Mentsünk életeket újra! Morzsi, Buba és Vizsi nagy bajban…

A dédesi kutyusok és Buksi megmentése után itt van újabb három szomorú sors, mely arra vár, hogy valaki végre szebbé tegye…Kérlek, olvassátok el, talán tudtok segíteni valamelyiküknek, vagy tudtok valakit, aki tudna. Köszönettel az eddigiekért is: Ildikó

HÁROM KUTYA BAJBAN!!!

Már annyiszor segítettetek, a dédesi kutyusok és Buksi ügyében is annyian megmozdultatok, életeket mentve ezzel, így most ismét Hozzátok fordulok. Teszem ezt három kutyus miatt, akik bajban vannak, nagyon nagy bajban. Kezdem Morzsival, aki ma már nem kap ebédet, sem vacsorát, akinek mától már nem simítja senki a buksiját. Buba egy éve él ideiglenes gazdinál, ám az ottani életmód neki nem megfelelő, és így már befogadói a lehetőségek végére értek. Most már meg kell találni az ideális, szerető gazdit, nincs más lehetőség. Vizsi pedig hosszú ideje kóborol, pedig van gazdája, de az egyáltalán nem törődik vele, nem is eteti, a kutyus pedig csak tengődik, éhesen, szeretetre várva… Meguntam, most már gazdit keresünk neki, lehetőleg Ózdtól minél távolabb. Egyébként ő az egyetlen ózdi kutyus a három között, Morzsi égerszögi, Buba pedig Pest megyei. Egy közös van bennük: várják a csodát!

Morzsi: Vele kezdem, mert a legis-legsürgetőbb az ő helyzete. Ózdtól kb. 40 km-re, Égerszögön él, 2-3 éves, keverék kan kutyus, aki nagyon nagy bajba került. Idős gazdája sajnos meghalt. Morzsi eddig becsülettel védte a házat és a gazdáját, de ma már nincs kit őrizni, és ő rá sem vigyáz már senki. Ez a kutya május 25-én reggel fog utoljára enni kapni, az őt eddig ellátó rokon akkor visszautazik. Nem sikerült gazdát találniuk Morzsinak, és most már nem tudják, mit tehetnének, hogy a kutya ne tengesse éhen, egyedül, minden oltalom nélkül a napjait ott, annál az üres háznál… Segítséget kértek, és ez most nagyon sürgős, életbevágóan az. Ha bárki csak átmenetileg egy szerető zugot tudna felajánlani Morzsinak, akkor kérem, azt mielőbb jelezze. Segítek bármiben, amiben tudok, csak mentse meg valaki Morzsit, aki holnap már nem kap ebédet, sem vacsorát… Jóérzésű, kedves, hálás, becsületes kutya, aki a magányos napoktól sokkal többet érdemelne.

A bejelentő, sokfelé hiába próbálkozó pesti rokon elérhetősége:
0620/4548-327.
Az én elérhetőségeim:
0670/597-8277 ,
dikuszka(kukac)gmail(pont)com

Buba: kb. két éves, hatalmas termetű, játékfüggő, jóindulatú, snauzer keverék, nagy medvefiú. Egy éve költözött be egy ház portájára, azóta –egy próbálkozástól eltekintve- ott él. Azonban itt mindig sok kutyust tartanak ideiglenesen befogadva, ezzel életeket mentve, de Buba nem tudja tolerálni, hogy nem az egész udvar és nem az egész gazdi az övé. Hatalmas a mozgás-és a szeretetigénye. Ha unatkozik, rág, a bezártságot pedig nem bírja. Minden egyes élőlényt imád, annyi, hogy a domináns fiú kutyákat nem tűri. Vidám, játékos, sőt, mondhatni, hogy a játék az élete. Nagyon nagy testű kutya, ezért nem akarja senki, pedig ez a kutya telis-tele van szeretettel. Valamikor lakásban tarthatták, mert vágyik bentre, az ágyban jól érzi magát. Udvaron jól érzi magát, de kennelben, láncon nem tartható. Buba egyszer talált gazdira közben, egy telepre vitték őrkutyának, de ez nem a neki való státusz, úgyhogy visszakerült. Buba inkább barát, játszótárs, örök pajtás, mint sem őr. Persze, házát és gazdáját becsülettel megvédi. Kedves, de szertelen, mert nem volt, aki kölyökkorában megnevelje. Nagy méreteivel nem mindig van tisztában, és bár senkit nem bánt, öregre és pici gyerekre ebből eredően veszélyes lehet. Buba nagy szíve minden szeretetével és reményével várja, hogy végre valaki Őt akarja, Őt, a hűségest, a rakoncátlant, az örök kölyköt. Hogy valaki még időben érkezzen… Befogadói kapacitását egy év próbálkozás után végleg meghaladta Buba, menhelyre nem adhatják (nem bírja a rácsokat), és bár már mindent megpróbáltak, a végeredmény elszomorító: Buba külön zárva vonyít naphosszat, mert a többi befogadott fiú kutya nem tűri meg, a kertbe (ás) , kis udvarra (nagy kell neki) pedig nem zárhatják. Ha szabadon van a nagy udvaron, és a többiekkel játszik, vagy valaki a hasát simogatja (lehetőleg örökké), akkor semmi baj nincsen vele. Buba ivartalanítva, oltva vár szerető gazdira Pest megyében, a fővárostól 40 km-re, de befogadója bárhová elviszi, csak találjunk egy rendes gazdit, aki Bubára vágyik. Utolsó mentsvárként fordultak hozzám, már több ötlet nincsen. Én hiszek abban, hogy létezik az az ember, aki Bubára vágyik. Bubára, aki számára az élet csupa játék, haverok, buli és fanta, ám egy igaz barát, egy örök gazdi még úgy, de úgy hiányzik belőle. Kutyatársaság (lehetőleg szuka) és szerető, de határozott gazdi jelenthetné a boldogságot ennek a jóindulatú, becsületes, ám senkit meg nem érintő kutyának.

