Archívum: 2007. december 21.

Illatos úti ebrendészeti telep

2007. december 21., péntek

Nézd és láss!!!

Boldog, Békés Karácsonyt!

2007. december 21., péntek

Szeretetben töltött békés Karácsonyt kívánunk minden gazdára talált, vagy még éppen gazdát kereső cicának, az ő jelen- és jövőbeli gazdijaiknak, és Neked is, kedves Olvasó!

christmascat_071221w.jpg

Karácsonyi örökbefogadás? Döntsön felelősen!

2007. december 21., péntek

Karácsonykor sokakat csábít az a lehetőség, hogy kutyát-cicát, netán más kisállatot ajándékozzanak szeretteiknek. Nincs is bájosabb csendélet, mint egy örömtől kipirult, csillogó szemű kisgyerek a karácsonyfa alatt egy kiskutyával, kiscicával.
Az idill azonban nem tart sokáig: a kiskutya megrágja a vadonatúj papucsot, a cica menthetetlenül beletekeredik a karácsonyfaégők zsinórjába, amikor épp az imbolygó fa tetejére igyekszik, aztán megtörténik az első „baleset”: pisi a díványon, néhány levert pohár… és az öröm máris szertefoszlik.

Bizony, egy kisállat magunkhoz vétele komoly döntés és egy életre, legalábbis az ő életére, azaz akár 18-20 évre szóló felelősség. A Noé Állatotthon Alapítvány arra kéri az örökbefogadáson gondolkozókat, hogy gondolják át alaposan, mielőtt hazavisznek egy kisállatot, hiszen amennyi örömmel, ugyanannyi bosszúsággal is járhat, ha nem felelősen választunk!
Egy kisállat pedig nem árucikk, amit visszacserélünk, ha nem tetszik, hanem egy élőlény, aki egy életre megszenvedheti felelőtlenségünket.

Olvasd el a további részeket »