokat, házakat, Budapesten és környékén is! Amikor pedig valakinek szüksége lenne albérletre, csak rám kell telefonálnia, vagy írnia, én megnézem a rendelkezésre álló adatok alapján az aktuális helyzetet, és így tudunk egymásnak segíteni. Nem kell kilincselni és görcsölni, és nem kell olyannak kiadni állatos albérletet, aki nem is akar vinni állatot, elvéve ezzel a lehetőséget olyantól, aki meg nem tud tovább lépni, mert nem talál állatosat! (pl. én)

Nem baj, ha kiteszitek üzenő falakra, vagy ahová akarjátok, nekem most az összegzés, a begyűjtés a célom. Gondolom, ezzel pár hét alatt tudok aktuális képet vázolni.

Kérlek, továbbítsátok az üzit, megtisztítva folyamatosan a fölösleges reklámoktól és sallangoktól!

Az alábbi paraméterek szerepeljenek:

Kiadó személy neve (nyilván saját tulajdonú lakás/ház jöhet szóba):
Mekkora? :
Hol van?:
Ár/hónap és kaució kell-e?:
Felszereltség:
Elérhetőség/kapcsolat:

Baráti üdvözlettel:
Bogi 06-20/3445-770

HipHop az állatvédelemért – Jótékonysági rendezvény

2010. augusztus 18., szerda

Helyszín: Club Aliga Üdülőközpont – Rendezvénysátor, Balatonvilágos, Aliga út 1.
Időpont: 2010.08.21. Szombat, 18.00h

Támogatói belépő: 500,- HUF

A Budapesti Állatmentők csapata, jelenleg a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület állatmentő csoportjaként, azért alakult meg, hogy alapvető változásokat érjenek el a magyarországi állattartás terén. Kapcsolatot és együttműködést alakítunk ki a hatóságokkal – rendőrség, polgárőrség, tűzoltóság – és más állatvédő szervezetekkel – ahhoz, hogy kellő büntetést kapjanak az állatkínzók és segítséget a rászoruló állatok. Főként a fővárosban és környékén, de egyes esetekben az ország területén, bárhol segítünk.

Magyarországon elsőként, a HipHop társadalom krémje és rajongói összefogtak, hogy segítsenek Nekünk! Köszönettel tartozunk minden közreműködőnek és támogatónknak, hogy létrejöhetett ez a szezonzáró jótékonysági rendezvény, ami példaértékű mindenki számára.

A rendezvény bevételét két konkrét célra fordítjuk:

1. Szervezünk egy chipezési akciót kutyáknak.
Ez nagyon fontos a felelős állattartás létrehozásához. Egyrészt segíti az elveszett kutyák hazakerülését, másrészt bizonyíthatóvá válik ki az állatért felelős gazda és amennyiben szándékosan tette ki az állatot felelősségre vonhatóvá válik. Ezért nagyban segíti az állatvédők munkáját is a kutyák chipezése és regisztrálása, a többi állatvédő szervezettel egyetértésben minden esetben támogatjuk a chipezés országos szintű kötelezővé tételét is. Sajnos jelenleg még csak néhány önkormányzat tette meg ezt a példaértékű lépést.

2. A befolyt összeg nagyságától függően egy vagy több macskakolónia helyzetét rendezzük.
Magyarországon a nagyobb intézményektől, ipari létesítményektől és társasházaktól naponta érkeznek felkérések, hogy segítsenek az állatvédők megoldani kisebb-nagyobb létszámú macskakolóniák helyzetét az ő területükön. Sajnos még nagyon fejletlen a kultúrája ennek országunkban. Sokan nem tudják, hogyha egyszerűen eltávolítják a cicákat akkor azok helyére újabbak fognak jönni, és ezzel csak egy folyamatos – jobb esetben menhelyre kerülést, rossz esetben pusztítást – generálnak.
A nyugaton már bevett működő szokást szeretnénk ismertetni, népszerűsíteni, hivatalosan elfogadtatni és végrehajtani: adott területen élő macskákat kiivartalaníttatjuk és visszahelyezzük őket az élőhelyükre. Így megállítjuk a szaporodásukat és meggátoljuk az újabb ivaros macskák érkezését is.

