Archívum: 2008. november 19.

SOS!!!!!!!!!! Cicák életveszélyben!

2008. november 19., szerda

Egy tatabányai hölgyet kilakoltattak az otthonából és az ő tragédiáján felül még ott volt a 30! cicájának gondja is! Ezeket a cicákat a tatabányai sintértelepre vitték, az időseket, 14 kis jószágot elaltattak, 4 cica gazdihoz került, de maradt ott még 12 fiatal egészséges cica és nekik már csak 1 nap van hátra az életükből. Ha addig nem tudják őket elhelyezni gazdinál, vagy ideiglenes befogadónál, akkor az ő kis életük is véget ér, mert már elrendelték az elaltatásukat! Ha valaki megteheti, hogy örökbe fogad közűlük, vagy kiteszi az   üzenőfalára, akkor már sokat tett értük!

A cicák felől a tatabányai Tappancs állatotthonnál
http://www.tappancs.atw.hu/
T: 06-20/238-5044 lehet érdeklődni, ők eledelt is adnak az örökbefogadott cicáknak! Aki tud kérem segítsen!!!!

Tudom, az emberi oldalát is nézni kell a dolognak, a hölgy is segítségre szorul, de ezen az ügyön már mások munkálkodnak és valakiknek a cicákkal is foglalkozni kell. Engem megkértek rá, hogy segítsek, így próbálkozom!
Köszönöm, hogy elolvastátok és ha valami jó ötlettel tudtok segíteni, azt előre megköszönöm!”

—————————————– ————————-

Most beszéltem egy hölggyel, időközben annyi változás történt, hogy már „csak” 8 cica elhelyezése SOS, ill. nyertek pár nap haladékot, mondjuk keddig. A macsekokról annyit lehet tudni, hogy szelíd szobacicák (ergo jobb lenne, ha lakásba kerülnének, mert nem tudtak téli szőrt növeszteni), fiatalok pár hónapostól fölfelé (a legidősebb 3 év körüli), és van nagyon szép fehér is. A hölgy azt ígérte, hogy amint lesznek képek és egyedenkénti leírás, elküldik.

Billy, a kölyök

2008. november 19., szerda

A képeken látható kiskutyát mi találtuk, valaki egy cipősdobozban az utcán a sorsára hagyta… Mi ideiglenesen tudunk csak gondoskodni Róla, mert van már egy kutyánk. A kutyust Billy névre kereszteltük, most 6 hetes. Járt már állatorvosnál, kapott féregirtót, és megvan az első oltása (Parvo). Önállóan eszik, törekszik a szobatisztaságra, „doboztiszta” de a kijelölt helyére is ügyel és jelez, ha dolga van. Fajtáját tekintve talán spániel, és még valami, ami akár tacskó is lehet. Most leginkább egy iciri-piciri berni pásztor kutyára hasonlít, a szép trikolor színével. Okos, eleven kis jószág, aki megérdemelne egy szerető, gondos gazdit, esélyt a boldog kutya élethez. Cserébe azt adná, amit minden más
kutyatársa: kifogyhatatlan szeretet és vidámságot. Aki tudna segíteni a gazdira találásban, vagy örökbe tudná fogadni, ne habozzon! Mi nagyon megszerettük, de a körülményeink ( 4. emelet, saját kutya ) nem teszik lehetővé, hogy megtartsuk. 🙁
Szívesen átadnánk felelős gazdájának, mihamarabb, bár szomorú lesz a búcsúzás. Közeledik a szeretet ünnepe, ezt a pici kutyát tudná valaki szeretni?

Szívesen fogadunk bármilyen visszajelzést az ügyben:

kurucz.vera(kukac)freemail(pont)hu, 20/516-5103
kurucz.zsuzsanna(kukac)freemail(pont)hu, 30/549-8386


Luca cica állatbarát gazdit keres! :)

2008. november 19., szerda

Ő Luca cica, 3 éves, ivartalanított kislány.
Családi okok miatt állatbarát gazdit keres. (a nagymamámé volt, de ő már sajnos nem tud vigyázni rá… csak a mennyországból…)
Lakásban lakik, nagyon kedves, játékos kiscica, szereti a kutyákat is. (egy kutyussal és egy másik cicával lakott)
A képeken lehet, hogy nem látszik annyira, de nagyon szép sárgabarackos-rózsaszínes árnyalat is van a szürke bundájában.
Nem nagyon hagyta magát lefényképezni, biztosan nem szeretne elköltözni, de sajnos muszáj.

Ha valaki ismer megbízható, kedves emberkét, aki szívesen örökbefogadná Lucát, kérlek benneteket, feltétlen szóljatok!

Nagyon köszönöm mindenki segítségét!

E-mail címem: remportandi(kukac)hotmail(pont)com

Fekete kölyökcicát találtunk, de sajnos nem tudjuk megtartani

2008. november 19., szerda

Találtunk ma reggel az ajtónk előtt egy fekete nagyon barátságos, szobatiszta kislány kölyökcicát. Sajnos nem tarthatjuk meg, ezért ezúton igyekszünk neki szerető gazdit találni. Elvittük állatorvoshoz, aki megerősítette, hogy egészséges, jól táplált kiskölyök.

