két kicsi cirmos cica

Két aranyos, szép (és vékonyka) cirmos lánycicának keresek gazdát!  Pár hónapja egy fiatal otthontalan anyamacska a szomszédban egy  farakás alatt hozta világra kicsinyeit. A gazdátlanság okozta nélkülözés kettőnek engedte meg, hogy életben maradhasson. Állatvédő ismerősöm, Enikő (Macskavilág Alapítvány) kitartó igyekezete eredménnyel járt július 26-án! Órákon át tartó türelmének sikere, hogy anyjukkal együtt csapdázva egyenként befogtuk őket. A mama már ma délelőtt ivartalanítva lett, hogy ne szaporíthassa a nemkívánatos nyomorúságos állati létet.

A kicsik előtt még ott a lehetőség egy olyan sorsra ahol nem egy árok  fedett csatornaszakaszában kell meghúzni magukat és ahol minden nap kerül étel a cicák tányérjába. Az ilyen élet örömeit ízlelgetik most – DE csak egy héten – át ideiglenes befogadójuknál, kedves ismerősömnél, Mónikánál. Az ideiglenes befogadó lehetőségei azért végesek, mert elfoglaltsága nem teszi lehetővé a cicák tartósabb idejű gondozását. Én több állatot nem hozhatok haza, mert útilaput kötne a család a talpamra.

Ahogy mondtam a cicák nagyon aranyosak és szépek. Vadon éltek  tegnapig, embertől ódzkodva. Ma már kézben foghattam és simogathattam őket, amikor az állatorvoshoz mentünk velük. Sajnos csak egy hét az az idő, amíg Mónika az otthonában „magánklinikáján” segíteni tudja a felépülésüket és hozzájárul, hogy teljes szépségükben mutatkozhassanak leendő gazdájuk előtt, akit sürgősen keresünk! Nagyon örülnék, ha jó gazdához kerülnének. Olyanhoz aki amellett, hogy életük végéig szeretettel viseli gondjukat azt is fontosnak tartja, hogy ivartalanításuk által megakadályozza a felesleges szaporulat újratermelését! Közöttetek vagy ismerőseitek között nincs valaki, aki valamelyiket, vagy mindkettőt örökbe szeretné fogadni? Segítsetek gazdát találni nekik!

A fénykép az első orvosi kezelésük után készült. Szerencsére időben orvoshoz kerültek, még mielőtt a szemük maradandóan károsodott volna! Hamarosan teljesen rendbe jönnek és ahogy javul az egészségi állapotuk egyre szebbek! Az anyacicáról nincs képem, de ő is egy fiatal és szép kis jószág. Ha valaki nem akar kölyökkel „bajlódni” befogadhatja a mamájukat 🙂

Köszönöm!

danyi.eva(kukac)leonidas.dyndns(pont)org

1 komment ehhez: “két kicsi cirmos cica”

  1. Danyi Éva írta:

    A cicák teljesen rendbe jöttek egészségileg, nagyon szépek lettek és október 3-án beköltöztek Emeséhez, új gazdájukhoz, akinek emberséges hozzáállásáért ezúton is kifejezem köszönetemet.
    A mama cica – aki több szerencsétlen apróságot már nem szabadít erre a világra – szintén jól van és a közelgő tél tiszteletére gyönyörűen kigömbölyödött.
    Köszönetem mindenkinek, aki a csapatmunkából valamilyen módon kivette a részét.
    Éva
    (a mentés kezdeményezője)

Írj egy kommentet