Amennyiben te is fontosnak tartod, hogy javuljon a helyzet gyere el a buliba, nagyon várunk és az állatok is!

Ha nem tudsz eljönni segíthetsz máshogy is:
küldhetsz adományt a Zöld Zebra bankszámlájára:
CIB 10701135-45077308-51100005
kérjük írd be, hogy budapesti állatmentők a közleménybe

Ha szeretnél segíteni a cicák befogásában, állatorvoshoz szállításában, keress meg minket honlapunkon: www.allatmentok.huwww.zoldzebra.hu

Üdv,

Perédi Gergely
Budapesti Állatmentők és a PetsLove.hu vezetője
www.allatmentok.hu
www.PetsLove.hu
info(kukac)petslove(pont)hu
0630-5658-521



Kardos Szilvia
Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület
www.zoldzebra.hu
www.ivartalanitas.hu
kardosszilvi(kukac)gmail(pont)com
20/582-63-84

Nagyon S.O.S.!

2010. augusztus 18., szerda

Bundás 11 hónapos IVARTALANÍTOTT keverék kislány, oltva , féregtelenítve keresi gazdiját, aki tud vele foglalkozni!Bundi 1 hetes korától több fórumon hirdetve várt gazdira, eddig sikertelenül! Erdélyi Kriszta, aki azóta nevelte, mint nevelőszülő, nem tud foglalkozni vele! Bundás féltékenységből és dominanciából, már napok óta terrorizálja a többi lány Kutyust aki Krisztánál él!
Bundás nevelhető kislány, de szüksége van valakire , aki irányt mutat neki! Más kutyákkal jól kijön,de elsősorban kertes családi házba ajánlanám, ahol egyedüli kutyaként élhetné a gazdi örömére hátralévő életét. Cicákat kergeti, igazi házőrző típus, viszont a gyerekeket imádja, talán a játékos énjéből eredően!Idegenekkel nem bizalmatlan,inkább , bátor harcos!

Kérlek benneteket segítsetek gazdit találni Bundásnak sürgősen, mielőtt falkavezérségét fizikálisan is tudatosítaná a többi lány kutyuson!

érd: 06/20 332 68 70 telefonszámon lehet! Erdélyi Krisztinánál Gyöngyösön!


Marcika

2010. augusztus 18., szerda

Marcikát fájó szívvel rakom fel, de ennyi cica között mindig van valami baja, ő egyedüli vagy második cicának, ahol ismerik és szeretik a fajtáját, nem a bútorhoz veszik. Én sajnos nem tudom az összes, mindenféle hiperszuper oltást megvenni neki, ezért kérem olyan jelentkezzen, aki mindezt meg tudja adni neki. ő egy igazi kékvérű macsek.
Őt pénzért vagyok kénytelen adni, mert már annyiba került.

Örökbefogadási szerződéssel és kapcsolattartással szeretném adni.
06/20-8282-452, 06/30-559-4452
vagy cicaimado(kukac)citromail(pont)hu címen.
Budapest XXI. kerületében lakik.

Három cica gazdit keres

2010. augusztus 18., szerda

2010.08.09-én találták ezt a kupac kicsi bolhazsákot, legyengülve, náthásan. A szürke kislány 10 hetes lehet, a fekete kislány 7 hetes és a fekete-fehér kandúrka szintén 7 hetes. Kedvesek, bújósak, dorombolósak, szerető gazdit keresünk nekik!

