Archívum: 2009. május 04.

Menedék építése a bajbajutott állatoknak

2009. május 04., hétfő

Tűzeset miatt fedél nélkül maradt szamár, kecskék, malacok, bárányok, és szárnyasok új otthonának építéséhez várja lelkes, barkácsolni szerető önkéntes segítők jelentkezését a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány.
Az állatok előző lakhelye leégett, amely során néhány állat súlyosabb égési sérüléseket szenvedett, ezután kerültek az állatvédők gondozásába. Egyelőre kennelekben kerültek elhelyezésre, de mihamarabb végleges helyet szeretnének biztosítani nekik, mivel örökbe adásra nincs lehetőség.
Egy „Parasztudvar” felépítését régóta tervezik már az Alapítvány munkatársai, most viszont nagyon sürgetőssé vált a helyzet.
A „Parasztudvar” felépítésére 2009. május 9-én, szombaton 9 órától kerül sor, ekkora várják a Csatorna u. 2. szám alá azokat, akik kétkezi munkájukkal szeretnének segíteni az építésben.
A tervek szerint a bárányok, kecskék és az öszvér részére karámok, ólak kerülnek kialakításra, valamint a tyúkok, kacsák és pulykák lakhelyéül egy nagyobb méretű tyúkól szolgál majd.
A most bekerült állatok száma a későbbiekben valószínűleg gyarapszik még, mivel egyre többször érkezik bejelentés rossz körülmények között tartott gazdasági állatokról, akiknek szintén biztosítani kell az elhelyezését.
Minden segítő kézre szükség van ahhoz, hogy a tűzeset négylábú áldozatainak megfelelő otthont tudjanak teremteni az Állatbarát Alapítványnál. Aki tud, az építéshez hozzon magával szerszámokat is, ásót, kalapácsot, lapátot, csákányt.
A következő módon lehet segíteni a bajbajutott állatokat:
– Építésben való közreműködés (betonozás, alapok kiásása, kerítésépítés, deszkák felszegezése, tetőfedés)
– Építőanyag felajánlása (cement, sóder, faanyag, tetőcserép, kerítésanyag)
– Takarmány felajánlása (szemestakarmány, széna)

A felajánlásokat, és a május 9-ei építésre a jelentkezéseket az alábbi elérhetőségen jelezhetik:
Állatbarát Alapítvány, Nyíregyháza Csatorna u. 2.
Telefon: 42/727-736, 20/9605-402
E-mail: allatbarat(kukac)allatbarat(pont)com



Sziszu elveszett!!!

2009. május 04., hétfő

Tegnap (2009. május 2-án) éjjel eltűnt a sziámi cicánk a XX. keület Csokonai utcából. 5 éves nőstény macsek, a farka vége törött. Nem szokott kijárni a házból, szobacica. Sziszu névre hallgat, általában barátságos az emberekkel.

Nagyon örülnénk, ha bárki segíteni tudna, annak érdekében, hogy ismét itthon legyen. Nagyon várjuk haza. A megtalálónak jutalmat adnánk.

Tel.: 06-30-408-3518
e-mail: szigetiild(kukac)freemail(pont)hu

Gazdikereső ezüst cirmos fiatal kislány cica

2009. május 04., hétfő

Gazdára talált

Szerető gazdit keres a képen látható ezüst cirmos színű, max. 1 éves, helyes, kedves, hízelkedős mentett kislány cica!

Gyerekkorában sokat szenvedett, az anyja nélkül volt már 1-2 napja, amikor a befogadója rátalált. Ekkor keservesen sírt és dülöngélve ment utána a bokorból, ahol el volt bújva.
Pici korában elkapta a macskanáthát, aminek szövődményeként a mozgáskoordinációs központja sérült (a hátsó 2 lába nem mindig fogad szót neki (van mikor kicsit kileng jobbra vagy balra a hátsó fele, de nem mozgássérült)), de ennek ellenére teljesértékű életet tud élni.
A kanapén kívül sehová nem mászik fel. 3 hetes korától lakásban él. Csak lakásba vihető el, szobatiszta, abszolút nem válogatós.
Macska, kisgyerek mellé is befogadható.

Várja leendő gazdáját ez a kedves, jobb sorsra érdemes cica.

Gazdikereső TÜNEMÉNY fiatal cirmos kislány cica!

2009. május 04., hétfő

Gazdára talált

Szerető gazdit keres a képen látható mentett, fiatal, max. 1 éves, szürke cirmos színű ivartalanított kislány cica.
Ez az utcáról mentett, egykor vélhetően gazdás cica alig győzi kimutatni, mennyire hálás a megmentésért, a gondoskodásért. Mindannak ellenére, amiken eddig keresztülmehetett, a bizalma töretlen az emberek felé. Ölelget, belefúrja magát az ember ölébe, átkarol, magához szorít, közben mindent beleadva dorombol, és a kis tappancsaival rendületlenül és sebesen gyurmázik..
Nincs olyan ember, aki látva ezt a törékeny kislányt, a bizalmát, igyekezetét, háláját, szeretetét, ne érzékenyülne el és hatódna meg.
Valószínűleg bántották is, mert a nyakán egy csúnya seb tátongott. Ez kezelve van, már szépen gyógyul.
Végtelenül nyugodt, problémamentes, szobatiszta, más cica, kutya, kisgyerek mellé is nyugodtszívvel ajánlom.

Oltva, chip-ezve, parazitamentesítve költözhet gazdához.

Várja szerető leendő gazdáját ez a csupaszív, csupalélek álom-cica; azt az embert, aki úgy szorítja magához majd, ahogyan ő szorít.

Képtára: http://gallery.site.hu/u/mentholx/kicsilany/