Csizmás Kandúr segítségkérés

Kedves Állatvédők, Állatbarátok, Menhelyek, Alapítványok, Egyesületek!
– és bárki, aki úgy érzi, hogy összefogással, békében segíteni tud egy S.O.S állatmentési akcióban…

(Indítva: 2008.09.22-én)

Talán már értesültek róla a médiából, hogy a Győrtől nem messze, Bőny-Szőlőhegyen létezik egy állattartó telep, amelyet a Csizmás Kandúr Alapítvány működtet. Hivatalosabban, csak működtetett, hiszen engedéllyel már egy ideje nem rendelkezik. A napokban érkezett a hír, miszerint Eva Rhodes (eredeti nevén Majláth Éva), a telep vezetője nyom nélkül eltűnt, maga mögött hagyva kb. 70 kutyát és 40 macskát. Eva Rhodes-ról azóta sem érkezett hír, így nővére a rendőrségen bejelentést tett, a rendőrség pedig nyomozást indított.

Brucknerné Vad Virág, a Csizmás Kandúr Alapítvány kuratóriumi tagja az állatvédők békés összefogását, segítségét kéri, hogy a telep minél hamarabb kiürülhessen, és az állatok elhelyezése, ellátása megoldódjon.

Hála a hírre megmozdult szervezeteknek, a tűzoltóknak és az önkénteseknek, az állatok néhány nap éhezés után kaptak enni és inni. Sajnos néhány kutyához és macskához már későn érkezett a segítség. Az életben maradt állatokat jelenleg a győri Emberek az Állatokért Alapítvány gondozói és önkéntesei, a mosonmagyaróvári Menedék Alapítvány tagjai és néhány állatbarát igyekszik ellátni. Ez azonban csak ideig-óráig jelent megoldást, hiszen ezeknek a segítőknek is vannak állataik (csak a győri menhelyen kb. 130 kutya és 20 macska él), valamint sem az ingázást, sem az anyagi oldalt nem tudják megoldani hosszú távon.

Néhány állatot már sikerült elhelyezni. A győri menhely átvette a legbetegebb cicákat és a rossz állapotban lévő kölyökkutyákat az anyjukkal, és vitt már el állatot a tököli Elek-Ágh menhely, a szentendrei Árvácska, az „Állat és Ember” Állatvédő Egyesület, az óvári Menedék Alapítvány, valamint magánemberek is. Kaptunk továbbá ígéretet, a hét elejére a zalaegerszegi menhelytől 12 macska és 3 kutya befogadására és a Lelenc Kutyamentő Egyesület keresett meg bennünket segítségnyújtási szándékával. Ezúton köszönjük mindenkinek a gyors segítséget! Elnézést kérünk, ha nem teljes a lista. Sajnos az információk már most keresztben-kasban érkeznek, ahogy azt már megszokhattuk az internet és a média világában.

Amiért ez a levél indult…

…hogy minél pontosabb tájékoztatást adjunk, és hogy segítséget kérjünk.

Sajnos még mindig maradt a telepen kb. 40 kutya és kb. 25 macska, akiknek az elhelyezése sürgős megoldásra vár. Érkeztek már élelemadományok az ország különböző pontjairól és külföldről is, amit hálásan köszönünk, azonban még mindig kevés az élelem. Várjuk továbbá környékbeli segítők jelentkezését, akik részt tudnának venni a telepen maradt állatok ellátásában, egészen addig, amíg a helyzet meg nem oldódik.

Tehát amire nagy szükség van és amiben az állatvédők segítségét kérjük:

* kutyák és macskák átvétele, elhelyezése (akár ideiglenesen is)
* állateledel (kutya- és macskatáp, konzerv stb.)
* önkéntesek (etetni, itatni, takarítani, ápolni)

Mindenkit kérünk, hogy NE PÉNZT utaljon, hiszen a Csizmás Kandúr számlájához egyedül Eva Rhodes fér hozzá. Ha a távolság miatt csak pénzzel tudnak segíteni, akkor kérjük, azt arra a számlára tegyék, amit az alapítvány kuratóriumi tagja, Brucknerné Vad Virág működtet. Kérjük, ez esetben a közleménybe írják, hogy: BŐNYI MENTÉSRE, mivel ez Virág saját számlaszáma. A győri menhelynek a bőnyi mentésre kérjük, NE küldjenek pénzt, mert nem tudják külön kezelni az összeget. Nekik akkor küldjenek, ha az ő munkájukat akarják segíteni. Köszönjük!

