Archívum: 2010. június 09.

Elveszett macska

2010. június 09., szerda

Elvesztettem XVII ker. Rákoskeresztúron fekete nőstény (ivartalanított, 4 éves macskámat, Manónak hívják! Lakásban tartottuk eddig ezért meglehet rémülve odakint.

Elérhetőségem:
06-20-771-16-37.

Előre is köszönöm annak aki megtalálja!

TALÁLT CICA

2010. június 09., szerda

Kedves Állatbarát!

2010. május 31.-én (hétfőn) a XI. Október 23. utca 35. szám alatti társasház lépcsőházában találtam a képen látható szép, sötétszürke nőstény cicát.
Valószínűleg bent tartott cica lehet, mivel azonnal otthon érezte magát a lakásunkban.
Barátságos és szelíd kis állat, bizonyára hiányzik valakinek – talán kieshetett egy ablakon, s véletlenül ide szaladt be.

Kérem, ha tud segíteni – hallott cicáját kereső szomszédról, ismerősről, jelentkezzen az alábbi telefonszámon:
20/431-4824.

Segítségét előre is köszönöm!

Matyi egy kb. 6 hetes, gyönyörű cirmos kiscica!

2010. június 09., szerda

Tesóival együtt egy bölcsőde udvarán született, ahol nem sokáig maradhatott.
Jelenleg ideiglenes befogadóhoz került, de sajnos ott is csak június közepéig van helye,
ezért sürgősen szerető, gondos gazdira és biztonságos otthonra van szüksége.
Szobatiszta.
Parazitamentesítve (féreghajtva és bolhátlanítva) adjuk át az új gazdinak.
Ingyen elvihető.

Érdeklődni lehet:
06 30 456 2173
allatmentok(kukac)gmail(pont)com

Szerető, gondos gazdit keres Nyau!

2010. június 09., szerda

Nyau-t egy metró megállónál találtuk, kétségbeesve nyávogott, mindenkihez odaszaladt…
Mivel eredeti gazdája nem jelentkezett érte, új otthont keresünk számára.
Nagyon kedves, rendkívül bújós, dorombolós.
Szobatiszta.
Parazita-mentesítve és ivartalanítva van.
Ingyen elvihető.
Lehetőleg lakásban tartásra adnánk, mert nagyon igényli az emberek társaságát.

Érdeklődni lehet:
06 30 456 2173 vagy
allatmentok(kukac)gmail(pont)com

Kiscicák

2010. június 09., szerda

A férjem munkahelyén – Budapesten a XVIII. Kerületben – az általa bérelt raktárban megellett egy nőstény cica, 4 kismacskája született. A kölykök körülbelül 3-4 hetesek lehetnek, az első fogacskáik most bújnak ki. Sajnos az anyukájuk hétfő óta nem tért vissza hozzájuk, így jelenleg szilárd bébiétellel próbáljuk etetni őket, de nagy váltás ez most nekik sajnos…

A cicákról: egy kicsi teljesen fekete, kettő pedig fekete-fehér foltos, zoknis. A nem elosztást egyelőre nem tudjuk megállapítani. Jelenleg a Magyar építők Zrt. telephelyén (ez egy raktár) találhatóak.

Képeket a délután folyamán tudok küldeni!

Elérhetőségek:
– az ottani iroda vezetékes telefonszáma 8-16 között hívható:
06-1-252-3088
– illetve az én telefonszámom:
06-30-457-4523,
email: szilvia.magat(kukac)gmail(pont)com





Sok-sok kicsi cica Nyíregyházán – mindenféle színű és korú + sziámi keverékek!!

2010. június 09., szerda

Nyíregyháza-2010-06-09

Mentsünk életeket újra! Morzsi, Buba és Vizsi nagy bajban…

2010. június 09., szerda

A dédesi kutyusok és Buksi megmentése után itt van újabb három szomorú sors, mely arra vár, hogy valaki végre szebbé tegye…Kérlek, olvassátok el, talán tudtok segíteni valamelyiküknek, vagy tudtok valakit, aki tudna. Köszönettel az eddigiekért is: Ildikó

HÁROM KUTYA BAJBAN!!!

Már annyiszor segítettetek, a dédesi kutyusok és Buksi ügyében is annyian megmozdultatok, életeket mentve ezzel, így most ismét Hozzátok fordulok. Teszem ezt három kutyus miatt, akik bajban vannak, nagyon nagy bajban. Kezdem Morzsival, aki ma már nem kap ebédet, sem vacsorát, akinek mától már nem simítja senki a buksiját. Buba egy éve él ideiglenes gazdinál, ám az ottani életmód neki nem megfelelő, és így már befogadói a lehetőségek végére értek. Most már meg kell találni az ideális, szerető gazdit, nincs más lehetőség. Vizsi pedig hosszú ideje kóborol, pedig van gazdája, de az egyáltalán nem törődik vele, nem is eteti, a kutyus pedig csak tengődik, éhesen, szeretetre várva… Meguntam, most már gazdit keresünk neki, lehetőleg Ózdtól minél távolabb. Egyébként ő az egyetlen ózdi kutyus a három között, Morzsi égerszögi, Buba pedig Pest megyei. Egy közös van bennük: várják a csodát!

