Archívum: 2010. május

Gazdikereső tündéri, fehér kislány cica

2010. május 30., vasárnap

Gazdára talált

Szerető gazdát keres a képen látható Agárdról, tesójával együtt mentett kb. 8 hetes, oltott, chipes, parazitamentesített, (ivartalanítást is intézem), tüneményes, fehér, felemás szemű kislány.
Bent van tartva, szobatiszta, kutya/macska/gyerek mellé is örökbe fogadható drágaság, aki már attól olvadozik, és bújik dorombolva, ha ránéz az ember. Méltó, szerető gazdáját várja ez a jobb sorsra érdemes helyes baba! Tesójával együtt is örökbe fogadható.


Gazdikereső tündéri, mentett ezüst kiskandúr

2010. május 30., vasárnap

Gazdára talált

Szerető gazdát keres a képen látható utcáról, tesójával együtt mentett kb. 8 hetes, gyönyörű ezüst színű, oltott, chipes, parazitamentesített, (ivartalanítást is intézem), tüneményes kiskandúr.
Bent van tartva, szobatiszta, kutya/macska/gyerek mellé is örökbe fogadható drágaság, aki már attól olvadozik, és bújik dorombolva, ha ránéz az ember Méltó, szerető gazdáját várja ez a jobb sorsra érdemes tüneményes baba! Tesójával együtt is örökbe fogadható.


Gazdikereső tündéri, mentett kiskandúr

2010. május 30., vasárnap

Gazdára talált

Szerető gazdát keres a képen látható utcáról mentett kb. 8 hetes, oltott, chipes, parazitamentesített, (ivartalanítást is intézem), tüneményes kiskandúr. Bent van tartva, szobatiszta, kutya/macska/gyerek mellé is örökbefogadható drágaság, aki már attól olvadozik, és pörög körbe dorombolva, bújva, ha csak ránéz az ember. Méltó, szerető gazdáját várja ez a jobb sorsra érdemes tüneményes baba!


Gazdikereső fiatal, gyönyörű, kedves kandúr

2010. május 30., vasárnap

Gazdára talált

Gazdit keres a képen látható utcáról mentett fiatal, gyönyörű cirmos, zöld szemű, ivartalanított, oltott, chipes kandúr cica.
Bent van tartva, szobatiszta, nem problémás, nagyon hálás, bújós, ember-centrikus tünemény.
Várja jobb sorsát, szerető leendő gazdáját ez a nagyon szép és kedves, jobb sorsra érdemes cica.


Idős, helyes cica vár megmentőjére!

2010. május 30., vasárnap

Gazdára talált

Egy egykori örökbefogadónk szólt, hogy lakik egy idős, magára maradt cica az épületükben, akinek szintén idős gazdái elfekvőbe kerültek. A rokonság hellyel-közzel, pár naponta-hetente elment hozzá és elé vetett valamit – az is száraz táp volt, amit fogak híján szerencsétlen megrágni se tudott. Így került hozzánk a tizenpár éves, sovány, megtört, szomorú – valószínűleg ivartalanított – kislány cica. Napokig csak feküdt a boxban, amiben hoztuk, semmire nem reagálva, apatikusan, majd végre elkezdett enni, és ami a legnagyobb öröm volt számunkra: halkan, de határozottan érezhetően dorombolni. Öreg, gyenge, fogatlan, valószínűleg rossz a látása, hallása, szaglása, de ő még élni szeretne, valakinek a cicája lenni. Mi pedig szeretnénk Neki megmutatni, hogy még lehet boldog cica!
Most rehabilitáljuk, erősítjük, tehát egyelőre csak olyan gazda jelentkezését várjuk, aki így, ebben az állapotában is hajlandó befogadni Őt és megfelelően gondját viselni, nagyon szeretni.
Lehet, hogy 1-2 hónapja van hátra, az is lehet, hogy 1-2 éve, de ha visszakapja a hitét és érzi, hogy fontos valakinek, egészen biztos, hogy nagyon boldog és elmondhatatlanul hálás cica lesz belőle. Rémültsége és csalódottsága ellenére már a legkisebb törődésért nagyon hálás.
Megmentőjére vár ez a nagyon helyes, szomorú cica.

Elveszett cica

2010. május 30., vasárnap

Sajnos nem találták meg

„Tisztelt Állatbarátok!
Köszönettel vettük az Önök segítségét is, de sajnos nem találta meg senki a cicát. Sokan keresték, kerestük … 4 éven át volt beteg, hősiesen tűrt mindenféle kezelést. Az utolsó napokban feltűnően jól érezte magát, reggeli után „lelépett” és estig nem tért haza. Azelőtt soha nem csinált ilyet. Azt mondják, elment meghalni. Az orvosai is azt mondták, hős volt.
Mindig szeretettel és tisztelettel emlékszünk rá.”

————————————————–

Segítséget kérünk:
2010. május 27-én, csütörtökön reggel veszett el szürkés-vörös cirmos cicánk Jászszentandráson a Váci Mihály útról. Panni névre hallgat. 13 éves, vékony testalkatú. Beteg, 10 naponként orvosi kezelésre szorul, anélkül elpusztul.

