TRIXIE Cat Protect macskaháló

Nyáron, az iszonyatos melegben jó dolog, ha az ember kinyithatja az ablakot, és csinálhat némi légmozgást a lakásban. A macskák temészetesen minden nyitott nyíláson megpróbálnak kimenni, sőt, az enyémek még a zárt szekrényt is kinyitják, hogy befeküdhessenek az aljába. Porszívózáskor és tüzijátékkor oda bújnak el. Szóval ha kinyitjuk az ablakot, a macskák valahogy biztosan kiügyeskedik magukat, bizonyos emeletszám felett pedig nem tesz nekik túl sok jót, ha kizuhannak. Ennek megakadályozására jó a címben említett macskaháló. Lehet kapni átlátszó, fehér és fekete színben, és többféle méretben. Adnak hozzá 10 kampós facsavart, és egy kötelet, amelyet befűzhetünk a háló szélébe, miután azt méretre vágtuk. A vágás kicsit nehézkes, mert a háló nincs még kinyúlva, következésképpen mindig összeugrik. Jól jön ilyenkor egy másik ember segítsége. Én az ablaktábla négy sarkába raktam a csavarokat, valamint felülre és alulra középre egyet-egyet, és a két-két oldalon egyenletesen elosztva kettőt-kettőt. Mint tudjuk, háromféle ember van: aki tud számolni, és aki nem, de szerintem ez pont tíz, elég könnyedén becsavarható csavar. Az egyik sarkihoz rákötöttem a madzag egyik végét, és körben megfeszítettem a többin, majd értelemszerűen a másik végét is ugyanoda kötöttem, így körbeérve. Nos, eddig a dobozban található leírás szerint jártam el, de tapasztalat is van a világon, és ez azt mutatta, hogy a cicák két csavar között vidáman kidolgoznák magukat a szabadba. Hacsak U-szegekkel meg nem támogatom a biztonságot. Tehát úgy kb. 10 centiméterenként bevertem a madzag fölé egy U-szeget, és ezzel készen is lett a mű, ami a mai napig tökéletesen funkcionál.
Egy dolgot persze még nem említettem: én az erkélyablakot dolgoztam be, kívülről. Hogy belülről is ilyen könnyedén menne, azt nem tudom.
Mindenesetre mindkét fél nyert a dologgal, én szívhatom az oxigént, ha úgy van kedvem, a macskák meg egész nap az ablakpárkányon figyelhetik a nagyvilág eseményeit. (Kis buták, mit sem tudnak az Internetről…)
Szóval csak ajánlani tudom.

cp1.jpg cp2.jpg cp3.jpg

5 hozzászólás ehhez: “TRIXIE Cat Protect macskaháló”

  1. Jucus írta:

    Szia,

    Ezt a hálót tetőtéri lakás bukós ablakára is fel lehet szerelni? Ha nem, akkor van az ilyen ablakokra vmi jó megoldás?

  2. zita írta:

    Sziasztok!A Fressnpf-ban meg fogom nézni a hálót, de ha tudja vki,hogy hol lehet Miskolcon vagy környékén venni,kérem írja meg.Tulajdonképpen új ablakhoz kellene,így igazából olyan műanyagablak-forgalmazó-beszerelő cég kellene itt a környéken,aki beépíti az ablakba a cicahálót.Sajnos itt még nem nagyon hallottak róla…

  3. Fruzsi írta:

    Szia Orsi, a Fressnapf-ban szolott lenni különböző színben és méretben, mi is ott vettük. Üdv, Fruzs

  4. Sz. Orsi írta:

    Hol lehet ilyen védőhálót venni?
    Én égen-földön nem találok.:(

  5. Tóth Judit írta:

    Úúú, hogy figyelik a madárkát! :)))
    Én szúnyoghálót iparitűzőgépeztem az ablakkeretre 🙂 Persze nem ám a simát, hanem az extra vastagot, az kibírja egy darabig. Szabadulóművész macskáknak lehet venni fém szúnyoghálót is, az a tuti. Nem vmi szép látvány ugyan, de neked ott a macskád gyönyörködni, innentől kezdve kit érdekel a kilátás? :))

Írj egy kommentet