Morzsi: Vele kezdem, mert a legis-legsürgetőbb az ő helyzete. Ózdtól kb. 40 km-re, Égerszögön él, 2-3 éves, keverék kan kutyus, aki nagyon nagy bajba került. Idős gazdája sajnos meghalt. Morzsi eddig becsülettel védte a házat és a gazdáját, de ma már nincs kit őrizni, és ő rá sem vigyáz már senki. Ez a kutya május 25-én reggel fog utoljára enni kapni, az őt eddig ellátó rokon akkor visszautazik. Nem sikerült gazdát találniuk Morzsinak, és most már nem tudják, mit tehetnének, hogy a kutya ne tengesse éhen, egyedül, minden oltalom nélkül a napjait ott, annál az üres háznál… Segítséget kértek, és ez most nagyon sürgős, életbevágóan az. Ha bárki csak átmenetileg egy szerető zugot tudna felajánlani Morzsinak, akkor kérem, azt mielőbb jelezze. Segítek bármiben, amiben tudok, csak mentse meg valaki Morzsit, aki holnap már nem kap ebédet, sem vacsorát… Jóérzésű, kedves, hálás, becsületes kutya, aki a magányos napoktól sokkal többet érdemelne.

A bejelentő, sokfelé hiába próbálkozó pesti rokon elérhetősége:
0620/4548-327.
Az én elérhetőségeim:
0670/597-8277 ,
dikuszka(kukac)gmail(pont)com

Buba: kb. két éves, hatalmas termetű, játékfüggő, jóindulatú, snauzer keverék, nagy medvefiú. Egy éve költözött be egy ház portájára, azóta –egy próbálkozástól eltekintve- ott él. Azonban itt mindig sok kutyust tartanak ideiglenesen befogadva, ezzel életeket mentve, de Buba nem tudja tolerálni, hogy nem az egész udvar és nem az egész gazdi az övé. Hatalmas a mozgás-és a szeretetigénye. Ha unatkozik, rág, a bezártságot pedig nem bírja. Minden egyes élőlényt imád, annyi, hogy a domináns fiú kutyákat nem tűri. Vidám, játékos, sőt, mondhatni, hogy a játék az élete. Nagyon nagy testű kutya, ezért nem akarja senki, pedig ez a kutya telis-tele van szeretettel. Valamikor lakásban tarthatták, mert vágyik bentre, az ágyban jól érzi magát. Udvaron jól érzi magát, de kennelben, láncon nem tartható. Buba egyszer talált gazdira közben, egy telepre vitték őrkutyának, de ez nem a neki való státusz, úgyhogy visszakerült. Buba inkább barát, játszótárs, örök pajtás, mint sem őr. Persze, házát és gazdáját becsülettel megvédi. Kedves, de szertelen, mert nem volt, aki kölyökkorában megnevelje. Nagy méreteivel nem mindig van tisztában, és bár senkit nem bánt, öregre és pici gyerekre ebből eredően veszélyes lehet. Buba nagy szíve minden szeretetével és reményével várja, hogy végre valaki Őt akarja, Őt, a hűségest, a rakoncátlant, az örök kölyköt. Hogy valaki még időben érkezzen… Befogadói kapacitását egy év próbálkozás után végleg meghaladta Buba, menhelyre nem adhatják (nem bírja a rácsokat), és bár már mindent megpróbáltak, a végeredmény elszomorító: Buba külön zárva vonyít naphosszat, mert a többi befogadott fiú kutya nem tűri meg, a kertbe (ás) , kis udvarra (nagy kell neki) pedig nem zárhatják. Ha szabadon van a nagy udvaron, és a többiekkel játszik, vagy valaki a hasát simogatja (lehetőleg örökké), akkor semmi baj nincsen vele. Buba ivartalanítva, oltva vár szerető gazdira Pest megyében, a fővárostól 40 km-re, de befogadója bárhová elviszi, csak találjunk egy rendes gazdit, aki Bubára vágyik. Utolsó mentsvárként fordultak hozzám, már több ötlet nincsen. Én hiszek abban, hogy létezik az az ember, aki Bubára vágyik. Bubára, aki számára az élet csupa játék, haverok, buli és fanta, ám egy igaz barát, egy örök gazdi még úgy, de úgy hiányzik belőle. Kutyatársaság (lehetőleg szuka) és szerető, de határozott gazdi jelenthetné a boldogságot ennek a jóindulatú, becsületes, ám senkit meg nem érintő kutyának.

Érdeklődni Buba most már tehetetlen és teljesen kétségbeesett befogadójánál:
0620/267-2711.
Az én elérhetőségeim:
0670/597-8277 ,
dikuszka(kukac)gmail(pont)com

Vizsi: róla nem sokat tudunk, csak azt, hogy már hosszú ideje kóborol, lefogyva, szeretet nélkül, pedig van gazdája, csak éppen olyan jutott neki, akire a hozzánk hasonlók a legyet sem bíznák rá. Vizsi kedves, de félénk magyar vizsla szuka, korát nem tudjuk, de valószínűleg pár éves. Sokszor kötéllel a nyakában szaladozik segítség után, de a környéken senki nem meri vállalni őt, mert tudják, hogy van gazdája, de ha valahol távolabb találnánk neki egy szerető gazdit, akkor mi valahogy elhozzuk Őt onnan a sráccal, aki etetgeti, csak legyen egy biztos, fix hely, ahol várnak rá, és ahol végre gondoskodásban, szép életben lehet része. Mielőtt késő lenne… Érdeklődni Vizsi után nálam.

Az én elérhetőségeim:
0670/597-8277 ,
dikuszka(kukac)gmail(pont)com

Mindhárom hirdetéshez: ha dolgozom, nem tudok beszélni, és sokszor van várakozó hívásom, tehát ha valóban szeretnéd valamelyiküket, írj e-mailt, vagy légy kitartó:)!
Köszönöm, ha segítesz.
Ildikó
(www.gportal.hu/heroszozdiszervezete)