SOS segítség a paksi kutyáknak

Felhívás – a paksi kutyák segítséget kérnek!

Az Állatorvosok az Állatvédelemért alapítvány az állatszeretők segítségét kéri a Paksi Váczikai Cerberus menhely rendbetételéhez. Aki ismeri a paksi viszonyokat, tudja, hogy Gál Tiborné Erzsike minden erejét megfeszítve, sőt, erején felül mindent megtéve próbálja fenntartani a menhelyt, állatokat menteni és etetni, de sajnos 2010 óta nem volt módja a menhely csaknem 500 állatának oltására, sőt, sokuknak chipje sincs. Idő kérdése, mikor tör ki egy járvány, vagy a jegyző mikor lép.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a Felelős Állattartás Nemzeti Civil Programjával (akik már 2010.-ben az összes kutyát beoltották) és a BBME Állatvédelmi Szakosztállyal (Elszánt Állatvédők Önkéntes Csapata, akik akkor az önkénteseket adták a munkához) karöltve megpróbáljuk a problémákat megoldani. Támogatóink segítségével megkaptuk adományként a veszettség elleni vakcinákat, és 50%-os árkedvezményt kaptunk a kombinált vakcinákra és a chipekre, valamint támogatói segítséggel gyári áron tudunk beszerezni külső parazita elleni szert, megkaptuk a kisállat-egészségügyi könyveket. Annak ellenére, hogy ezzel is jelentősen csökkentek a költségeink, hologramos matricákat és a féreghajtót még fentiek mellé be kell szereznünk. Az ellátó állatorvosaik munkadíját a menhely maga fedezi, az akcióban pedig önkéntesek hada fog részt venni, de a költségek így is – a 370 000 Ft, támogatások következtében kiesett költséggel – 720 000 Ft-ra rúgnak.

Kérünk minden állatszerető embert, szervezetet, vállalatot, akinek módja van, segítsen nekünk csaknem 500 vétlen állat megmentésében, egészségük megőrzésében, hogy esélyt tudjunk nekik adni a gazdához jutásra! Az BBME Állatvédelmi szakosztály (Elszánt Állatvédők csapata) számlaszáma 10700392-44849100-51100005, oda várjuk az adományokat.

2013. 06.28.

dr. Markus Gabriella
az Állatorvosok az Állatvédelemért alapítvány
kuratóriumi elnöke

Írj egy kommentet