Tudnátok segíteni? Köszönjük előre is!

Üdvözlettel: 30-2-418-796
Biatorbágy

A cicát be tudjuk vinni szükség esetén Budapestre.

Egy cicus sürgős segítségre szorul!

2008. november 19., szerda

Gazdára talált

Sziasztok!

Szeretném a segítségetek, összefogásotok kérni ebben az ügyben, amit most leírok nektek. Olvashattátok már más fórumokon, hogy éppen egy kis baba cicát nevelek, mert a mamája eltünk, és a gazdiknak nem volt idejük felnevelni őket, és ezért segítek most nekik a nevelésben. Ma felhívott a gazdi, hogy a mami cica előkerült. Sajnos valami történhetett vele, sántított, húzta a hátsó lábát amikor rátaláltak. Azonnal elvitték állatorvoshoz, akihez én is szoktam vinni a cicáimat. Kiderült hogy a cicának eltört a medencéje.
Tudnotok kell, hogy nagyon rendes, tisztességes a gazdi, Csomádon lakik a feleségével meg a kisfiukkal. Amikor felajánlottam a segítségem neki, a kiscicával kapcsolatban nem győzött köszönetet mondani, minden nap felhívott, hogy érdeklődjön, hogy van a kicsi, és biztosítson afelől, hogy mennyire várják már haza. Nagyon kedves, szimpatikus embernek ismertem őt meg, aki igazán törődik az állatokkal. 11 napos volt a kicsi amikor hozzám került, akár hagyhatta volna ott is ahol megtalálta, de nem tette.
Most nagy bajban van. A szíve megszakad a mama cicáért, akinek napokon belül műtéti beavatkozásra van szüksége, és ő nem tud neki segíteni, mert a műtét 50.000.- forint és nekik nincs ennyi pénzük. Beszéltem én is az állatorvossal, próbáltam haladékot kérni a fizetésre. Sikerült velük megállapodnom, és ezért nem győzök nekik köszönetet mondani, hogy első részletnek 20E forintot kell kifizetni, és a maradékra tud adni haladékot. A 20E forintot a gazdi tudja vállalni, a fennmaradó összeg azonban nincs meg, hiányzik.
A cicát pénteken műtik, csütörtökön este érkezik hozzám, mi visszük el az orvoshoz. Csinálok majd akkor róla képeket, és a műtét után is készítek párat.
Újpesten fogják őt műteni ebben a rendelőben:
www.vetera.mindenkilapja.hu/
Tudom, hogy itt senki nem milliomos, és mindenki le van terhelve, mégis szeretnélek megkérni titeket, hogy amennyiben lehetőségetek van pár száz vagy pár ezer forinttal próbáljatok, próbáljunk segíteni ennek a cicának. Semmi máson nem múlik az élete csak ezen a nyomorult pénzen. A gazdi szereti, ragaszkodik hozzá, de tehetetlen. Hány olyan ember van aki azonnal elaltattatta volna, vagy hagyja így szenvedni amíg él. De ez a cica kell valakinek, ezt a cicát haza várják.
Aki tud segíteni kérem jelezze, és megbeszéljük! Sajnos elég sürgető a helyzet, ne felejtsétek.

Előre is nagyon köszönök mindent!

További képek

————————————————
Sziasztok!

Szeretnék néhány infóval szolgálni nektek Kormiról. Megműtötték pénteken, sajnos nem sikerült úgy ahogy szerettük volna. A törött csontok egy része már összeforrt, de rosszul. A fájdalmát meg tudták szüntetni, de mindig lesz egy púp a hátán a rosszul összeforrt csont miatt, és elképzelhető hogy sántítani is fog. Ez nem biztos, de az igen, hogy utcai cica többet nem lehet, lakásban kell maradnia (személyes véleményem hogy: HURRÁ!). Így legalább biztonságban lesz. A gazdi elmondása szerint a cicának sajnos semmi oltása sincs, és ivartalanítani is mi szeretnénk. Egyenlőre nálam lábadozik, így ha felépűl, még az ivartalanítást és az oltásokat bevállaljuk, úgy néz ki, hogy a felajánlásokból tudjuk majd fizetni.

Nagyon sok kedves emberrel beszéltem mióta feltettem a felhívást Kormiról. Jó tudni hogy vannak még ilyen emberek. És szeretném ha tudnák, hogy nagyon hálás vagyok, és remélem valamikor viszonozni tudom a kedvességet és a támogatásukat.

Kormi hétvégén csak aludt, nagyon fájhatott neki, mert az ébren töltött időt végíg sírta. Hétfőn reggel már láttam, kicsit jobban van. Ma már ki engedtem a helyéről, kicsit körbe nézett. Nagyon kedves, hálás cica. Remélem a gazdi nagyon fog vigyázni rá!

Mutatok pár képet.