Archívum: 2008. december 21.

Év végi ez-az

2008. december 21., vasárnap

Sziasztok!

Nos, immár 2,5 éve van Talált cicák honlap, ez az év eléggé egyenletesre sikeredett. 69.000 látogatás történt az év során, ezt 36.900 egyedi látogató követte el. Azaz átlagosan minden napra jutott 101 új látogató. A látogatók 2,5 percet töltenek átlagosan az oldalon. Napi átlag 193 látogató jött, a csúcs 369, a napi átlag oldalmegtekintések száma pedig 448.

A látogatók negyede Internet Explorer 6-ot használ, ami azért nem túl jó, mert ha egy link vagy kép kilóg a css boxból (pl. belóg a szövegből az oldalsávba), akkor a honlap szerkezete összeomlik, és az oldalsáv a blogbejegyzések után kezdődik. Ilyenre azért figyelek, de jobb lenne, ha az IE7-et használnátok (tudom, amióta bevezették a frissítéshez a windows eredetiség-vizsgálatot, ez egyeseknek problémát jelent…). Aki teheti, frissítsen, vagy használjátok az ingyenes Firefox 3-at. Sajnos a Firefox 2-vel is ez a helyzet, de ott nincs akadálya a frissítésnek.

Továbbra is bepöttyözzük Magyarország térképét, és ez jó. Sokszor kérnek segítséget menhelyek, magánemberek, ilyenkor jól jön a máshonnan érkező segítség.

43%-otok keresőből talál a honlapra, a google-ban, hál’ Istennek és a WordPressnek, elég jó találatokat kapunk, többnyire az első ötben. 41%-otok pedig egy hivatkozó honlapon található linkről vagy bannerről talál ide. Akik kiraktak minket a honlapjukra, azoknak 1000 köszönet, akik még nem, azok pedig most, hogy látják ennek a fontosságát, biztosan ki fogják… 😉

A legtöbben a macska.lap.hu-ról jöttök, ezt követi a cukisag.blog.hu. Aztán: netboard.hu, kisherceg.net, iwiw.hu, users.atw.hu, cicamentok.extra.hu és zoldzebra.hu. Sajnos a 265 forrást itt nem tudom felsorolni, de még egyszer mindenkinek köszönet a kirakott linkért!!!

Nos, ennyit a számokról.

További változás, hogy mostanában elég sok dolgom van, napközben meg végképp nem érek rá, így megtörténik, hogy egy hirdetés csak másnap kerül fel a honlapra. Sőt, volt, hogy a legutóbbi időben 2-3 nap is eltelt. Ez a régebbi minőséghez képest mindenképpen visszaesés, igyekszem a jövőben az 1 napot tartani, de ezzel kell élni sajnos, ne haragudjatok ezért.

Egyre többen küldtök kutyás és egyéb állatos hirdetéseket. Csináltam hozzájuk megfelelő kategóriákat, semmi gond nincs ezekkel. Azonban ez mégiscsak egy cicás honlap, cicás linkgyűjteményekbe regisztrálva, úgyhogy a kutyáknak itt elég csekély esélyük van szerintem. Lehetőleg tehát más, kutyás oldalakon is hirdessetek mindenképpen.

És még valamit szeretnék megemlíteni. Ez a honlap gazdához szeretné juttatni azokat a cicákat, akiket találtak valahol, de azokat is, akiknek gazdájuk keres új gazdát, tekintet nélkül ezeknek a gazdáknak az élethelyzetére, körülményeire, világlátására, állatokhoz való hozzáállására stb. Ez az elsődleges cél, és nem az, hogy személyeskedjünk azokkal, akik valamiért meg akarnak válni cicájuktól. Így, bár betegesen irtózom a moderálástól, a cél érdekében mégis el fogom távolítani a másokba belekötős kommenteket a hirdetések alól. Ez nem törlést jelent, hanem áthelyezést a fórumba. Azért nyitottam a fórumot, hogy ott lehessen ütköztetni a véleményeket, ott lehessen tanácsokat adni másoknak, hogyan is legyenek felelős állattartók stb. Tanácsot adni, tapasztalatot megosztani lehet kulturáltan is, annak helye van a kommentekben közvetlenül, de lehet indulatosan is, azt pedig kérem, hogy a fórumban tegyétek meg, külön témát nyitva akár magának a blogbejegyzésnek. A fórum elérhetősége a jobb felső részben lévő Oldalak szekció alatt van, a szpemmelésre tekintettel a regisztráció formálisan admin engedélyhez kötött, de ez csak technikai dolog.

Az érem másik oldala pedig, hogy van egy törvényünk, amely bár rugalmasan kezeli az állatok életének kioltását, én mégis egyértelműen kiolvasom belőle, hogy az egészséges állat életét TILOS kioltani. Úgyhogy a hirdetésekben a cicák és kutyák elaltatására történő utalás (kivéve amikor hatósági altatást helyeznek kilátásba menhelyeken, telepeken) szóba sem jöhet. Az ilyen szövegrészt mindig törölni fogom, mert szeretném, ha az altatás helyett mindenkinek a felelős gazdakeresés jutna eszébe, és az, hogy törvény szerint bírság terhe mellett NEM mondhat le az állat tulajdonlásáról. Vagyis FELELŐS az állat életéért. Érdekes lenne ilyen esetben például egy próbaper…

Sajnos ez a vége egy kicsit szigorúra sikerült, de ezt csak a dolgok egyértelművé tétele végett írtam, válaszolva néhány nekem küldött leveletekre. A lényeg, hogy sokan ismerjék meg a honlapot, sokan látogassák, így rengeteg cica, és immár egyre több kutya gazdára találjon a honlap segítségével. Mindenkinek köszönjük, akik ebben segítenek!

Gyuri & Fruzsi

Békés Karácsonyt kívánunk minden cicának és cicagazdinak!!!

2008. december 21., vasárnap



Trikolor kiscicák gazdit keresnek

2008. december 21., vasárnap

Trikolor nőstények, kb. 10 hetesek. a XVII. kerületben találták őket dobozban kirakva. Nagyon aranyos kis megszeppent macskák, dorombolósak és kedvesek. Örökbefogadási szerződéssel és oltási költség megtérítésével fogadhatók örökbe.

A többi gazdira váró cica megtekinthető: www.sokcica.mlap.hu

Érdeklődni lehet:
30/542-0085 vagy
olahgaborne(kukac)gmail(pont)com