Archívum: 2009. február 14.

Szerető gazdit keres a képen látható hatalmas szeretetbomba cica!

2009. február 14., szombat

Gazdára talált

Fiatal felnőtt, szürke cirmos, nagytermetű, gyönyörű, ivartalanított, oltott, chipezett, féreghajtott tünemény lány cica. Lakásban tartjuk, szobatiszta, nyugodt, problémamentes, megbízható, nagyon kedves, bájos cica, akiről egy rossz szót nem tudok mondani.
A Dél-pesti kórház udvarából mentettük, ahol bár jól tartották,
etették, a jövője ott mégis előre megpecsételt lett volna.És nem azt a sorsot érdemelte volna! Mindeddig még nem találkoztam ennyire hálás, kedves macskával: teljesen levett a lábamról a feltétlen szeretetével és hálájával, óriási bizalmával. Minden járókelőre úgy nézett, mint az Istenre, mindenkibe kapaszkodott, mindenkinek, aki lehajolt hozzá, az ölébe fészkelte magát, és sírt, és könyörgött, hogy valaki végre mentse meg, vigye haza..
Amikor tettem volna bele a hordozóba, megelőzött: azonnal belemászott, ott hatalmas dorombolásba kezdett, és mikor elhelyezkedett kényelmesen, azt mondta: mehetünk. És jött. És mikor kiengedtem itthon, az első dolga volt, hogy az ölembe ült, ott kényelmesen elnyújtózott, mennydörgésszerű dorombolásba kezdett, sebesen dagasztott a tappancsaival, mindeközben folyamatosan a szemembe nézett, és mosolygott, és végre talán most először, igazán boldog volt. Újjászületett..
Szerető, méltó gazdit keresünk ennek a csordultig szerető, jobb sorsra érdemes kincsnek. Hadd kezdjen egy boldog, új életet. Annyira megérdemelné.

Képtára


!FELHÍVÁS! S.O.S.!

2009. február 14., szombat

Kedves Állatvédők, Magánszemélyek, Macskabarátok!

A Dél-Pesti (Jahn Ferenc) kórház udvarán élő kóbor macskák nagy bajban vannak, konkrétan az életük forog kockán!
Mártival és Ákossal együtt eddig 12 cicát mentettünk meg onnan (köztük 2 vemheset, az egyikben 5 kicsi volt). DE. Még rengeteg, legalább 40 cica vár mielőbbi segítségre!
A kórházban ÍRTJÁK a macskákat! Sajnos, ez így, szó szerint igaz, és nem is rejtik véka alá! Először ezt a Mártitól tudtam meg, ő pedig egy másik állatvédőtől, de múltkor személyesen is meg kellett tapasztalnunk az igazságot: több ott dolgozóval beszéltünk, akik elmesélték, hogy rendszeresen írtják (mérgezik / sintérrel elvitetik/ agyonütik / SZIGONYPUSKÁVAL lelövik) őket. Megint összeírta a vezetőség a macskákat, és ki is tették a mérget, de azt mondták, a macskák nem ették meg. Valószínűleg más megoldáshoz fognak folyamodni, sajnos bő a repertoár!
Már más is próbált segíteni régebben az ottani cicáknak, elvitte őket ivartalaníttatni, de ezeket a cicákat is egytől-egyig ‘eltüntették” !
Első lépésként el kéne onnan hozni legalább a befogásra esélyesebb macskákat, de mindenekelőtt a vemheseket (jön a tavasz, és itt a kölyök-szezon!), nőstényeket és kölyköket, akiket még az elvadulásuk előtt gazdához lehet adni. A vadakat pedig (akiket valószínűleg csak élvefogó macska-csapdával lehet befogni (ezügyben fel kéne velünk venni a kapcsolatot) ivartalanítás(!) (ezügyben is!) után tanyákra, lovardákba, tehát biztonságos helyekre el kell helyezni (a kórházba értelemszerűen nem lehet őket visszahelyezni!).
A végső cél az ottani cicák teljes felszámolása lenne. Bár tudom, ezzel nem szűnne meg véglegesen a probléma, ugyanis kintről is hajigálják be a macskákat (nem tudják, hogy a halálba küldik ezzel őket!). Erre valamit ki kell találni, mert egyébként az egész szélmalomharc, vagy ha minden kötél szakad, és más megelőző-megoldás nincs, ki kell alakítani egy csapatot, akik bizonyos időközönként megmentik az újra és újra összegyűlt macskákat… De ezen ráér még gondolkodni, most a lényeg: a jelenlegi cicák mielőbbi megmentése!
Ehhez kérnénk, a cicák nevében, mindenkitől segítséget! Akár befogásban, akár fuvarban, hirdetésekben, de leginkább ideiglenes elhelyezésben! A legfontosabb az ideiglenes elhelyezésük lenne, míg ivartalanítva nem lesznek (ebben segít alapítvány), ezt követően a szelídeknek gazdát kell keresni (örökbefogadási szerződés innen, az utolsó oldalról letölthető: http://gallery.site.hu/u/mentholx/ ), a vadakat pedig ivartalanítás után elhelyezni biztonságos környezetben (ezügyben is fel lehet venni velünk a kapcsolatot).
Bárki odamehet macskáért, nem kell szólni senkinek, bár a portás segítségét lehet kérni, hogy hol találhatók a cicák, és egyáltalán. Az udvaron és a pincékben egyaránt tartózkodnak. De velem is fel lehet venni a kapcsolatot, sőt, ha van rá mód, örülnék, ha jelentkezne az, aki segíteni szeretne ebben a projektben: 06305177925, mentholxx(kukac)gmail(pont)com
A macskák egyébként jól tápláltak, szépek, jó kondiban vannak, sok a kedves, szép, gazdára esélyes állat, és elkiabálni nem akarom, de az általunk összeszedett 12 cica közül egynek se volt se náthája, se parvo-ja.

