Archívum: 2010. június 10.

Gazdit keresünk!

2010. június 10., csütörtök

Kb. 6 hetes magára hagyott pici fiúcska keresi gazdiját! ( a későbbi ivartalanításban is segítek a leendő gazdinak!! )
Szobatiszta, oltva féregtelenítve.

Érdeklődni: 06/20/9495647
nyitva(kukac)citromail(pont)hu

Sajóládi árvíz

2010. június 10., csütörtök

Amennyiben bárki tud bármely felszerelésben vagy egyéb dologban a megkeresést támogatni, péntek délután 5 óráig gyűjtjük a Budapest, IV. kerület, Óceánárok utca 33. szám alatti állatszigeten.

ETYEKI KUTYÁK!

2010. június 10., csütörtök

sziasztok

nagy bajban van Etyek
nincs már élelem az állatoknak !
pénzük is elfogyott
SEGÍTSÜNK !
Etyeki Állatvédő Egyesület
Izsó Ági 06 30/ 434 80 80

marcsi / Fauna

Felsőzsolca SOS!

2010. június 10., csütörtök

A REX-Alapítvány több más szervezettel összefogva segélyakciót hirdet, a felsőzsolcai Polgármesteri Hivatal kérésére: tisztító, fertőtlenítő szerekre lenne szükség a súlyos árvízi helyzet miatt. A felajánlásokat holnap délután 6 óráig várjuk, melyeket le lehet adni a IV.kerület Óceánárok utca 33 szám alatt található REX Állatszigeten, vagy kérésre elmegyünk a felajánlásokért személyesen (egyeztetés: 0620/541-7885, Anikó).
Az összegyűlt fertőtlenítő szereket a Polgármesteri Hivatal fogja szétosztani a legjobban rászorulók között.
Már azzal is sokat segítetek, ha továbbítjátok ezt az üzenetet.

Köszönettel:

Dr. Király Péter – Lakos György (0630/921-9393)

PAKS megint!

2010. június 10., csütörtök

Kérem a szíves segítségeteket az alábbi helyszínre,

Paks: Erzsike elmondása szerint az állatai megint éheznek!
Napok óta nincs ennivalójuk, ez hirtelen legnagyobb gondja.

Elkeseredve tudatta azt is, hogy:
– A sérült beteg állatok gyógyítására nincs pénze
– Oltásokra, ivartalanításokra sincs pénze
– Ő maga beteg, fáradt, végsőkig elkeseredett

Ígéreteket kapott, de kéri, hogy konkrét segítségek érkezzenek, mert nehezen bírja.

Sz. Lázár Anna, Civil Állatvédelem 98 MHz,

paksi_allatmenh(kukac)freemail(pont)hu

Fél éves nőstény cirmos cica

2010. június 10., csütörtök

2010.06.05-én Baranya megyében a 6os úton Szigetvár felől tartottunk Pécs felé. Lassan megszokott látvánnyá válik az úton-útszélen elütött rengeteg állat. Szinte már érzelemmentesen haladunk el mellettük. Ezen az estén azonban szokatlan dolog történt. Barátnőm már akkor kiszorítja a kezemből a vért, mikor messze előttünk az úton meglát egy elütött kisállatot. Ebben az esetben is így történt – már megszoktam -, azonban mikor közelebb értünk észrevette, hogy a kisállat még vergődik az úton. Úgy éreztük nem hagyhatjuk, hogy egy kamion vessen véget az életének, félrehúzódtunk és levittem az állatot az úttestről. A kiscica szörnyű állapotban volt. Folyamatosan megpróbált felállni, de abban a pillanatban el is dőlt. Elülső két foga kitörött, a jobb szeme teljesen fehér volt, váladékozott és vérzett. Akkor még azt hittük, hogy arra a szemére vak – ezért is üthette el egy autó. Úgy gondoltam, hogy semmi esélye nincs túlélni, de legalább nem egy következő autótól pusztul el, hanem nyugalomban és békében. És legalább nem lesz egyedül utolsó perceiben. Ellenben úgy tűnik a macskáknak tényleg 7 élete van, nem akart elpusztulni. Kerestünk állatorvosokat, telefonáltunk sok helyre, de cicákkal még nappal is alig foglalkoznak, nemhogy este 9 órakor. Lehetőségek hiányában úgy döntöttünk, hazahozzuk. A hazaút során sem adtunk neki sok esélyt. Hörgött, alig kapott levegőt, de jó jelnek láttuk, hogy úgy tűnt, alszik. Úgy döntöttünk, ha túléli az éjszakát egyedül, akkor reggel elvisszük egy állatorvoshoz.

