Archívum: 2007. június

Gazdát kereső nőstény kölyökcicák

2007. június 30., szombat

Gazdára találtak!
(Gazdát keres 3 db 6-7 hetes nőstény kiscica. Egészségesek, virgoncak, kutyakompatibilisek, kétszer voltak féregtelenítve.)

kislany2_resize.JPG
kislany3_resize.JPG
kislany4_resize.JPG

Bajusz elveszett!

2007. június 28., csütörtök

Június 19-én vettünk Vésztőn egy macskát a másik cicánk mellé párnak. Haza felé beugrottunk a rokonainkhoz Csépára. Anyukám bement a boltba ajéndákot venni, én meg kiszáltam a kocsiból kezemben a cicával. Addig nem is volt gond, amíg elő nem jött ugattva egy kutya. Ekkor a cica kiugrott a kezemből, beugrott egy kerítésen. Azóta nem láttuk. Mindenhol kerestük, de éjfél felé haza kellett indulnuk a többi állatunk miatt Budapestre. A faluban mindenki tudja, hogy keressük, és ők is keresik. A cicus vagy megbújt, vagy elindult hazafelé.
A cica két éves Fókabarna színű kandúr kék szemmel. A farkincája kicsit világosabb, mint a mancsai, meg a fejecskéje. Bajusz névre halgat, nagyon kedves, bújos cica. Kutyáktól nem fél
Kérek mindenkit aki látta, vagy hallott róla az hívjon a 0630/38-200-48-as telefonszámon éjjel-nappal.
Nagyon várjuk őt!!!

bajusz.jpg

Csodaszép kandúrkák gazdit keresnek

2007. június 28., csütörtök

Gazdára találtak

(Most még csak 4 hetesek, július vége felé vihetőek el akár együtt, akár külön is. Mindketten egészségesek, gyönyörűek.
A leendő gazdi örökbefogadási szerződés aláírásával tudhatja majd magáénak őket, emellett
kedvezményes ivartalanításra szóló kuponnal is megajándékozzuk!)

pict7321_070628_2_wp.jpg pict7322_070628_2_wp.jpg pict7323_070628_2_wp.jpg

Kiscicák gazdát keresnek

2007. június 28., csütörtök

Gazdára találtak

(4 csodaszép cirmos és cirmos-fehér kiscicának keresünk szerető gazdit! 1-2 hét mulva elvihetőek, örökbefogadási szerződéssel..)

ttfeleanyacica_wp.jpg

pict7308_070628.jpg pict7309_070628.jpg

pict7326_070628.jpg pict7329_070628.jpg

Két kiscicának szeretnék gazdit találni

2007. június 28., csütörtök

Ezt a két kis rosszcsontot az utcán találtam kidobva 5-6 hetesek lehetnek. Mindkettő önállóan eszik, alomra jár.
Sajnos panelban lakom és van két nagy cicám, akik nem látják őket szívesen.
Mivel reggeltől estig dolgozom, egész nap egyedül vannak, úgyhogy minél előbb jó gazdinál szeretném őket tudni.

Minden segítséget köszönök.

06/30-462-9330
b.farago(kukac)medical-tribune(pont)hu

muki2.JPG

torpe3.JPG

BOBO elveszett!

2007. június 26., kedd

Június 24-én reggel elcsatangolt BOBO, a fekete (majdnem teljesen) perzsa cicánk. A cica ivartalanított kandúr, másfél éves korához képest nem túl nagy méretű. A II. kerületben lakunk, a Gyorskocsi u.- Vitéz u. sarkánál.

Kérjük, aki látta, vagy tud róla valamit, jelentkezzen a 0670-3262-406-os számon.

A MEGTALÁLÓNAK MAGAS JUTALMAT ADUNK.
Nagyon várjuk haza.

bobo_070626_wp.jpg

TALÁLTUNK egy SZÜRKE PERZSACICÁT!

2007. június 26., kedd

A kertünkben találtunk ma reggel (2007.06.24.) egy sötétszürke színű perzsacicát. Nagyon szelíd, okos cica. Rettentően le van soványodva, de állatorvos látta és úgy tűnik nincs semmi komoly baja, csak erősödnie kell. A szőre sajnos teljesen tönkrement a kóborlás alatt, de elvisszük kozmetikushoz aki rendbehozza. Lakásban tarthatták, mert nem igazán találta fel magát a szabadban, valószínűleg nem nagy távolságról kóborolhatott el. Szerintem a II. kerületnek az alábbi részei jöhetnek szóba: Szépjuhászné, Hűvösvölgy, Lipótmező. Budakeszi is elképzelhető. Nagyon várjuk a cicával együtt a gazdi jelentkezését!

