Archívum: 2008. szeptember

Elveszett cirmoscica a Pilóta utcából!

2008. szeptember 28., vasárnap

2008.09.28. – Egy Úr jelentkezett, hogy talált egy hasonló cicát. A telefonszámát tévesen írtam fel. Kérem hívjon újra!!!!!

2008. 03. 06-án este elveszett a Bp. XVI. kerületi Pilóta utcából 2 éves nőstény kis termetű macskánk: szürke és cirmos, kisebb vörös foltok vannak rajta!

Aki bármit tud róla, kérjük jelentkezzen!

Előre is köszönünk minden segítséget: Adél
Tel.: 20-483-0123
cirmi333(kukac)citromail(pont)hu

pilotautcai_a4080312.jpg

Ajándékba elvihető kiscicák

2008. szeptember 28., vasárnap

Hathetes, szobatiszta, gyönyörű, játékos, szürke-fehér cirmos házicicák ingyen elvihetők Kispestről.

Érdeklődni lehet:
tel: 06702404855
mail: menyoca(kukac)freemail(pont)hu

Állatvédelmi rendezvény – nem csak felvonulóknak! – 2008. október 5.

2008. szeptember 28., vasárnap

Az Állatok Világnapja alkalmából megrendezett felvonulás után borkóstolóval egybekötött állatvédelmi rendezvény lesz a Vajdahunyad várban; a belépőjegyekből befolyt összeggel a szervezők alapítványunk MiniMenhely-részlegét támogathatják.

A rendezvény időpontja: 2008. október 5. (vasárnap) 12:30

Helyszín: Vajdahunyad vára – Román épület nagy Tanácsterem –Jáki kápolna mellett (Budapest XIV. kerületében, a Városligeti-tó ún. Széchenyi-szigetén)

A belépőjegy 1500 Ft.
A szervezők kérik, hogy (az étel-italmennyiség kiszámításához) lehetőség szerint jelezzék előre részvételüket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
telefon: 06-20/983-4743
e-mail: gellai932(kukac)t-online(pont)hu

Programok:
12.30-tól borkóstoló (a balatonlellei Bujdosó Pincészet – www.bujdoso.com – borai, zsíros kenyér).

Előadások (13 órától):

Michelberger Anna, Szpéhi Fatime: Bemutatkozik a Noé Állatotthon Alapítvány MiniMenhely-programja
A MiniMenhely projekt állatbarát önkéntesek összefogásával indult be 2004. áprilisában a Noé Állatotthon Alapítvány programjaként; célja a sintértelepekre került, megkínzott állatok szervezett mentése, rehabilitációja és örökbe adása. (Bővebben: www.minimenhely.hu)

Dr. Kozma Tamás (főállatorvos, Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepe): Illatos út, a Fővárosi közterület-felügyelet Állategészségügyi telepének bemutatása. (www.illatosut.hu)

Dr. Kubinyi Enikő (tudományos munkatárs, ELTE Etológia Intézet): Újabb esély. A menhelyre kerülés okai, a sikeres adoptáció feltételei, a beilleszkedés nehézségei. (http://etologia.aitia.ai)

Leczki Sarolta (a Pannon kutyás Kutató-Mentő Csapat vezetője): A Pannon kutyás Kutató – Mentő Csapat munkája.
A csapat célja védeni, menteni az emberi életet a rendelkezésünkre álló eszközökkel és lehetőségekkel, a bajbajutott emberek megsegítése tekintet nélkül nemzeti hovatartozásukra, fajukra, nemükre, vallásukra, politikai nézeteikre és anyagi helyzetükre, bárhol és bármikor a világon, szoros együttműködésben a többi magyar és más nemzeti, valamint nemzetközi szervezetekkel. (www.pkkm.org)

Dr. Lassó Attila (állatorvos-tanár, lovas- és lovastorna szakedző): A ló és az ember kapcsolata a XXI. században. Kommunikációs módszerek (pl. Tellington módszer) bemutatása. (www.pennyklub.hu)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Pályázatíró kerestetik!

