Archívum: 2008. december

Elveszett a macsom

2008. december 29., hétfő

Eltűnt december 20-án a 8 hónapos vörös félperzsa macskám Veszprémben, a Baláca utcából.
A cicának az ikertestvére is velünk lakik, ez egy együttalvós-összebújós (ivartalanított) kandúr páros volt, a hátrahagyott cica azóta láthatóan szomorkás.
Mellékelek képet és köszönöm a segítséget!

Elérhetőségem:
20/375 7088
vagy 88/429 750
vegy e-mail címen: ketaly(kukac)gmail(pont)com

Mazsola és Cili elveszett!

2008. december 29., hétfő

2008.12.26-án eltűnt Mazsola nevű 1,5 éves cirmos-fehér ivartalanított kandúr cicánk.

2008.12.02-án pedig eltűnt Cili nevű 5 éves ezüstszürke cirmos ivartalanított lánycicánk.

A XXll. ker. Kerékgyártó utcából tűntek el a cicusok. Az a gyanúm, hogy valaki csapdába csalta őket, és egy távoli helyen kirakta. Ezért a megadott cím: Budafok Kerékgyártó utca nem biztos, hogy segítséget jelent.

A segítséget előre is köszönöm!
Tel.: 0630 6040092

Bigyó elveszett

2008. december 28., vasárnap

Megtalálták

November 24-én tűnt el Budapestről a VI. kerületből egy ivartalanított másfél éves lány cica.
A nyakában műanyag sárga nyakörvön lógott egy rózsaszín embléma, hátulján a cica nevével (Bigyó) és a telefonszámommal.
Színe: szürke fekete foltokkal és csíkokkal, a tappancsai és a mellkasa fehér színű. A farka vége egy kicsit megtört.
Nagyon szeretném visszakapni.


Vigyázat, petárdák!

2008. december 28., vasárnap

Nem csak a petárdák, de az egyéb, kisebb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak házi kedvenceinkre szilveszterkor. Budapest legnagyobb állatotthona ezért arra kéri az állattartókat: fokozottan figyeljenek oda négylábú társaikra az ünnepek alatt és már szilveszter előtt gondoskodjanak az állatok biztonságáról.

A Noé Állatotthon Alapítványhoz minden év első napjaiban több száz bejelentés érkezik azoktól a gazdiktól, akiknek négylábú kedvencei a petárdázások hatására világgá szaladtak ijedtükben. A durrogtatások már a két ünnep között megkezdődnek, ezért az alapítvány arra kér minden kutya és macskatartót, hogy már a szilveszter előtti napokban is fokozottan ügyeljenek állataikra.
A hirtelen fellépő, ismeretlen hanghatás teljesen megzavarhatja az állatokat – figyelmeztet a szervezet szóvivője, Bélafalvy Krisztina. Nem ritka, hogy a kutyák a zárt ablakon keresztül próbálnak ijedtükben kiugrani vagy épp fordítva, a gazdihoz menekülni. Számos alkalommal előfordult már, hogy a pánikba esett állatok a biztonságosnak vélt kerítésen is kimásztak, szétbontották az ajtót, de még egy olyan esetről is tudunk, ahol egy vályogépületből a több centis falon keresztül egy kutya egyszerűen kirágta magát.
A félelemből adódó menekülési kényszer hatása alatt álló állatok nem képesek megfelelően tájékozódni, így nem lehet arra számítani, hogy ha el is szöknek, majd maguktól hazatalálnak. Szilveszter környékén drasztikusan megnő az elütött állatok száma, az autók között szaladgáló kutyák, macskák pedig komoly közúti baleseteket is okozhatnak, melyekért a hatályos jogszabályok értelmében a gazda lehet a felelős.
A Noé Állatotthon Alapítvány arra kéri az állattartókat, hogy kedvenceiket szilveszterkor, valamint lehetőség szerint az azt megelőző és azt követő néhány napban tartsák biztonságos, zárt helyen. Karácsony után lehetőleg már csak pórázon sétáltassanak, és ha tudják, hogy az állat félős, jó előre gondoskodjanak számára nyugtatóról, melyet az állatorvostól szerezhetnek be. Néhány állat megváltozott viselkedéssel, a szobatisztaság átmeneti elvesztésével, váratlan agresszív megnyilvánulással reagálhat a petárdázásra, így ha tehetjük, ne hagyjuk magukra kedvenceinket ebben a kritikus időszakban!
Mind a kutyák, mind a macskák nyakában folyamatosan legyen e néhány nap során nyakörv és a gazda adatait tartalmazó biléta. Mivel a biléta is leeshet a menekülés közben, a legbiztosabb megoldás a mikrochip, mely beültetését szintén az állatorvosi rendelőkben kérhetik a gazdik, az interneten (www.petvetdata.hu) pedig ellenőrizhetik, hogy a chip beültetése után felkerültek-e az állat adatai az internetes nyilvántartásba.
A Noé Állatotthon Alapítvány külön bejelentő számot üzemeltet az érintett időszakban és folyamatosan fogadja az állatukat elvesztők és a becsületes megtalálók bejelentéseit, hogy segítsen visszajuttatni otthonaikba a világgá szaladt kedvenceket. A 06-70/6350780-as számra munkaidőben SMS-ben, 5 óra után telefonon várják a bejelentéseket, melyek lehetőség szerint tartalmazzák az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, ha van, illetve azt, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint az elvesztő/megtaláló elérhetőségét.
Az elveszett állatok gazdáinak javasolják, hogy Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A. – www.illatosut.hu ), vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál/gyepmesteri telepen, illetve a helyi állatvédő szervezeteknél!
Jó, ha tudják, hogy a 155/2003. (X. 1.) kormányrendelet értelmében „magánszemély petárdát nem birtokolhat” (4. § (2)), azaz idén is tilos a petárdázás, mely 100 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A II. pirotechnikai osztályba tartozó, ún. kistűzijáték-termékek vásárlása is mindössze december utolsó napjaiban engedélyezett, felhasználni őket pedig kizárólag december 31-én este 6-tól másnap hajnali 6 óráig szabad. Aki az engedélyezett határidőn kívül durrogtat, az szintén szabálysértést követ el és pénzbírságra számíthat.