Köszönöm! Érdeklődni lehet: 30/313-8000

talaltperzsa_wp.jpg

Cirmos kandúr cica gazdát keres

2007. június 26., kedd

Egy bokorban „felejtették” 3 tesójával együtt…
A többiek már gazdira találtak, ez a kis kandúrka keresi még végleges otthonát.
2 hónapos körüli, csodaszép, egészséges, játékos, igazi bűbájos kiscica!

Gazdijelöltek a 30/390-2178 számon kaphatnak bővebb információt.

Kizárólag HOSSZÚTÁVON (gyerek? költözés? stb.) gondolkodó, felelősségteljes érdeklődőket várunk!!

06_20_006_002_wp.jpg

Gazdit keresnek!

2007. június 25., hétfő

Szelektív hulladékgyűjtőbe dobták őket, a tűzoltók segítségével sikerült kiszabadulniuk.
6 hetes kislányok, az igazi gazdira várnak!!

Érdeklődni lehet: 06-20-207-1547

dsc00054_070625_wp.jpg

dsc00059_070625_wp.jpg

A macskák „elaltatásáról”

2007. június 25., hétfő

Sokszor látok olyan hirdetéseket, hogy ha a cicának nem találnak időben gazdát, akkor elaltatják, azaz állatorvos segítségével elveszik az életét. Nos, ez a beállítottság, hogy valaki ezt megfelelő megoldásnak tartja, nagyon-nagyon zavar, ezért most eljött az ideje, hogy leírjam, mit gondolok a dologról. Ez persze szigorúan a magánvéleményem, de talán érdeklődésre tarthat számot.

1. Először is van nekünk egy 1998. évi XXVIII. törvényünk az állatok védelméről és kíméletéről. A 2. § kimondja, hogy a törvény hatálya kiterjed a kedvtelésből tartott állatokra, valamint a háziasított állatok gazdátlan egyedeire, azaz a kóborállatokra is. A macskákra tehát minden formában vonatkozik a törvény. A 3. § meghatározza, hogy állattartó az, aki gondozza, felügyeli az állatot. Tehát aki tart macskát, vagy befogad egy talált macskát, az állattartó, és vonatkoznak rá az állattartók kötelezettségei, vagyis a 4. §-ban meghatározott jó gazda gondosságával történő eljárás, és az 5. §-ban leírt biztonságos elhelyezés és szakszerű gondozás. Arról nem is beszélve, hogy tilos az állatot kínozni.

Nos, van egy külön alfejezet az állat életének kioltásáról. A 11. § kimondja: Az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad. Elfogadható oknak, körülménynek minősül különösen … a gyógyíthatatlan betegség, illetve sérülés, a fertőző betegségek kontrollja, valamint az azok ellen való védekezés …. A törvény célja az állatok védelme, értelmetlen megölésük megakadályozása. Ezért csak a valóban gyógyíthatatlan állatok elaltatása jogszerű, az emberi eutanázia teljes analógiájára, és ennek is van egyáltalán értelme. A nagymamát sem altatják el 70 éves korában, csak azért, mert nincs hová tenni, és az unokáknak kell a lakás, ugyebár… (A példáért elnézést kérek a nagymamáktól és az unokáktól!)

De komolyan: aki valamilyen módon hozzájutott egy macskához, az a törvény szerint állattartóvá vált, és csak elfogadható ok vagy körülmény esetén viheti el a cicát az orvoshoz elaltatni. Ebbe tehát nem tartozik bele, ha valaki megunta a macskáját, vagy költözik, vagy gyermeket szül, miközben a macska egyébként teljesen egészséges.

Ehhez jön még a 8. §: Az ember környezetében tartott állat … tulajdonjogával, tartásával felhagyni nem szabad. Az állat elűzése, elhagyása vagy kitétele tilos. Úgyhogy sajnos az sem megoldás, hogy visszaengedjük a macskát a természetbe, marad a gazdikeresés!!!

2. Az elaltatásnak anyagi vonzatai is vannak. Ebből a pénzből vidáman el lehet tartani a macskát addig, amíg az Interneten gazdát nem találunk számára, és akkor legalább törvényesen járunk el.

3. Senki ne legyen lusta tehát, és hirdessen annyi helyen, amennyin csak tud. Vannak lelkes macskabarátok, akik a hirdetéseket maguk is körbeadják, ezért mindig lehet találni valamilyen megoldást.