Kiscicák

2010. május 30., vasárnap

7 kiscicának keresünk szerető gazdit és otthont, mert a 2 mamacicáról azután derült ki, hogy terhesek,miután örökbe fogadtuk őket. A cicák megkapják első oltásaikat, mire 8-9 hetesek lesznek, már szobatiszták és nagyon aranyosak, bújósak, ragaszkodóak. Jelenleg 5 illetve 6 hetesek, van köztük vegyesen fiú és lány, cirmos és fehér-cirmos. Sajnos nincs anyagi keretünk, hogy megtartsunk ennyi kiscicát, viszont állatmenhelyre sem szeretnénk őket adni. Kérem azon kedves emberek jelentkezését, akik szívében és otthonában van hely eme szeretetre méltó édes kis szőrcsomóknak.

A cicák ingyen elvihetők, Budapestről, a 17. kerületből.

Elérhetőségeink:
0036-30-428-89-34 illetve
0036-30-526-27-20.

Előre is köszönjük!



Metró alagútban elveszett fekete-fehér cica!

2010. május 30., vasárnap

2010. 05. 28. – A „metrós” cicáról jobb hírek érkeztek:

25.-én éjjel a metróalagútban dolgozó villanyszerelők megtalálták és etetés, itatás után kirakták a Forgách utcai megálló templom felőli oldalán az utcára. Még látták elszaladni. Sajnos, ők nem tudtak arról, hogy keressük a cicát, így csak másnap jelentkeztek, mikor egyikük észrevette a gazdi által kitett papírkákat a környéken. Így csak 1 nappal később tudtuk meg, hogy kiszabadult a felszínre.
Természetesen nagyon köszönjük, ezeknek az embereknek a segítséget.

Így most egyik szemünk sír, másik nevet. Most már biztosan tudjuk, hogy túlélte az alagúti kalandot, de kérdés, hogy merre és meddig futott ezután. Tegnap folyamatosan az utcán kerestük felváltva, este fél 11-kor hagytuk abba a kutatást. Beszéltünk járókelőkkel, macskaetetőkkel, kutyasétáltatókkal, a környéken lakókkal, biztonsági őrökkel, üres telkeket néztünk át és közben láttunk jó pár hányatott sorsú őrkutyust és sok kóborcicát.

Ma folytatjuk a keresést és újabb cédulákat teszünk ki, hátha…

Drukkoljatok!
————————————————-
Megjegyzés a metróalagútba beszaladt cicához:

A cica szállítódobozból ugrott ki, igaz kölcsönből, mivel most fogadta be az utcáról a lány és még nem volt felszerelkezve semmivel. Az orvoshoz azért vitte, mert szerette volna beoltatni, féregteleníteni és ivartalanítani, mivel kandúrról volt szó. A lány egyetemista, szóval azért nem dúskál a jóban, csak éppen beleszeretett a pár hete utcán kóborló cicába. A cicát vagy kirakta valaki vagy elkódorgott valahonnan, mert nagyon szelíd volt és minden ember után nyávogva szaladt. Mi etetgettük, mint a többi kóborkát, de nagyon örültünk, amikor a lány úgy döntött, hogy befogadja.
Eléggé megviselte a dolog őt is, meg azt Nénit is, aki segített neki az orvoshoz szállítani és természetesen minket is a cica elvesztése. Azóta is járjuk a környéket, érdeklődünk az állomásokon és cédulákat raktunk ki mindenfele.

Mi még bízunk, ezért kérjük, ha valaki Budapesten a XIII. kerületi Forgách utca, Gyöngyösi út, Rákos patak környékén etet (vagy gyakorlatilag bárhol a 3-as metró vonalán) és feltűnik egy szokatlan hosszú lábú fekete-fehér kandúrka, akár éjjel is értesítsen minket, a már leírt mobilszámokon vagy a következő vezetékes számon: +36-1-349-9702 (délelőtt és este)

Előre is köszönjük minden cicabarát segítségét!

(2010. 05. 27.)

Eredeti segélykérés:
Keresek egy fekete-fehér színű kandúrkát!

Orvoshoz szállítás közben, 2010. május 21.-én 17 óra körül cicám kiugrott az M3 metró Árpád-hídi megállójában és leszaladt az alagútba. Utoljára a Forgách utcai megálló felé a fal mellett szaladva látták. Nagyon bízom abban, hogy a zaj és a nagy ijedtség ellenére sikerült kijutnia a metróalagútból.

A cicát nemrég fogadtam örökbe (2-3 hete bolyongott már a XIII. kerület Révész u. – Visegrádi u. – Véső u. – Váci út által határolt szakaszon). Valószínűleg előtte is gazdinál élt, mert rendkívül barátságos az emberekkel, főleg gyerekekkel, hangosan nyávogva szalad utánuk, törleszkedik, hagyja magát simogatni. A kutya sem ismeretlen számára, mert ugyan kicsit hátát púpozva, de barátkozott a környéken lakó kutyákkal. A macskákkal egyáltalán nem jön ki, összeverekszik velük. Elképzelhető, hogy a mostani sokk hatására már nem annyira barátságos.