Másnap reggel saját vizeletében és ürülékében találtunk rá, de a legfontosabb, hogy életben volt. El is vittük az állatorvoshoz, aki megnyugtatott minket, hogy nem lesz elaltatva, túlélheti. A koordinációs zavart valószínűleg agyrázkódás okozta, a szeme is rendbe jöhet és nincs eltörve egyik végtagja sem. Hazahoztuk, azonban továbbra is aggódtunk miatta, nem evett és nem is ivott, alig mozgott, ha ébren volt, akkor is folyamatosan leszegte a fejét. Ma már tudjuk, egyszerűen erőtlen volt. Másnap úgy döntöttünk, hogy meg kell etetnünk, ha akar enni, ha nem. Barátnőm ötlete volt, hogy kenjük össze kajával a száját, mert a macskák nem szeretnek koszosak lenni, és akkor le fogja nyalni. Be is jött az ötlet, sikerült egy kis erőhöz juttatni a macskát. Végül megjött az ereje és az étvágya is. A szeme is teljesen rendbe jött, bár még váladékozik kicsit. Teljesen eleven, izgő-mozgó kiscica lett belőle.

Elsősorban szeretnénk megtalálni az igazi gazdáit. Azért gondoljuk, hogy van valahol gazdája, mert nem kóborcicáról van szó. Teljesen tiszta volt a bundája, és kullancsokat sem találtunk benne, ami egy kóbor állat esetében igen valószínű lenne. A cicát a 6os főúton találtuk Nagypeterd és Kacsóta között egy kereszteződésnél. Így igazából 4-5 faluból is elszökhetett: Nagypeterd, Kacsóta, Nagyváty, Szentdénes, Rózsafa.

Amennyiben nem sikerülne megtalálni az igazi gazdáját, akkor szívesen adnánk tovább egy olyan családnak, akinél szabad terület is rendelkezésre áll, ugyanis a cica nagyon mozgékony és nem szeret bezárva lenni. Tehát inkább a családi házas környezetet preferálunk, mint egy panellakást. Most már kijelenthetjük, megmentettük a cica életét, ha otthagytuk volna, akkor nem élte volna túl az estét. Megszerettük a kisállatot, a szívünkhöz nőtt, de sajnos a jelenlegi helyzetünk nem engedi meg, hogy magunknál tartsuk. Ezért szeretnénk a maradék 6 életére olyan körülményeket biztosítani, amiben jól fogja érzi magát.

Mellékletben pedig küldök pár képet a kiscicáról.

Elérhetőségeink:
gaborhorvath87(kukac)gmail(pont)com
06 20 2463298
juci.szilagyi(kukac)gmail(pont)com
06 30 2250415


Cicák SOS gazdát keresnek

2010. június 10., csütörtök

Sziasztok! Cicáknak szerető gazdik kerestetnek!!!
Március 15. születtek.
A fekete és a szürke kislány, a másik kettő fiú.
Ha lehet minél előbb vigyék el!
A másik család május 5. született, ők még kicsik, tehát később lehet elvinni.

Érdeklődni: 70/457-4364 telefonon lehet.

Garantáltan boldogságot hoz az életbe egy ilyen kis minitigris!

Theo és kölykei gazdit keresnek

2010. június 10., csütörtök

Több, mint 2 hete nálam vendégeskedik egy kis család. Egy mami és 6 lassan három hetes kisbabája. Az anyuka zsemle színű tacsi keverék, a gyerekek talán boxer ősökkel is bírnak.
Ócsán találták őket a nagy viharok után, egy vízmosásban. Akkor még a mama vékonyka és a kicsik újszülöttek voltak. Így küzdöttek meg a viszontagságokkal.
Theo mama jó anyuka, okos és édes. Nagyon jámbor, decens kishölgy, de huncutkodni is próbál néha. Jól áll neki:) A kicsik jól fejlődnek, pocakosodnak, az összes kistestvér kinyitotta a szemét, próbál járkálni és az első fogacskák is dúródnak.
Szívesen nyitnék kutyafarmot:b, de sajnos nem lehet, így hát gazdit keresnek.
Theo – Bár még lobbizok a családban és talán jól reagálnak a fűzésre:>, egyelőre sajnos mégis bizonytalan a mama sorsa. Egy drága angyal. Teli van szeretettel és kedvességgel, annyira megérdemelne egy törődő gazdit. Lakásban is jól viselkedik, mindent a helyén hagy és nagyon igyekszik szobatiszta lenni. Nagy eső, vagy más szükség esetére az első elmagyarázással megértette az alom mire való és szépen autózik.
Kobak – A zsemle buksifejű nagyfiú, cumizásnál látszik: ő a leghatározottabb.
Kefír – A zsemle nagybaba fehér kalappal, érdeklődő természetnek tűnik.
Kupak – A barna legény, mikor alszik olyan, mint egy nagy babszem.
Krikszkraksz – Alias KK, a villám homlokú szuperhős, ő nyitotta ki elsőnek a szemét.
Királylány – Az egyetlen kislány, tigrincscirmos, ő állt elsőként négy tappancsra párszor.
Igló – A mini jegesmaci, nyugodt gyerek, aki leghamarabb saját nevet ihletett.
Fogadjátok be valamelyik kis drágát, vagy továbbítsátok a hírüket, akinek csak tudjátok.
5-8 hetes korukban az új gazdához költözhetnek.

Várom a gazdijelöltek hívását
(30/6987257), amíg a következő linken megtaláljátok Theokát és kölykeit:
http://www.tacskosos.hu/
Az örökbefogadással kapcsolatos tudnivalók is itt találhatók.