4. Minden élet egyenlő, egyszeri, megismételhetetlen. Legalábbis csak kevesen hiszik, hogy megismételhető… 😉 Az ember a legintelligensebb élőlény, de ez nem ad okot arra, hogy az állatokat alacsonyabb rendűnek tekintse. Az intelligenciája sokkal inkább arra kötelezi, hogy védje, megőrizze a természetet, és segítse az állatokat. A macskákat és a kutyákat az ember tette háziállattá. Mi hoztuk be őket a világunkba, ahol egyébként védtelenek és kiszolgáltatottak, ezért a mi felelősségünk, hogy méltó életet biztosítsunk nekik.

Összefoglalás

Remélem, kiderült az eddigiekből, hogy az egészséges macskák elaltatása ellen vagyok. A macskák megmentése, befogadása nem játék, aki mégis megteszi, az törvény alapján számon kérhetővé válik, amennyiben megfelelő indok nélkül kioltja, kioltatja az egészséges állat életét, vagy kiteszi az utcára! Az Internet csodákra képes, csak egy kis türelem kell hozzá, és szorgalmas hirdetési tevékenység.

Senkit sem szerettem volna megbántani, csak arra akartam felhívni a figyelmet, milyen felelőssége van annak, aki állatai sorsáról dönt.

Egyébként pedig minden tiszteletem azoké, akik hajlandók tenni valamit a gazdátlan macskákért, befogadják, etetik és elküldik a gazdakereső hirdetésüket! Nekik azt üzenem, tartsanak ki, a cicák gazdára találása, az eredmény kárpótolni fogja a fáradozásukat!

Köszönöm a figyelmet!
Gyuri

S.O.S. cicák gazdit keresnek sürgősen!

2007. június 25., hétfő

Gazdára találtak!

(Sajnos ezen a héten szerdáig (06.27.) kapott haladékot a képen látható 2 cica: egy felnőtt perzsa, 8 év körüli kandúr és kölyke, egy fekete-szürke kisfiú. Kérjük, aki tud segítsen, akár ideiglenes befogadók jelentkezését is várjuk!
A cicák a IX. kerületben vannak.)

apa_070625_wp.jpg

szurkesfiu_070625_wp.jpg

Cirmos kiscicák gazdát keresnek

2007. június 24., vasárnap

A múltkor a szakadó esőben az orrunk előtt raktak ki két cirmos kisfiú cicát egy kocsiból. Nem volt szívünk otthagyni őket, ezért egy ideiglenesnél leraktuk a cicusokat. Az egyik cica olyan kicsi volt, hogy még enni sem tudott egyedül. A nagyobb cica mosdatta, rendezte a kicsit. Most már mindketten szobatiszták, egyedül esznek és nagyon szeretik egymást. Együtt vagy külön-külön is jó lenne nekik egy gazdi, mivel nem maradhatnak az ideiglenes szállásukon sem. (Max. még 1-2 napig esetleg). Nekik szeretnénk segítséget kérni.

Telefonszám: 06/70-56-17-167

070604_153955_wp.jpg

070604_153734.jpg 070606_090342.jpg

Gazdit keresünk sürgősen cicáknak!!!

2007. június 22., péntek

Gazdára találtak!

(Vasárnapig (06.24) gazdát keresünk 3 nagy cicának + 2 kiscicának, mert kedves gazdája és rokona bekattantak. A 3 nagy cica közül 2 fiú, kb. 8-10 évesek, perzsák: fekete, illetve tarka. A harmadik nagycica lány, házicica. A 3. nagy cicának van 3 kiscicája, ebből egynek sikerült gazdit találni, kettő még gazdira vár: egy tarka lány és egy fekete-szürke fiú.
Kérem, S.O.S. segítsetek gazdit találni az 5 cicusnak. A cicák a IX. kerületben vannak.)

1367694_070622_wp.jpg

Talált cicák gazdit keresnek!

2007. június 22., péntek

Négyből hárman gazdára találtak, ő maradt még:

http://localhost/archives/643

(Egy bokorban „felejtették” őket…
2 hónapos körüliek, mindannyian kandúrok, csodaszépek, egészségesek, játékosak, igazi bűbájos kiscicák! Kizárólag HOSSZÚTÁVON (gyerek? költözés? stb.) gondolkodó, felelősségteljes érdeklődőket várunk!!)

06_20_004_wp.jpg

06_20_007_wp.jpg

06_20_002_wp.jpg 06_20_006_wp.jpg

Picicó sürgősen gazdit keres!

2007. június 22., péntek

Gazdára talált!

(Az ideiglenes befogadó sajnos nem tudja tovább vállalni.
Kisfiú, szobatiszta, pillangós buksijú. Kb 6 hetes.)

4978618.jpg

4978633.jpg