Ha kutyusod „világgá” szalad a petárdázástól, az alábbi oldalon tudod megnézni: http://www.allatrendorseg.hu/kutya.html

A táblázat óránként frissítve van/lesz!!!

Elveszett fehér vadászgörény – Nyíregyháza

2008. december 23., kedd

Megtalálták

December 22-én Nyíregyháza, Korányi köz 7. szám alól elveszett egy fehér vadászgörény!

Piros szemű, 7 éves kislány vadászgörény.

Mogyi cica elveszett!!!

2008. december 23., kedd

December 22-én eltűnt egy fekete házi macska (3-4 hónapos) a 16. kerület Árpádföld lakóparkból a Felsőmalom utcából.

Mogyinak hívják, tiszta fekete és egy narancssárga nyakörv van rajta.

Nagyon hiányzik, ha bárkinek információja van róla hívjon a 70-285-1310-es számon.

Köszönöm!

Ellopták a kutyusom – Hajdú-Bihar megye

2008. december 23., kedd

2008.11.07-én rábíztam a kutyusom egy rokonomra, s nem adja vissza, sőt eladta!!!
A kutya Debrecenben vagy annak környékén, de mindenképp Hajdú-Bihar megyében van.
A kislányom minden nap sír a Csöpi után, s aki megtette ezt velünk, az a volt férjem, a gyermekem apja, így az ügy duplán fáj.
A kutyusunk másfél éves, kan, fajta tiszta, bichon havanese, dohány színű, Csöpi névre hallgat.
Segítsetek kérlek, hogy még visszakaphassuk őt Karácsonyig!!!! Köszönjük.

E-mail címem: barbi69(kukac)freemail(pont)hu


Sziszi elveszett

2008. december 22., hétfő

A cicát elütötte egy autó, meghalt. „Megtalálója” jelentkezett a gazdánál.

2008 novemberében eltűnt egy vörös macska, Sziszi, Bp. XIII, ker. Balzac u. környékéről.
Sziszi vékony testalkatú, vörös csíkos és mintás cica (fehér nincs benne), 4 éves ivartalanított nőstény.

Utazás miatt ismerős „vigyázott” rá, ahonnan rövid időn belül elszökött. Gazdája, Rozika azóta is hazavárja, esténként az utcákat járva keresi, hívogatja Sziszit, plakátol, ahol lehet. Már ismeri a környék kóbor macskáit, van köztük két vörös is, de egyik sem Sziszi az.

Aki befogadta vagy bármit tud róla, kérem hívja Rozikát a 20/989-0830 vagy az 1/239-9255 számon.