A fent említett tulajdonságokon kívül az alábbi leírást tudom még adni róla: Színe fekete-fehér foltos, szeme körül fekete álarccal. Kb. 8-10 hónapos (kamasz) kandúr, teste nyúlánk, vékony és rendkívül hosszú lábai vannak. Nyakán verekedésből származó, de gyógyuló hegek láthatók. A hangos, beszélgetős nyávogás nagyon jellemző a cicára.

Kérem, hogy aki látta, esetleg hallott róla értesítsen a
+36-70-943-8740 (Rozsnyai) vagy
+36-30-425-4518 (Nagy) telefonszámon.

(2010. 05. 26.)

Cuki gazdit keres!

2010. május 30., vasárnap

Cuki 1,5 éves ivartalanított kandúr cica szerető gazdáját keresi. Nekünk sajnos el kell költöznünk jelenlegi albérletünkből és az újba legnagyobb bánatunkra nem vihetjük. Cuki játékos, okos és nagyon barátságos cica.
Legjobb tulajdonsága, hogy a karmait kicsit sem használja játék közben így az ember kedvére játszhat vele, így gyermek mellé is bátran ajánlom.
Ételekben nem válogat, szereti a macska konzervet és a házi kosztot is.
Csak alomba piszkít. Jelenleg Szegeden lakik, és ingyen elvihető.

Érdeklődni: tel: 70/207-1540
e-mail: rolandfarkas(kukac)tvnetwork(pont)hu



ELVESZETT maine-coon cica Maglódon!

2010. május 29., szombat

ELVESZETT! 2010 05 17.-én Maglódon Gábor Áron utcából main-coon fajtájú ivartalanított kandúr cicánk! Nagyméretű, hosszúszőrű, a bundájában sötétebb csíkokkal, a füléből hosszú szőrök állnak ki, zöld szemű, hosszú, dús ,bozontos farka van, MÁJKI névre hallgat és nagyon várjuk haza!

Magas jutalmat adunk érte!
06 -70- 590- 46 -32



Örökbe fogadó nap 2010.06. 12. szombat

2010. május 29., szombat

Macskamentők alapítvány örökbefogadó napot tart a szokott helyén:
Budapest 14. ker. Thököly-Dózsa György út sarok: Récsei centerben lévő Fressnapf áruház.
Időpont: 2010. június 12. 10-16 óráig

Sok kismacskánk lesz kinn. Szeretnénk konzerv adományt is gyűjteni gondozottjaink részére.
Állataink virtuálisan is örökbe fogadhatóak: ha valaki nem tud hazavinni cicát.
Várunk szeretettel minden gazdajelöltet, adományozót és érdeklődőt.

Bővebb infó: 06705621032
macskamentok(kukac)t-online(pont)hu

Elveszett a cicánk

2010. május 29., szombat

Tegnap, május 27-én este 7 körül eltűnt a cicánk Pilisvörösvárról a Görgey utcából. Cirmos, ivartalanított fiú, kék bolhanyakörv van rajta. Itt egy egész album van a képeivel tele, kérlek titeket, ha valaki látta, írjon az
egyszarvu(kukac)mailbox(pont)hu-ra, vagy hívjon a
072971687-es telefonszámon.

Előre is nagyon köszönöm!
Nagyon aggódunk érte!


Elveszett jákó papagáj

2010. május 29., szombat

Megtalálták

Szürke, galamb nagyságú, zárt gyűrűt viselő afrikai szürke, vagy jákó papagáj, emiatt nem értékesíthető, szigorúan védett madár CITES-II besorolású. Nekem Ő a gyermekem, kérem segítsenek! Ha látják, értesítsenek és próbálják zárt helyre csalni, hogy érte mehessek. Szereti az emberi ételt, a süteményt, csirkehúst … szalámit, de a csoki rá veszélyes, elpusztulhat!! Szeret értéktárgyakkal játszani, szereti a telefont, pénztárcát… Félő, hogy erős kötödése miatt másnál elpusztul. Nehezen kezelhető, nagyon hangos, hisztis.

Elveszett cica

2010. május 29., szombat

Május 12-én eltűnt egy hasán lábán fehér, hátán fején cirmos ivartalanított kandúr Zuglóból a Kaffka Margit utca környékéről.Pityu névre hallgat és barátságos cica. Fején mintha egy m betű ábrázolódna. Nagyon hiányzik.

Ha valaki látta vagy befogadta kérem jelezze a
06 30 611 2497-es számon.
Köszönöm!

9. kerületben elveszett macska

2010. május 29., szombat

A nyitott ablakon kiugrott kedd estéről szerda reggelre az 1 éves kandúr, ivartalanított macskám Manó Durkheim névre hallgat, 4 oltásából, az első 2 megvan neki. Félénk, nagyon kíváncsi, kifejezetten nem egy szociális macska, kell egy két nap míg megszokja az új embereket.

Kérem értesítsen telefonon ha bármi hír van róla, már nagyon várjuk haza, telefonszámom:
06308222071
06209991598.

Előre is köszönöm a segítségét.