Archívum: 2010. június 21.

Állati óra a Civil Rádióban 2010 június 22-én, kedden du. 17-18 óráig

2010. június 21., hétfő

Témáink:

Vadmentés árvízben.
Hogyan védhetők ill. menthetők a vadon élő állatok árvízek idején?
Szigorodik-e a kedvtelésből tartott állatok védelme 2010 július 1-től?

A stúdióvendég dr. Czerny Róbert civil állatvédelmi ombudsman lesz.
Telefonon fogunk beszélgetni Szilágyi Istvánnal a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátorával,
saját tapasztalatairól az árvízi mentések kapcsán.

Várjuk hozzászólásaikat adásidőben a
061-489-09-99 vezetékes,
és a
0630/228-98-00 telefonszámokon.

Sz. Lázár Anna, Civil Állatvédelem 98 MHz

A műsor interneten is hallgatható.
Most tudsz beszélni dr. Czernyi Róberttel vadügyben.

Elveszett Jane!

2010. június 21., hétfő

Megtalálták

1 éves ivartalanított nőstény, rózsaszín nyakörvvel, cirmos. Nagyon várjuk haza.
Pilisszentkereszten veszett el a turista út mellett, lehet, hogy vki felvehette, mert gondolom nyávogott, mert elkísért minket a patakig, de onnan mindig haza szokott menni.


Találtunk egy kiskandúrt ma

2010. június 21., hétfő

Túlélő fiú cica keresi gazdáját. A maximum 5 hetes Mütyürt (Sprinter) a Szentendrei úton (Kaszásdűlő környékén, az Auchan-nal kb. egy vonalban) találtuk. A hét sávos úton sikerült valahogy átjutnia és a buszmegálló melletti füves részen pihent meg. Nagyon barátságos, csendes, és igazán aranyos cica. Reméljük mihamarabb új gazdára talál. Nálunk sajnos nem maradhat, mivel már így is két kandúr osztozik a lakáson.

tamaslehoczky(kukac)gmail(pont)com

Cicák ideiglenes befogadót keresnek

2010. június 21., hétfő

Sziasztok!

Természetesen ismételten segítség kellene, mégpedig cicák ideiglenes befogadásában.
Van egy nő a környező településen (kb. 20 km-re tőlünk), aki több, mint 50 macskával élt együtt (természetesen folyamatosan szaporodtak), míg egy egri lány el nem kezdte őket menteni. Nagyon sokat kihozott, de mindet nem tudta, marad még vagy 25 bent. Ekkor én kimentem és megmutattam a németeknek a helyet és a macskákat (pont itt voltak látogatóban) és akkor kihoztunk 4 nőstényt és egy kandúrt. Orvosi kezelés után megkezdtük a falkészítésüket a németországi utazásra, még ideiglenes helyet is sikerült találni, viszont ott csak július közepéig/ végéig maradhatnak. Ez egy ház Sirokban.
A problémánk az, hogy bár Július végére ez az öt macska fel lenne készítve az utazásra (összes oltás, útlevél, chip, stb.) , de nagy valószínűséggel ekkor a németek nem fogják tudni átvenni az összeset, mert nyár lévén leáll az érdeklődés is a macskák örökbefogadásával kapcsolatban és fogalmam sincsen, hogy hová tegyem őket. A problémát még tetőzi az is, hogy a bent maradt macskák közül több vemhes, egy pedig nemrég szült meg, szóval azokat is ki kellene hozni, egyébként kénytelen leszek őket visszavinni a fertőbe ivartalanítás után (ezt is csak pár cicánál tudom egyenlőre anyagilag állni, mert a németek nem fizetnek előre, csak ha nekik is fizet az örökbefogadó család, csupán az 5 kihozott macska felkészítési költségének egy részét tudtam tőlük kicsikarni). Szóval nagyon nagy szükségünk lenne ideiglenes befogadókra, kizárólag lakásban tartással. A macskák természetesen orvosi kezelés után, ivartalanítva kerülnek ki az ideiglenes helyre, ill. az 5, már korábban kihozott cica chipelve, oltva van (oltási programjuk folyamatos, ugyanis mind a kombinált, mind pedig a leukózios oltást meg kell ismételni 3 hét különbséggel két oltás között).
Nagyon kérlek titeket, hogy próbáljatok meg ideiglenes helyeket keresni ezeknek a szerencsétleneknek, mert én hiába hirdetem, senki nem segít. Ha kihagytam valamit vagy kérdésetek van, akkor nyugodtan írjatok!
Fotókat csatolok a helyről és a már kihozott cicákról. A második képen a bejárati ajtót láthatjátok, ott kellett keresztülmenni, ha be akartunk jutni… A cicák között van félősebb és van, amelyik kifejezetten barátságos, viszont mindegyik fejlődőképes, ezt az elmúlt pár hét bebizonyította.

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!

Üdv.:
Zsanett
70/459-7572
zsanella(kukac)gmail(pont)com
http://www.fuzallatvedelem.hu/

További képek