Zakuszka-tanya – Lómenhely Balástyán

„Kedves Olvasó!

Várkonyi Andi vagyok, 10 éves korom óta „lovazok” és lovagolok, ebben az időrendi és fontossági sorrendben. Gyakorlatilag minden szabadidőmet lovak mellett töltöttem vidéki ménesekben, illetve Budapest környéki magánlovasoknál. A saját ló több mint tíz évig elérhetetlen álom volt, 2000-ben úgy hozta az élet, hogy meg tudtam venni egy igen érdekes előélettel rendelkező lovacskát, aki tuladonképpen elindította azt a folyamatot, amiről mindig is álmodtam: egy olyan lómenhely létrehozását, ahol a már lovaglásra alkalmatlan, „vágóhídra való” lovak boldogan, biztonságban élhetnek.

Ez az álom 2006 őszén valósult meg, amikor állataimmal – 4 lóval, 4 kutyával és két macskával – átköltöztem Balástyára, a Zakuszka-tanyára, ahol reményeim szerint minél több „használhatatlan”-nak kikiáltott beteg vagy öreg lónak tudom megadni a boldog, békés öregkor lehetőségét.

A menhelyet a barátok segítségével, ill. rajzos munkákból tartom fent, 2000 óta dolgozom a Lovasélet című szaklapnál.”

Kattints a képre!

2 hozzászólás ehhez: “Zakuszka-tanya – Lómenhely Balástyán”

  1. Kis Barbara Fanni írta:

    Elveszett a cicám Hunci már 2009 husvét elött 18 nappal

  2. Gali Krisztián írta:

    Kedves Andi !

    Gratulálok a tanyához….
    Én egy kétségbe esett (első) lótulajdonos vagyok !!!
    Gyönyörű nóniusz 2 éves kancám van . Kb. 1/2 éve megcsúszott , térdére esett . 2-3 hétig kezeltem , rendbe jött , nem sántít , nem fájlalja . DE!!! A csánknál pók keletkezett , ami nem akart múlni , így megröngeneztettem . Sajnos porcleválás … Az orvos szerint műthető , de nagyon drága (200-300 ezer 9 Érdemesebb túladni rajta . Í/ éves kislányom és a feleségem azóta siratja . Mit tegyek ??? Ha mewgtartom , meddig bírja így ? Segíts , kérlek , ha tudsz . Tisztelettel : Gali Krisztián , Kunmadaras

Írj egy kommentet