Információ: Szent Bernát Pestimrei Kisállat-Ambulancia 1188 Budapest, Kisfaludy u. 55/a.
Telefon: 06/1-295-3085
E-mail: info(kukac)szentbernat(pont)hu


Cica pincében

2010. augusztus 18., szerda

Ezt a szegény cicát valaki kitette és most egy panelház pincéjében bújtatja, eteti, szelídíti egy hölgy.
A cica már nem fél annyira, hozzá közel megy, de a nemét még nem tudta megnézni.
Kedves, félénk, de barátkozós cicus.
A pincében ugyan biztonságban van, de mégsem ideális egész nap a sötétben élnie.

Kérem, aki be tudná fogadni hívja a következő számot:
70-9-444-404

Tigriske

2010. augusztus 18., szerda

SZIA! Én Tigriske vagyok, mert gyönyörű tigriscsíkos a bundám, amitől nagyon szép vagyok! Úgy tudom néhány dognak van ilyen bundája, de én sokkal jobb vagyok és életerősebb, mint egy dog, ebben teljesen biztos vagyok! MÉG MINDÖSSZE 7 NAPIG LEHETEK ITT A ZALASZENTGRÓTI GYEPMESTERI TELEPEN!!! GYORSAN GYERE ÉRTEM, HOGY MÉG IDŐBEN IDEÉRJ ÉS ÉN SZERETHESSELEK TÉGED EGY ÉLETEN ÁT! El sem tudod képzelni, hogy milyen rossz itt!
Tigriske gyönyörű, méltóságteljes, fiatal, barátságos, kicsattanóan egészséges lány kutyus. Tanulékony, kedves, IGAZI CSALÁDI KEDVENC! Gyermekek vagy idős emberek mellé is ideális egyedüli kedvencnek vagy más kutyusok mellé. Azt még nem tudjuk, hogy kijön-e a macskákkal.

Ökorégió Alapítvány a Fenntartható Fejlődésért
8799 Dötk, Fő út 39. (Zala megye északi része, Zalaszentgróttól 8 km-re)
Tel/fax: 83/376-178
E-mail: okoregio(kukac)t-online(pont)hu
Lantzky Judit: 06-30-916-4524
Kocsis Anikó: 06-30-273-3591


Sajnos már hónapok óta kóborolnak az utcán – SOS!!!

2010. augusztus 18., szerda

Sajnos már hónapok óta kóborolnak az utcán amióta bezárt a szeméttelep itt Erdőkertesen. Etetjük őket,kaptak féreghajtót, de sajnos annyira félnek megfogni nem lehet őket. Az egyik egy fekete fehér border colli keverék fiú a másik egy tigriscsíkos közepes termetű fiú. Sajnos a legnagyobb probléma az, hogy a kis csíkosnak a nyakába bele van nőve valami, lánc vagy drót nem tudom pontosan mert nem nagyon látni. Nagyon szeretnénk neki segíteni de sajnos mint mindenki nekünk is 4 a másik ismerősünknek 5 kutyája van. A fő probléma az hogy nincs hová elhelyezni őket. Befognánk és kiszedetnénk a nyakában lévő valamit amitől ha nem tudjunk gyorsan megszabadítani megfullad. Már most alig bír enni és lélegezni. Kérlek ha tudsz segíts abban hogy találjunk nekik ideiglenes befogadót. Mi sajnos nem tudunk senkit, már azon is gondolkodtunk, hogy megoperáltatjuk a nyakát és visszaengedjük, de ez a legvégső megoldás. Együtt kéne őket elhelyezni valahol mert ők ketten összetartoznak. Napokig nem látjuk őket de ha legközelebb sikerül készítek róluk fotót is. A műtét költségeit mi álljuk csak befogadó kéne sos.
Szörnyű otthagyni őket, ahogy néz ránk a szomorú szemével és annak ellenére hogy fuldoklik, mégis képes csóválni a farkát amikor enni adunk nekik.
Most jöttünk vissza a nyaralásból ha tudsz valamit akkor légyszi hívj
06308342846.

Köszönöm szépen.