8óra kezdeményezés

2008. december 22., hétfő

http://www.8hours.eu/?lang=hu

Cili és Pindurka gazdit keres

2008. december 22., hétfő

Gazdára találtak

Szeretnénk gazdit találni a Cili nevű cicamamának és Pindurka nevű cica kisfiának. Sajnos valaki úgy akart megszabadulni tőlük, hogy világgá kergette, és nálunk találtak menedéket. Mi már két ilyen cicát befogadtunk, most is a Dömi cica ilyen kerítésen betett volt. Ő bent a lakásban van, nem nagyon tudja elfogadni az új jövevényeket. Már két hónapja gondozzuk őket, de jó lenne gazdit találni nekik. A cicamama nagyon hálás, ragaszkodó, emberek között nőtt föl.

Elveszett Tacsi

2008. december 22., hétfő

2008. december 4-n, Debrecen Biczó István kert és Martinka között elveszett egy fekete tacskó keverék szuka kutya. Viki névre hallgat. Barna bolhairtó nyakörv volt rajta. Várjuk nagyon haza a kutyust. Kérem, aki látta vagy tud róla valamit, hívjon vagy írjon. Előre is köszönök minden segítséget!

E-mail: mkriszta(kukac)ipmedia(pont)hu
Tel: 06-70-385-96-80

Év végi ez-az

2008. december 21., vasárnap

Sziasztok!

Nos, immár 2,5 éve van Talált cicák honlap, ez az év eléggé egyenletesre sikeredett. 69.000 látogatás történt az év során, ezt 36.900 egyedi látogató követte el. Azaz átlagosan minden napra jutott 101 új látogató. A látogatók 2,5 percet töltenek átlagosan az oldalon. Napi átlag 193 látogató jött, a csúcs 369, a napi átlag oldalmegtekintések száma pedig 448.

A látogatók negyede Internet Explorer 6-ot használ, ami azért nem túl jó, mert ha egy link vagy kép kilóg a css boxból (pl. belóg a szövegből az oldalsávba), akkor a honlap szerkezete összeomlik, és az oldalsáv a blogbejegyzések után kezdődik. Ilyenre azért figyelek, de jobb lenne, ha az IE7-et használnátok (tudom, amióta bevezették a frissítéshez a windows eredetiség-vizsgálatot, ez egyeseknek problémát jelent…). Aki teheti, frissítsen, vagy használjátok az ingyenes Firefox 3-at. Sajnos a Firefox 2-vel is ez a helyzet, de ott nincs akadálya a frissítésnek.

Továbbra is bepöttyözzük Magyarország térképét, és ez jó. Sokszor kérnek segítséget menhelyek, magánemberek, ilyenkor jól jön a máshonnan érkező segítség.

43%-otok keresőből talál a honlapra, a google-ban, hál’ Istennek és a WordPressnek, elég jó találatokat kapunk, többnyire az első ötben. 41%-otok pedig egy hivatkozó honlapon található linkről vagy bannerről talál ide. Akik kiraktak minket a honlapjukra, azoknak 1000 köszönet, akik még nem, azok pedig most, hogy látják ennek a fontosságát, biztosan ki fogják… 😉

A legtöbben a macska.lap.hu-ról jöttök, ezt követi a cukisag.blog.hu. Aztán: netboard.hu, kisherceg.net, iwiw.hu, users.atw.hu, cicamentok.extra.hu és zoldzebra.hu. Sajnos a 265 forrást itt nem tudom felsorolni, de még egyszer mindenkinek köszönet a kirakott linkért!!!

Nos, ennyit a számokról.

További változás, hogy mostanában elég sok dolgom van, napközben meg végképp nem érek rá, így megtörténik, hogy egy hirdetés csak másnap kerül fel a honlapra. Sőt, volt, hogy a legutóbbi időben 2-3 nap is eltelt. Ez a régebbi minőséghez képest mindenképpen visszaesés, igyekszem a jövőben az 1 napot tartani, de ezzel kell élni sajnos, ne haragudjatok ezért.

Egyre többen küldtök kutyás és egyéb állatos hirdetéseket. Csináltam hozzájuk megfelelő kategóriákat, semmi gond nincs ezekkel. Azonban ez mégiscsak egy cicás honlap, cicás linkgyűjteményekbe regisztrálva, úgyhogy a kutyáknak itt elég csekély esélyük van szerintem. Lehetőleg tehát más, kutyás oldalakon is hirdessetek mindenképpen.

