Archívum: 2009. december 10.

Teltház van az Illatos úton! 2009.12.10

2009. december 10., csütörtök

Teltház van az Illatos úton! Volt már ilyen, de most hetek óta – az állatvédő szervezetek minden erőfeszítése ellenére – folyamatosan teltház van. A Telep feladata Budapest közterületeiről begyűjteni a kóbor kutyákat, és átvenni a lakosság megunt kutyáit. 94 férőhelyen kellene megoldani az ebek elhelyezését, ha nincs szabad kennel, akkor a régen bent lévő kutyák altatásával kell helyet teremteni. Először a betegek, viselkedés zavaros kutyák halnak meg, utána az öregek, aztán a félősek, csúnyák, akik semmit nem vétettek, jó kutyák, szeretnék szolgálnák a gazdájukat, ha lenne rá egy esélyük.

Nem szeretnénk senkit arra buzdítani, hogy felelőtlenül rohanjon kutyát örökbe fogadni, de ha kutyát szeretnél, akkor először az Illatos úton nézz körül! Ha a környezetedben valaki örökbefogadáson gondolkodik, irányítsd az Illatos útra!

Kísérd figyelemmel a bekerülő kutyákat a www.illatosut.hu oldalon, hátha sikerül hazajuttatnod a szomszédod elkóborolt ebét, vagy megtalálod álmaid kutyáját!

Vigyázz a saját kutyádra, hogy ne szaporítsa a befogott ebek számát!

Készülj fel arra, hogy ha a petárda szezonban rémülten rohangáló kutyát találsz, azt el tudd helyezni, amíg megtalálod a gazdáját, mert az Illatos úton nem lesz hely! Évek óta nem fordult elő, hogy ilyen teltházzal induljanak neki a petárda szezonnak.

Ha valaki karácsonyra felelőtlenül meglepetés kiskutyát akar ajándékozni, azt beszéld le róla, mert abból a kölyökből is megmentendő kutya lesz az ünnepek után!

Küldd tovább ezt a levelet, tedd fel a weblapodra, hogy sokakhoz eljusson!

Nem csak az Illatos úton van teltház, a vidéki gyepmesteri telepeken és az állatvédő szervezeteknél a helyzet ugyan ilyen rossz.

Lelenc Kutyamentő Egyesület
www.lelenc.hu