Érdeklődni Buba most már tehetetlen és teljesen kétségbeesett befogadójánál:
0620/267-2711.
Az én elérhetőségeim:
0670/597-8277 ,
dikuszka(kukac)gmail(pont)com

Vizsi: róla nem sokat tudunk, csak azt, hogy már hosszú ideje kóborol, lefogyva, szeretet nélkül, pedig van gazdája, csak éppen olyan jutott neki, akire a hozzánk hasonlók a legyet sem bíznák rá. Vizsi kedves, de félénk magyar vizsla szuka, korát nem tudjuk, de valószínűleg pár éves. Sokszor kötéllel a nyakában szaladozik segítség után, de a környéken senki nem meri vállalni őt, mert tudják, hogy van gazdája, de ha valahol távolabb találnánk neki egy szerető gazdit, akkor mi valahogy elhozzuk Őt onnan a sráccal, aki etetgeti, csak legyen egy biztos, fix hely, ahol várnak rá, és ahol végre gondoskodásban, szép életben lehet része. Mielőtt késő lenne… Érdeklődni Vizsi után nálam.

Az én elérhetőségeim:
0670/597-8277 ,
dikuszka(kukac)gmail(pont)com

Mindhárom hirdetéshez: ha dolgozom, nem tudok beszélni, és sokszor van várakozó hívásom, tehát ha valóban szeretnéd valamelyiküket, írj e-mailt, vagy légy kitartó:)!
Köszönöm, ha segítesz.
Ildikó
(www.gportal.hu/heroszozdiszervezete)

1 komment ehhez: “Mentsünk életeket újra! Morzsi, Buba és Vizsi nagy bajban…”

  1. talaltcica írta:

    Morzsi, Buba és Vizsi ügyében itt tartunk:
    Égerszögi Morzsi megmenekült az üres ház ínségéből, gazdához került a környéken.
    Vizsi ügyében többen jelentkeztek, találtunk is egy rendes gazdit a környéken, ám a folyamatos esőzések miatt nem tudjuk megfogni, mert nem jön elő szegényke. Kiderült, hogy ő valójában fiú. Az ő esete még függőben, de nem hagyjuk magára, segítünk rajta. Valahogy csak lesz. Ha ózdi a keresésben fuvarral segíteni tudna (csak itt a városon belül kellene egy helyre elmenni), azt nagyon megköszönném (0670/597-8277)

    Köszönet mindenkinek, aki segített!!!!!
    Buba viszont még mindig egy szerető gazdira vár, még csak érdeklődés sem volt a jóindulatú melákra:( Befogadója már mindent megpróbált, de egyszerűen nem bírja tovább… Kérlek, segítsetek Bubának gazdit találni!!! Ne kelljen azt a szeretettel teli kutyát kényszerűségből elaltatni, csak azért, mert nem jött el az igazi időben… Ahol most él, a sok befogadott kutya miatt Őt láncon kell tartani, és ezt egyszerűen nem bírja. Kérlek, segítsetek. A gazdi száma: 0620/267-2711.

Írj egy kommentet