Van galériájuk is (http://www.ck.hu/jahn/), ill. készült video:

Tehát: a dél-pesti cicák S.O.S. megmentésre várnak!!!

ÖSSZEFOGÁSSAL SIKERÜLHET ez a projekt is !!!
Összefogással..!
Ne hagyjuk magunkat, TEGYÜNK e barbárság ellen, segítsük a védtelent és kiszolgáltatottat!

Cica gazdát keres!

2009. február 14., szombat

Szerető, felelősségteljes gazdát keres ez az ivartalanított nőstény macska.
Kb. 2 éves. Teljesen egészséges, oltott, féreghajtott.
Játékos, szeretetreméltó, kedves, okos cica. Sokkal szebb, bájosabb mint a képeken!

Olyan gazdit keres, aki ismeri az állattartással járó kötelezettségeket, élete végéig megfelelően gondoskodik a macskáról, és kizárólag lakásban tartja.

Örökbefogadási szerződés aláírásával fogadható örökbe.

További képek

Érdeklődni a 70/236-1111-es telefonszámon lehet.



Adó 1% a tatabányai Tappancs Állatotthon Alapítvány árváiért – 1% az Élet!

2009. február 14., szombat

Kedves Barátaim, Ismerőseim!

Szeretném a segítségeteket kérni. Ismét elérkezett az adóbevallások ideje, és az 1%-os felajánlásunk ideje. A tatabányai Tappancs Állatotthon Alapítvány évek óta küzd a magára hagyott, megkínzott állatokért. Működési költségeinket, védenceink orvosi ellátását, a jószívű emberek által felajánlott adó 1%-ból fedezzük, így ez az 1% nekünk az Életet jelenti.

Rengeteg tervünk álmunk van még amit, szeretnénk megvalósítani, ilyenek:

– Épületek kialakítása, felújítása:
Kölyök-ház, külső Kutya-játszóterek, Kutya-óvodák kialakítása, Meglévő épületeink szigetelése,Macska-ház illetve Egyéb állatok elhelyezésére szolgáló épületek kialakítása
– Állatvédelmi tevékenységeink kiszélesítése
Idéntől tatabányán is működik állatrendőrség. A tatabányai rendőrökkel, valamint a helyi hatóságokkal karöltve, kivizsgálásra kerülnek a lakossági bejelentések. Az idei évben számtalan kutyát koboztunk el tulajdonosától, a nem megfelelő körülmények miatt. Későbbi terveink között szerepel egy önkéntes állatvédelmi szolgálat megszervezése is.
– Felelős Állattartásról:
Szeretnénk a menhelyünkön iskolás illetve óvodás csoportokat fogadni, és megismertetni velük az állattartás, az állatokkal való bánásmód alapvető szabályait. Ők feltehetnék nekünk kérdéseiket, s talán egy ezzel egy újabb lépést tehetnénk afelé, hogy később ezek a gyerekek, felnőttként szeretettel forduljanak az állatok, illetve környezetük felé.
– és még számtalan terv és álom lebeg a szemünk előtt, melyhez minden évben egy-egy újabb lépést tehetünk, az Önök segítségével!

Kérjük, amennyiben egyetért céljainkkal, tevékenységünkkel támogassa Alapítványunkat adójának 1%-os felajánlásával.

SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK!
Az 1% Önnek semmibe sem kerül, de védenceinknek az életet jelenti!
Mindössze annyit kell tennie, hogy a csatolt nyilatkozatot, adóbevallásával együtt eljuttatja az adóhivatalhoz.
nyilatkozat

Csatoljuk továbbá plakátunkat is, amennyiben módjában áll, kérem tegye ki, illetve küldje tovább ismerőseihez.
plakat

MINDEN SEGÍTSÉGET HÁLÁSAN KÖSZÖNÜNK!

