Archívum: 2009. május 21.

Biodiverzitás Napja – INGYENES közönségvetítés – EARTH – 2009.május 22., este 8 óra – Toldi Mozi

2009. május 21., csütörtök

Pontos adatok nincsenek, de becslések szerint évente 5-6 ezer, pesszimistább kalkuláció szerint 20-30 ezer faj tűnik el a Föld színéről – ez azt jelenti, hogy körülbelül óránként három! Csökken tehát a biológiai sokszínűség, pedig a földi élet, az emberiség fennmaradásának záloga épp a biodiverzitás! Három és fél milliárd évnyi evolúciót teszünk tönkre néhány évtized alatt – erre hívja fel a figyelmet az Earth című film is, melyet ingyenes vetítésen mutat be a Fehérkereszt Állatvédő Liga a Biodiverzitás Napja alkalmából.

A „Föld” című természetfilm az Északi-sarktól a Déli-sarkig vezet végig minket egy jegesmedvecsalád, egy elefántcsorda és egy kék bálna-mama és borja életén keresztül bemutatva, hogy a globális felmelegedés milyen pusztítást visz véghez.

Láthatjuk az állatok küzdelmét az időjárással, a változó világgal, a túlélésért, a fennmaradásért.

Mindenkit szeretettel várunk az ingyenes vetítésre!

Továbbá ajánljuk következő vetítésünket is:

Óceánok Világnapja – Sharkwater – 2009.06.05. – Toldi Mozi – INGYENES

A cápák mostanra ragadozóból zsákmánnyá váltak, néhány éven belül eltüntethetnek a Föld színéről az emberi kapzsiságnak és a környezetszennyezésnek köszönhetően.

Tudta, hogy az őserdőkkel azonos arányban pusztulnak az óceánok is? Szennyezi őket az olaj, a műtrágya és sokféle toxikus vegyi anyag. Egy kiterjedt kutatás arra az eredményre jutott, hogy ha ilyen ütemben folytatódik a halászat és az óceánok szennyezése, akkor 2050-re kihalnak az fogyasztásra alkalmas halak és rákfélék!

Az óceánok csodálatos világát bemutató Cápavíz című alkotást Rob Stewart rendezőnek köszönhetjük. A film lenyűgöző képi világával röpíti a nézőt az óceánok mélyére, a cápák élőhelyeire, bemutatva azt a kizsákmányolást és korrupciót is, mely a kihalás szélére sodorja őket.

Nem csupán hihetetlenül szép képeivel nyűgöz le a film, hanem az igaz történettel is: a Paul Watson kapitány vezette Sea Shepherd Környezetvédő Egyesülethez csatlakozó filmes rögzíti az orvhalászokkal vívott csatát, egy kalózhajós támadást, és azt is, hogy egy gyilkossági kísérlet után a saját életüket is menteniük kell.

Földünk természeti kincseinek megőrzése a mi kezünkben van. Elpusztíthatjuk vagy ápolhatjuk.

Szeretettel várunk mindenkit rendezvényeinkre és köszönjük ha ajánljátok azokat!

üdvözlettel: Káldi Szilvia / F.Á.L.
www.feherkeresztliga.hu
06/ 209 383 084