A bőnyi mentés számlaszáma: 10300002-69126521-11103288
Bank: MKB Bank
Közleménybe írja: BŐNYI MENTÉSRE
Külföldről történő utaláshoz IBAN szám: HU89 1030 0002 6912 6521 1110 3288
SWIFT/BIC kód: MKKB HU HB

Az állatokról:

Létrehoztunk egy képgalériát, amelyet igyekszünk naprakészen frissíteni. Itt található minden kutya- és macskafotó. Próbáltunk minél pontosabb leírást és információt tenni a képek mellé, de a legbiztosabb, ha valaki személyesen megy ki. Az állatokról érdeklődni Brucknerné Vad Virágnál lehet a 20/411-71-46-os számon.

A fotógaléria itt található: http://gallery.site.hu/u/Bony-Szolohegy/
Friss hírek a telep honlapján, a hírek menüpont alatt: http://www.csizmaskandur.hu/

A kutyákról: a legtöbben alultápláltak, de állapotuk kielégítő. Van néhány sebesült, rühes, bolhás és/vagy férges, akiknek a kezelése megkezdődött, de további ápolásra szorulnak. 90%-uk barátságos, szeretetéhes, örökbefogadható. Van néhány félős, ők külön törődést, hozzáértést igényelnek. Igyekeztünk minden fotónál jelezni ezeket.

A macskákról: szintén alultáplátak, állapotuk kielégítő. Némelyikük vemhes lehet. A legtöbben barátságosak, emberhez szokottak, de köztük is van néhány félős.

Elérhetőségek:

* Ha állatot tudna elhelyezni vagy adományt küldene, Brucknerné Vad Virágot hívja a 20/411-71-46-os számon. Kérjük, legyen türelemmel, ha elsőre nem éri el. Nagyon együttműködő, kedves, de rengetegen hívják és rengeteg intézni valót visz (két kisgyerek mellett), mivel ő az egyetlen hivatalos kapocs az alapítvány és a segítők között.
* Ha az ellátásban személyesen szeretne segíteni: Barbit hívja, aki a győri menhely önkéntese. Őt naponta 17-21 óráig éri el a 30/227-6445-ös számon vagy írhat neki e-mailt a barbi(kukac)maddox(pont)hu címre.
* Cím: Bőny-Szőlőhegy, Páskom út 1. (Mielőtt kilátogat, kérjük, telefonáljon, hogy nyitva legyen a telep.)
* A Csizmás Kandúr e-mail címe NEM MŰKÖDIK, erre kérjük, ne írjanak.

Korábbi hírek, előzmények a megyei újságban:

Kisalföld cikk 1
Kisalföld cikk 2
Kisalföld cikk 3

Ahogy az a cikkek hozzászólásaiból is kiderül, a telepet és Eva Rhodest illetően voltak, vannak és lesznek nagyon különböző vélemények. Ellenségesek és szimpatizálóak egyaránt. Mi, a hírre összegyűlt segítők nem kívánunk véleményt alkotni a történtekről. Úgy gondoljuk, az igazság kiderítése nem a mi dolgunk. Éppen ezért szeretnénk, ha az állatok mielőbbi elhelyezése kerülne középpontba. Kérjük, ha ebben tudnak segíteni, jelentkezzenek!

HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK!!!

A környék önkéntesei

Emberek az Állatokért Alapítvány – Győri Menhely adósz.: 18530021-1-08

2 hozzászólás ehhez: “Csizmás Kandúr segítségkérés”

  1. Talált cicák / Elveszett cicák » Blog Archive » Bőny-Szőlőhegy S.O.S mentési akció írta:

    […] Előzmény: http://localhost/archives/5013 […]

    [WORDPRESS HASHCASH] The comment’s server IP (68.178.232.199) doesn’t match the comment’s URL host IP () and so is spam.

  2. talaltcica írta:

    Az adományok gyűjtését Budapesten a budaörsi menhely végzi, Gabi nénit
    kell keresni.

    Köszönettel;

    Nagy Péter

    A bőnyi kutyusokról Nagy Péternél lehet érdeklődni a 30/396-0541 telefonszámon. Az előzményben megadott szám téves!

Írj egy kommentet