Állatvédelmi Őrszolgálat

Vessünk véget az állatkínzásoknak!
„Aki megment egy életet, az egész világot menti meg.”

Bántalmazott, megkínzott, rövid láncon vashordóhoz kötött kutyák, éheztetett gazdasági állatok, az utakon elütött, és sorsukra hagyott kutyák és macskák, ezek mindennapos esetek hazánkban. Az Állatbarát Alapítvány minden rendelkezésére álló eszközzel megpróbálja felszámolni ezeket a súlyos problémákat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A Norvég Civil Támogatási Alapnak köszönhetően lehetőségük nyílt a megyében egy komplex állatvédelmi kampány szervezésére az érintett hatóságok, állatorvosok, és a programba bekapcsolódó önkéntesek közreműködésével.

Jelenleg az önkéntes toborzás zajlik az Önkéntes Állatvédelmi Őrszolgálat felállításához.

Bárki csatlakozhat hozzájuk Sz-SZ-B megyéből, aki betöltötte a 18. életévét, és tenni szeretne azért, hogy megszűnjenek az állatkínzások, állatbántalmazások, valamint részt kíván venni a balesetes állatok életének megmentésében, az állatvédelmi bejelentések kivizsgálásában.

Fontos tudni, hogy ezek az állatvédelmi bejelentések sokszor megkínzott, fizikailag bántalmazott, súlyosan sérült állatokról szólnak. Olyan emberek jelentkezését várják, akik nem riadnak vissza ettől a látványtól, és készek tenni azért, hogy megmenthessék a bajbajutott állatok életét.

Aki be szeretne kapcsolódni a programba, az első teendője, hogy ellátogat a www.allatbarat.com honlapra, elolvassa a csatlakozott önkéntesek által végezhető feladatok leírását, és ezek alapján kitölti a mellékelt adatlapot, és visszajuttatja e-mailen, személyesen, vagy postai úton az Alapítványhoz. Munkatársuk felveszi minden jelentkezővel a kapcsolatot, és tájékoztatja a további lépésekről, illetve válaszol a felmerülő kérdésekre. A program részeként az Alapítvány munkatársai külső szakemberek bevonásával ingyenes felkészítő képzést tartanak majd, amely során a leendő Őrszolgálatosok elsajátíthatják az állatok mentéséhez, a jogszerű eljáráshoz, bejelentések kezeléséhez kapcsolódó ismereteket.

Inántsy Pap Sándor
Állatbarát Alapítvány
titkár




1 komment ehhez: “Állatvédelmi Őrszolgálat”

  1. Heresznyei Zsuzsanna írta:

    Minden állatkínzónak ugyan azt a büntetést adnám, amit ő tett a szerencsétlen állattal. csak ugyan azt. nem többet nem kevesebbet!! zsu

Írj egy kommentet