2008. szeptember 28., vasárnap

Alapítványunk olyan tapasztalt pályázatírót keres, aki önkéntes munkában vállalná elsősorban EU-s pályázatok írását az állatotthon számára. Kérjük, csak olyanok jelentkezzenek, akik valóban értenek a pályázatíráshoz és sikerrel írtak már több pályázatot! Jelentkezni az
info(kukac)noeallatotthon(pont)hu címen, illetve a 06-30/5201297-es számon (H-P:10-15ó) lehet Bélafalvy Krisztánál.

Fogadj örökbe! – 2008. október 4.

2008. szeptember 28., vasárnap

Kattints a képekre a nagyobb mérethez!

gazdikereso_dia_okt_4w080906.jpg

Házi cicák, nőstény kölyök macska ajándékba ingyen elvihető – Budapest

2008. szeptember 28., vasárnap

Apróságok SÜRGŐS elvitelre !!

3 hónapos gyönyörű, ápolt, szeretetreméltó, emberhez szokott kiscicák keresik új gazdájukat! 2-en vannak, de egyenként vagy párban is elvihetők. Egy fehérhasú, cirmoshátú nőstény, és egy barna cirmos hím. Tényleg sürgősen keresek nekik jóindulatú befogadókat, mert sajnos nem tudom őket eltartani (diák vagyok).

Írhattok e-mailt: remenyi.eszter(kukac)gmail(pont)com, de akár hívhattok is a 0630/9041-713-as számon.

Manó elveszett!

2008. szeptember 28., vasárnap

2008. szeptember 17-e óta nem jött haza, Szigetszentmiklós Dió utcából (Gyártelep hévállomástól nem messze, Ragád-dűlő részen) veszett el Manó névre hallgató cirmos (szürkés-barnás alapon fekete tigriscsíkos) zöld szemű, másfél éves kandúr cicám, orra és környékén az arca kissé barnás színű, zöld színű bolhanyakörvet viselt eltűnésekor.

Ha valaki látta, esetleg befogadta, kérem hívjon a köv. számon: 06-20-437-9414.
Nagyon hiányoljuk és aggódunk érte! Előre is köszönjük a segítséget!

Befogadott cicák gazdát keresnek

2008. szeptember 28., vasárnap

3 héttel ezelőtt megellett a motorgarázsom tetején egy nagyon kedves foltos cicamama.
Jelenleg 2 hetesek a kiscicák, 4 hét múlva oltás után elvihetők lennének. Három fehér alapon cirmos foltos fiú és a teljes cirmos lány.

Beszéltem már az állatorvossal, aki azt mondta, hogy 3 hét múlva vihetem oltásra a cicákat. A cica mamát megtartanám, mert nagyon megkedveltem, de a négy kicsi cica sajnos már teher, mert a szüleimnek van egy nagy keverék kutyája és nem viseli el a macskákat.

Érdeklődni lehet: sipi.judit(kukac)vipmail(pont)hu

4 kiscica gazdát keres

2008. szeptember 28., vasárnap

Gazdára találtak

4 kiscicának keresünk gazdit, eredetileg 5-en voltak, de egynek már van új otthona. 6 hetesek, kaptak már féregtelenítést egyszer, és mindegyikhez jár „induló csomagként” egy-két játék, és némi eleség is. Egyikőjük valószínűleg fiú, a többiek kislányok.


Holnapig (26. PÉNTEK) valami megoldás, hely kell S.O.S.!!

2008. szeptember 25., csütörtök

Reggel hívott a volt főnököm, hogy egy papírdobozban a szakadó esőben találtak 2 pici kutyust! Olyan 3-4 hetesek lehetnek!
Segítsetek légyszi helyet vagy pótmamát találni!
Kidobni nem fogják őket, de nem maradhatnak sokáig, mert mindketten sokat dolgoznak! Ráadásul hétvégén elutaznak, így PÉNTEKEN legkésőbb helyet kell nekik találni! A picikkel meg foglalkozni kellene.
A megtaláló a szállítást megtudja oldani, ha kell!!

