Szigorítják az állatkínzás büntetését!

2008.12.01
A Parlament mai döntése szerint ha különösen kegyetlenül vagy hosszú ideig kínoznak egy állatot, azt ezután akár 3 év börtönnel is büntethetik!
A képen látható a lovat gazdái bekergették a mocsárba, hogy ott pusztuljon el, mert állatorvosra sajnálták a pénzt…
Szigorítják az állatkínzásért járó büntetést, erről döntött a parlament. Ha különösen kegyetlenül vagy hosszú ideig kínoznak egy állatot, az lehet akár 3 év börtön is. Eddig 2 év volt a maximum, de a bírók a gyakorlatban pénzbüntetést vagy felfüggesztett börtönt adtak. Az állatkínzás már öt éve lenne büntethető börtönnel, de eddig még csak egyetlen letöltendő börtönbüntetést szabtak ki állatkínzásért Magyarországon! Évente 500 állatkínzás derül ki, de bíróságra csak minden tizedik eset kerül.
Az állatvédők, így Dr. Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő szerint is önmagában kevés, ha szigorítják a törvényt, a bíróságok ítélkezési gyakorlatán még bőven van mit változtatni! Az eddigi pénzbüntetés, közérdekű munka, felfüggesztett szabadságvesztés túl enyhe büntetés!
Angliában ennek a kutyának a gazdái az állat túletetéséért 3 év felfüggesztett börtönt és 5 millió forintnak megfelelő pénzbüntetés kaptak!

A TV2 Tények riportja

3 hozzászólás ehhez: “Szigorítják az állatkínzás büntetését!”

  1. sadsada írta:

    Csak 3 év?Azért kínozzák a rohadt köcsögök az állatokat mert csak 3 év és az semmi,én életfogytiglant adnék .. -.-”
    Szerintem nem is ember aki ilyeneket csinál :'(

  2. Cat írta:

    Ez a döntés most még főleg elvi jelentőségű! Nagyon fontos, hogy ezután már megkülönbözteti a BTK az állatkínzás minősített esetét is!

    Ez egy folyamat:
    – kezdetben az állatkínzás még csak „rongálás” volt
    – az aláírásgyűjtés után az állatkínzás bűncselekmény lett
    – ezután megkülönböztet a törvény különösen kegyetlen állatkínzást is
    – most már „csak” az hiányzik, hogy a törvényt ALKALMAZZÁK is!

  3. Cicaevő írta:

    Hát én nem vagyok elragadtatva ettől. Szoftverlopásért meg elvileg 8 évet is lehet kapni, gyakorlatban meg kinek van jogtiszta windóza?

    Mégpedig azért nem, mert nem az a baj, hogy kicsi a büntetési tétel. Az a baj, hogy egyáltalán nem tartják be a törvényeket. Ha betartanák, akkor a mostani két év is bőven elég lenne. Nem nagyon hiszem, hogy például az a degenerált féreg, aki halálra éheztette a kutyáját, nem tette volna meg, ha két év helyett három lett volna a maximális tétele.

    Az a féreg azért tette meg, amit megtett, mert eszébe sem jutott, hogy ezért ülni fog.

    Na ezen kell változtatni.

Írj egy kommentet