Tappancs Állatotthon Alapítvány – a hely ahol az emberek és az állatok szíve egy ütemre dobban.
www.tappancs.atw.hu

Tappancs Állatotthon Alapítvány
2800 Tatabánya, Árpád u. 72.
Tel.:
0620/238-5044
0630/246-0418
0620/931-2808
0670/772-5003
Adószám: 18608438-2-11

Segíts a kutyusokon!

2009. február 14., szombat

Az alább látható kutyusok altatás előtt állnak vidéki sintértelepen. Kérjük, hogy aki tud segítsen nekik!
A kutyákról érdeklődni lehet a 06-20-396-6511 telefonszámon.

Képeik megtekinthetőek itt:
Képgaléria

Vecsési talált cica

2009. február 14., szombat

Sziasztok!

Cicusról kiderült, hogy kisfiú, de természetesen így is megtartjuk. 🙂 Bagira lett a neve.

Miután eljöttünk Tőletek, eleinte csendes volt, de aztán halk tiltakozásának adott hangot. Próbáltam simogatni, nem nagyon hagyta magát. Az út végére mégis odafeküdt a kezemhez és dorombolt, néha azért még nyávogott egyet-egyet. Otthon óvatosan felfedezte a lakást, benézett a WC-be, bebújt a szekrények alá, ez kb. negyed órát vett igénybe, aztán elkezdett játszani az egyik csörgő-zörgő labdával.
Megetettük, elvágódott, ránk nyávogott (mint azóta megfigyeltük, ez azt jelenti, hogy tessék engem simogatni :), és hosszas dorombolásba kezdett. Később még játszott egyet nagyon, majd megint elvágódott, és elaludt. Egész éjjel csendben volt. Csak akkor nyávogott, hogy éhes, mikor felkeltünk. Aztán megint elvágódott, nyávogott, simogattuk, dorombolt. Nagyon kis rendesen viselkedik. Imádjuk.

Vasárnap átvittük a szüleimhez, és mint kiderült ők meg egy kis 2 hónapos Beagle kutyát fogadtak be nagy titokban, aki cicás háznál született, így nem tartott Bagirától, és odarohant hozzá, cica viszont egy laza csuklómozdulattal adott neki egy sallert, amitől szegény úgy visszahőkölt, hogy átesett a tálján. A délután folyamán még kapott egy maflást, ez sem szegte kedvét a cicától, próbált közeledni, de mikor észlelte, hogy a cica emeli a mancsát, meghátrált. 🙂 Bagira is igyekezett szemmel tartani a kutyust, ha kiment a szobából, ment utána és tisztes távolból figyelte. Szóval jókat nevetgéltünk rajtuk. Mikor kutyus elaludt, Bagira odament és jó alaposan megszaglászta, majd odament anyámhoz, és fél órát dorombolt a hasán fekve. Este otthon már csak vacsizott és reggelig aludt, annyira elfáradt a nagy kalandban.

Tegnap lett először magára hagyva napközben. Izgultunk is, hogy mire értünk haza, de semmi rosszat nem csinált. Kicsit meg volt sértődve, de rögtön rohant a konyhába vacsit követelni. 🙂 Aztán megint játék 2 órán keresztül, végül bevágta a szunyát.

Nagyon rendes kis cica, és nagyon-nagyon kedves. Mások arra panaszkodnak, hogy a cicájuk nem hagyja magát megsimogatni, ő meg követeli a babusgatást. Szinte hisztizik érte, hogy simogassuk. 🙂

Hát ennyi történt az elmúlt pár napban. Örülünk, hogy hozzánk került, és köszönjük, hogy addig is vigyáztatok rá és gondoskodtatok róla.



http://localhost/archives/6862

Fiatal kutyus gazdit keres

2009. február 14., szombat

1-2 éves fiatal kislány kutyus gazdit keres.
Elütötte egy autó, és az autó meg sem állt….az egyik mellső lába sérült, de már megműtötték, fogja tudni használni.
Jelenleg Budaörsön van kórházban, amíg lábadozik. Sajnos szüksége lesz még egy műtétre, amikor kiveszik majd a drótot, amivel rögzítették a könyökét.

Egyébként kis haspók és nagyon hálás, a körülményekhez képest vidám, aprócska kutyus. Ha ideiglenes befogadó gazdit találnánk, már az is nagyon jó lenne, hogy a kórház után legyen hova mennie , kb még egy hétig lesz kórházban.

Érd: 06 20 335 3571

Szja 1% – Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

2009. február 14., szombat

Ismét elérkezett az adóbevallás ideje. Alapítványunk számára nagyon fontos bevételi forrást jelent az SZJA 1%-a, ebből tudjuk megoldani a gazdátlan állatok etetését, gyógykezelését és ennek a támogatásnak köszönhetően tudjuk üzemeltetni az Állatotthont és ellátni a 24 órás állatmentő szolgálatot. Ha Ön is egyetért céljainkkal és lehetősége van rá, jelölje meg kedvezményezettnek az Állatbarát Alapítványt!
Adószámunk: 18791927-1-15

Hálásan köszönjük a felajánlást!