SOS!!!!!!!!!! Cicák életveszélyben!

Egy tatabányai hölgyet kilakoltattak az otthonából és az ő tragédiáján felül még ott volt a 30! cicájának gondja is! Ezeket a cicákat a tatabányai sintértelepre vitték, az időseket, 14 kis jószágot elaltattak, 4 cica gazdihoz került, de maradt ott még 12 fiatal egészséges cica és nekik már csak 1 nap van hátra az életükből. Ha addig nem tudják őket elhelyezni gazdinál, vagy ideiglenes befogadónál, akkor az ő kis életük is véget ér, mert már elrendelték az elaltatásukat! Ha valaki megteheti, hogy örökbe fogad közűlük, vagy kiteszi az   üzenőfalára, akkor már sokat tett értük!

A cicák felől a tatabányai Tappancs állatotthonnál
http://www.tappancs.atw.hu/
T: 06-20/238-5044 lehet érdeklődni, ők eledelt is adnak az örökbefogadott cicáknak! Aki tud kérem segítsen!!!!

Tudom, az emberi oldalát is nézni kell a dolognak, a hölgy is segítségre szorul, de ezen az ügyön már mások munkálkodnak és valakiknek a cicákkal is foglalkozni kell. Engem megkértek rá, hogy segítsek, így próbálkozom!
Köszönöm, hogy elolvastátok és ha valami jó ötlettel tudtok segíteni, azt előre megköszönöm!”

—————————————– ————————-

Most beszéltem egy hölggyel, időközben annyi változás történt, hogy már „csak” 8 cica elhelyezése SOS, ill. nyertek pár nap haladékot, mondjuk keddig. A macsekokról annyit lehet tudni, hogy szelíd szobacicák (ergo jobb lenne, ha lakásba kerülnének, mert nem tudtak téli szőrt növeszteni), fiatalok pár hónapostól fölfelé (a legidősebb 3 év körüli), és van nagyon szép fehér is. A hölgy azt ígérte, hogy amint lesznek képek és egyedenkénti leírás, elküldik.

9 hozzászólás ehhez: “SOS!!!!!!!!!! Cicák életveszélyben!”

  1. SS írta:

    én egyszerüen nem is értem hogy sok ember hogy lehet ilyen szívtelen ezekkel a kis érző lényekkel

  2. Cicaevő írta:

    Hát igen. 🙁 Nem is értem, mit gondolt magában az állatorvos, miközben ment végig a cicasoron és mindnek benyomta a mérget?! B+ 🙁

    Az a baj, hogy az ilyen cicáknak akkor lesz esélyük, ha előbb a mértéktelen szaporítást felszámoljuk. Ahhoz pedig többmindent is csinálni kellene. Egyrészt a szaporítókat nagyon, de nagyon leállítani. Másrészt a vad cicákat befogni, ivartalanítani és a kezelhetőket befogadni, a túl vadakat visszaereszteni. Emellett törvénybe iktatni, hogy SENKINEK nem lehet ivaros macskája, aki nem regisztrált tenyésztő!

    Harmadrészt az emberek (különösen a szomszédaik megfigyelésével sajnálatosan sok időt eltöltő idős nénik) figyelmét kell nagyon felhívni arra, ha valahol „macskabombát” látnak, üvöltsenek mindenhova. Macskabomba alatt az olyan hülyéket értem, akik nagy kedvesen befogadnak egy pár vad cicát és annyi eszük már nincs, hogy tudják, hogy ivartalanítás hiányában akár egy éven belül kilakoltatás lesz a cicaprojektből. Az ilyeneket nagyon hamar meg kell állítani!!! Mint ez az öreg néni, akit kilakoltattak, már akkor el kellett volna venni a macskáit, amikor még csak 5-en voltak!

    Persze, sajnos, azt hiszem, mindenki nagyon jól tudja, hogy mit KÉNE csinálni 🙁

  3. talaltcica írta:

    Ez jó hír, köszi az aktivitásodat!!!!!

    Csak az a 14, csak azoknak nem kellett volna meghalniuk. Talán valamikor pont az ilyen bírók tisztában lesznek a törvényekkel, meg az élet, mindenfajta élet értékével, meg azzal, hogy az interneten lehet adni minden állatnak egy esélyt (az altatás költsége helyett a pénzt az ideiglenes fenntartásukra fordítva), amiért egyébként mi, emberek, felelősek vagyunk.

  4. Cicaevő írta:

    SIKER!!! 🙂

    Már csak 4 cica maradt, a többinek lett gazdája. Közülük két fehér (egy fiú és egy lány) és két szürke (az ő nemüket még nem tudjuk. Az egyik lehet, hogy Manx). Ők kikerültek a sintértelepről, és jelenleg állatpanzióban várják az ivartalanítást és a gazdit. Az SOS helyzet tehát megszűnt. Nemsokára képek is fel lesznek téve róluk.

    NAGY-NAGY GRATULA A TATABÁNYAI TAPPANCSNAK! 🙂

  5. Cicaevő írta:

    Akkor hívj fel sürgősen a 20-3442998-as számon! De amíg nem hívsz fel, sajnos nem tudok foglalkozni az igényeddel, mert már nagyon sokszor előfordult olyan bejelentés, ahol nem sikerült elérni a bejelentőt! És te sem adtál most meg semmiféle elérhetőséget! Tehát sürgősen hívj fel!!!

  6. Gabi írta:

    Sziasztok!

    Engem érdekelne a manx cica!

  7. Cicaevő írta:

    Beszéltem a hölggyel. Már csak 6 cicának kell hely, közülük 3 hófehér és 3 szürke. A 3 szürkéből az egyik nagydarab, farok nélküli, ezt úgy hívják, hogy Manx.

    Az öreglány bolond volt, nem is kicsit. Befogadta a macskákat, de ivartalanításról nem is hallott. Örökbeadni pedig NEM engedte őket. Néha a 4. emeletről potyogtak ki a macskák.

    Az altatást a bíró csináltatta, aki a kilakoltatást intézte. A hölgy szerint csakugyan szinte kilátástalan volt a cicák helyzete.

    A cicák még a héten kaptak haladékot. A sintértelepen, ahol vannak, a saját sz*ukban fetrengenek, csak néha szórnak száraz tápot eléjük, a betonra.

  8. Cicaevő írta:

    Valamit átkozottul csinálni kellene, mert az eddigi kb. 10 számból, amit itt felhívtam, kb. 7-8 nem volt elérhető, vagy alapvető kommunikációs problémák voltak vele. Esetleg a lap karbantartójának javasolnám, hogy a megjelenő telefonszámokat ellenőrizze le, és ha olyanra akad, aki nem érhető el, rosszul van megadva, vagy éppen a telefonszámon elért személynek fogalma sincs, hogy miről van szó, akkor azokra a hirdetésekre koncentrálja a lap felületét, amelyekkel nincs ez a probléma.

  9. Cicaevő írta:

    „A hívott szám pillanatnyilag nem kapcsolható”

    Az altatás napján, reggel 9-kor.

Írj egy kommentet