És még valamit szeretnék megemlíteni. Ez a honlap gazdához szeretné juttatni azokat a cicákat, akiket találtak valahol, de azokat is, akiknek gazdájuk keres új gazdát, tekintet nélkül ezeknek a gazdáknak az élethelyzetére, körülményeire, világlátására, állatokhoz való hozzáállására stb. Ez az elsődleges cél, és nem az, hogy személyeskedjünk azokkal, akik valamiért meg akarnak válni cicájuktól. Így, bár betegesen irtózom a moderálástól, a cél érdekében mégis el fogom távolítani a másokba belekötős kommenteket a hirdetések alól. Ez nem törlést jelent, hanem áthelyezést a fórumba. Azért nyitottam a fórumot, hogy ott lehessen ütköztetni a véleményeket, ott lehessen tanácsokat adni másoknak, hogyan is legyenek felelős állattartók stb. Tanácsot adni, tapasztalatot megosztani lehet kulturáltan is, annak helye van a kommentekben közvetlenül, de lehet indulatosan is, azt pedig kérem, hogy a fórumban tegyétek meg, külön témát nyitva akár magának a blogbejegyzésnek. A fórum elérhetősége a jobb felső részben lévő Oldalak szekció alatt van, a szpemmelésre tekintettel a regisztráció formálisan admin engedélyhez kötött, de ez csak technikai dolog.

Az érem másik oldala pedig, hogy van egy törvényünk, amely bár rugalmasan kezeli az állatok életének kioltását, én mégis egyértelműen kiolvasom belőle, hogy az egészséges állat életét TILOS kioltani. Úgyhogy a hirdetésekben a cicák és kutyák elaltatására történő utalás (kivéve amikor hatósági altatást helyeznek kilátásba menhelyeken, telepeken) szóba sem jöhet. Az ilyen szövegrészt mindig törölni fogom, mert szeretném, ha az altatás helyett mindenkinek a felelős gazdakeresés jutna eszébe, és az, hogy törvény szerint bírság terhe mellett NEM mondhat le az állat tulajdonlásáról. Vagyis FELELŐS az állat életéért. Érdekes lenne ilyen esetben például egy próbaper…

Sajnos ez a vége egy kicsit szigorúra sikerült, de ezt csak a dolgok egyértelművé tétele végett írtam, válaszolva néhány nekem küldött leveletekre. A lényeg, hogy sokan ismerjék meg a honlapot, sokan látogassák, így rengeteg cica, és immár egyre több kutya gazdára találjon a honlap segítségével. Mindenkinek köszönjük, akik ebben segítenek!

Gyuri & Fruzsi

Békés Karácsonyt kívánunk minden cicának és cicagazdinak!!!

2008. december 21., vasárnap



Trikolor kiscicák gazdit keresnek

2008. december 21., vasárnap

Trikolor nőstények, kb. 10 hetesek. a XVII. kerületben találták őket dobozban kirakva. Nagyon aranyos kis megszeppent macskák, dorombolósak és kedvesek. Örökbefogadási szerződéssel és oltási költség megtérítésével fogadhatók örökbe.

A többi gazdira váró cica megtekinthető: www.sokcica.mlap.hu

Érdeklődni lehet:
30/542-0085 vagy
olahgaborne(kukac)gmail(pont)com


Ha szereted a bort, most segíthetsz vele a NOÉ Állatotthonnak! – December 22. Hétfő

2008. december 20., szombat

2008. december 22-én hétfőn este 6 órától borkóstolóra és borárverésre várjuk az érdeklődőket a Monte Christo Pub és Cocktail Bárba (XIII. Budapest, Victor Hugo u. 5.).

A rendezvényre a belépőjegy 5 000 Ft, mely jogosít a borkóstolón, valamint az árverésen és értékesítésen való részvételre és melyet a bár tulajdonosa, Nicos teljes egészében alapítványunknak ajánlott fel.

Az árverezésre kerülő borokról bővebb információ december 10-től a http://www.montechristo.hu címen érhető el vagy telefonon kapható Kapcsándi Nikolettől a 06-70/410-21-99-es számon.

Szervező: Casa del Nico Kft. / Monte Christo
XIII. Budapest, Victor Hugo u. 5.
e-mail: casadelnico(kukac)freemail(pont)hu
telefon: 06-70/410-21-99

Kattints a képre a nagyobb felbontáshoz!