A kutyusok Szigethalmon vannak!

A megtaláló száma: 06205631517

8 HETES GYÖNYÖRŰ, EGÉSZSÉGES CICÓK GAZDIT KERESNEK!

2008. szeptember 25., csütörtök

4 szürke-cirmos fiú-lány, 1 vörös cirmos kandúr, 1 fekete teknőc lány tarka cica szerető gazdit keres. Egészségesek, szépen esznek és várják a szerető gazdikat Budapesten!

Érd: 20/383-75-80 , 30/214-13-22

KÜLÖNLEGES SZŐRŰ ÉS SZÍNŰ CICA GAZDIT KERES!

2008. szeptember 25., csütörtök

2-3 hónapos feltűnően selymes szőrű, szürke-fekete cirmos mentett lány cica szerető gazdit keres Budapesten!!!!

Telefon: 30/218-2521

Gazdikereső cica – Pilla

2008. szeptember 25., csütörtök

A Pro Canibus Alapítvánnyal és a Szent Bernát Kisállat-ambulanciával ismét mentettünk egy gazdátlan, beteg cicát.
A neve Pilla. Kb. 3 hónapos, cirmos kislány cicus.
Nagyon bújós, dorombolós, ragaszkodó. Szobatiszta. Rendkívül jó a természete, gyorsan alkalmazkodik a környezetéhez, jól viseli az egésznapos egyedüllétet is (nem sírdogál, nem rongál meg semmit a lakásban).
A szemei voltak betegek – az egyik már teljesen helyre jött, a másikat még kb. 2 hétig kezeljük. Igény szerint a teljes felépüléséig nálam maradhat a cica, az új gazdi ráér akkor elvinni.
Féreghajtva és bolhátlanítva van, oltást kb. 2 hét múlva kap.
Ingyen elvihető!

Érdeklődni a bigagi(kukac)gmail(pont)com címen,
vagy a 06 30 456 2173-as telefonszámon lehet.

Vessünk véget a cirkuszi állatok kínzásának

2008. szeptember 25., csütörtök

http://www.vier-pfoten.campaignbox.de/stop-it/kampagne_hu.php

Cicacsalád a békéscsabai vasútállomáson…

2008. szeptember 25., csütörtök

Most nem „saját” macska ügyében írok, valahogy mégsem tudom megállni…
Tegnap délután vonattal utaztam át Békéscsabán és a vonatról a következőkre lettem figyelmes: komplett macskacsalád – szoptatós anyuka és három-négy pár hetes ugri-bugri kiscicája lakik a vasútállomáson, egy használaton kívüli raktárban, kb. két méterre a sínektől. Biztos nem egyedi eset, sajnos tenni sem tudok értük többet, mint hogy ezt leírom – hátha van olyan helybeli állatbarát, aki tudna rajtuk segíteni… A cicák szelídnek tűntek, emberek jöttek-mentek mellettük, nem féltek, gondolom, nem bántják őket, talán még enni is kapnak, de a jövőjükre nézve, hát, cseppet sem megnyugtató a helyzet. Nagyon sajnálnám őket, még akkor is, ha valószínűleg soha nem is tudnám meg, mi lett velük…

Sajnos nemigen tudom, kinek is írhatnék ebben az ügyben – van-e olyan szervezet egyáltalán, aki ezt „ügynek” veszi – tapasztalataim szerint szinte minden állatvédő szervezet jócskán a lehetőségeinek határán túl mozog. Azért mégis remélem, olyan is akad, aki ebben az ügyben tenni is tud valamit, nem csak siránkozni levélben, mint én…

Köszönöm!